Receiver
Bijgewerkt: Maart 2023

Receiver

Receiver

Een receiver zorgt dat inkomende signalen verwerkt kunnen worden en stuurt ze door. Zo heb je bijvoorbeeld een receiver voor je home cinema systeem, die signalen doorstuurt naar de speakers en de televisie. De geïntegreerde versterker stuurt dan de speakers aan en kan verschillende extra functies hebben. Zoals een tuner, videobewerkingsfuncties en streamingopties. Een losse versterker focust op inkomende audiosignalen, verwerkt deze en stuurt ze door naar aangesloten speakers. De versterker versterkt het signaal, zodat het doorgeven kan worden via de luidsprekers. De versterker heeft geen extra functies, zoals de receiver, maar basisfuncties. Daarmee kan je het geluidsniveau naar wens bepalen. Bekijk direct de top 5 best verkochte receivers en versterkers van dit moment als je niet de tijd wilt nemen om uitgebreid te vergelijken.

 

De voor- en nadelen van receivers en versterkers

Door receivers en versterkers te gebruiken heb je een veel beter geluidskwaliteit en heb je veel opties om het geluid te perfectioneren en aan te passen naar je omgeving. Je kan alle apparaten op 1 versterker aansluiten, waardoor je kabels makkelijker kan wegwerken en je hebt veel extra opties. Als je nieuw apparatuur gebruikt dan kan je hiermee veel automatisch bedienen, zoals het aan- en uitzetten van de televisie. Een nadeel is dat een receiver veel ruimte in beslag neemt en dat receivers en versterkers duur zijn. Ook als je ze wil laten repareren. 

 

Het aanschaffen van een receiver en versterker

In home cinema systemen zit een ge├»ntegreerde receiver met versterker, maar het is ook mogelijk om een receiver of versterker los te kopen. Het is goed om te kijken naar het vermogen van deze apparaten. Het is daarbij mogelijk om wattage als richtlijn te gebruiken, maar het betekent niet dat een hoger wattage leidt tot een hogere kwaliteit geluid. Kijk hoeveel wattage je luidsprekers zijn en zoek daar de juiste wattage receiver bij. Kijk vooral ook naar de weestand. Een lage weerstand vormt namelijk een grote belasting voor de versterker. Receivers met hoge resolutie audio-ondersteuning kunnen grotere muziekbestanden met meer details weergeven. Ook zijn er receivers die voorzien zijn van kalibratietechnieken, waarmee audioweergave wordt geoptimaliseerd. Verder beschikken receivers over een groot aantal aansluitingen. Hoeveel analoge en digitale audio-ingangen je nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid componenten die je wil aansluiten. 

 

Bekende merken receivers en versterkers in 2022

Er zijn meerdere sites die een ranking geven van de beste receivers en versterkers. Hierbij wordt gekeken naar de eerder genoemde componenten. Merken als Marantz, Denon, Yamaha, Onkyo en Harman/kardon worden genoemd als populaire merken bij het aanschaffen van receivers en versterkers. Veel consumenten vinden dat deze merken de hoogste kwaliteit bieden en de beste indruk achterlaten. Maar natuurlijk ligt het aan jouw eigen specifieke eisen voor een receiver of versterk welk type en welk merk het beste bij jou past. 

Beste Receiver aanbiedingen van Maart 2023