Receiver

Boost jouw audio-ervaring! Vergelijk de top 5 receivers voor superieur geluid in jouw leefruimte. Bekijk de reviews en kies de beste receiver.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
yamaha htr-4072 (rx-v485)
yamaha htr-4072 (rx-v485)
Voordelen
Zeer krachtig en helder geluid. Interne wifi ontvanger. Bedienbaar via app. Muziek streamen via MusicCast multiroom systeem. Ook geschikt bij films en tv. Eenvoudige bediening.
Nadelen
Deze receiver/versterker heeft geen phono ingang voor bijv. een platenspeler.
Denon AVR-X2600H
Denon AVR-X2600H
Voordelen
Gekozen als Beste receiver 2022. Dolby Atmos technologie, surround geluid via plafond. Met meetmicrofoon, zelf geluid afstellen. Ervaar filmgeluid zoals in de bioscoop. Gemakkelijk aan te sluiten. Bedienbaar via app. 5 quick select knoppen.
Nadelen
Deze receiver heeft helaas geen DAB+ tuner voor een digitaal radiosignaal.
Tip: Beste keuze
 Sony STR-DH190
Sony STR-DH190
Voordelen
Scherp geprijsde receiver. Zowel analoog als digitaal luisteren. Helder en gedetailleerd geluid. Extra speakerset aansturen in andere kamer. Phono ingang voor platenspeler. Met FM tuner ook radio luisteren.
Nadelen
Met deze receiver kun je geel ultra HD beelden afspelen.
Denon AVR-X1600H DAB
Denon AVR-X1600H DAB
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Spotify ondersteuning. Automatische speakerafstelling. DAB+ radio. 7 kanaals receiver. Draadloos muziek streamen. Makkelijk aan te sluiten en in te stellen.
Nadelen
Qua formaat/omvang is deze receiver iets groter dan de gemiddelde receiver.
Onkyo TX-8250
Onkyo TX-8250
Voordelen
2.1 kanaals receiver. Interne wifi ontvanger. Met Phono ingang. Werkt via knoppen of afstandsbediening. Uitstekende DAB+ weergave. Treble bass balance. Alle mogelijke inputaansluitingen. Zeer goed met app te bedienen.
Nadelen
Deze receiver is minder geschikt voor een home cinema surround opstelling.

Beste receiverKoopgids: Welke receiver is de beste koop van mei 2024?

Een receiver zorgt dat inkomende signalen verwerkt kunnen worden en stuurt ze door. Zo heb je bijvoorbeeld een receiver voor je home cinema systeem, die signalen doorstuurt naar de speakers en de televisie. De geïntegreerde versterker stuurt dan de speakers aan en kan verschillende extra functies hebben. Zoals een tuner, videobewerkingsfuncties en streamingopties. Een losse versterker focust op inkomende audiosignalen, verwerkt deze en stuurt ze door naar aangesloten speakers. De versterker versterkt het signaal, zodat het doorgeven kan worden via de luidsprekers. De versterker heeft geen extra functies, zoals de receiver, maar basisfuncties. Daarmee kan je het geluidsniveau naar wens bepalen. Bekijk direct de top 5 best verkochte receivers en versterkers van dit moment als je niet de tijd wilt nemen om uitgebreid te vergelijken.

De voor- en nadelen van receivers en versterkers

Door receivers en versterkers te gebruiken heb je een veel beter geluidskwaliteit en heb je veel opties om het geluid te perfectioneren en aan te passen naar je omgeving. Je kan alle apparaten op 1 versterker aansluiten, waardoor je kabels makkelijker kan wegwerken en je hebt veel extra opties. Als je nieuw apparatuur gebruikt dan kan je hiermee veel automatisch bedienen, zoals het aan- en uitzetten van de televisie. Een nadeel is dat een receiver veel ruimte in beslag neemt en dat receivers en versterkers duur zijn. Ook als je ze wil laten repareren.

Het aanschaffen van een receiver en versterker

In home cinema systemen zit een geïntegreerde receiver met versterker, maar het is ook mogelijk om een receiver of versterker los te kopen. Het is goed om te kijken naar het vermogen van deze apparaten. Het is daarbij mogelijk om wattage als richtlijn te gebruiken, maar het betekent niet dat een hoger wattage leidt tot een hogere kwaliteit geluid. Kijk hoeveel wattage je luidsprekers zijn en zoek daar de juiste wattage receiver bij. Kijk vooral ook naar de weestand. Een lage weerstand vormt namelijk een grote belasting voor de versterker. Receivers met hoge resolutie audio-ondersteuning kunnen grotere muziekbestanden met meer details weergeven. Ook zijn er receivers die voorzien zijn van kalibratietechnieken, waarmee audioweergave wordt geoptimaliseerd. Verder beschikken receivers over een groot aantal aansluitingen. Hoeveel analoge en digitale audio-ingangen je nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid componenten die je wil aansluiten.

Bekende merken receivers en versterkers in 2024

Er zijn meerdere sites die een ranking geven van de beste receivers en versterkers. Hierbij wordt gekeken naar de eerder genoemde componenten. Merken als Marantz, Denon, Yamaha, Onkyo en Harman/kardon worden genoemd als populaire merken bij het aanschaffen van receivers en versterkers. Veel consumenten vinden dat deze merken de hoogste kwaliteit bieden en de beste indruk achterlaten. Maar natuurlijk ligt het aan jouw eigen specifieke eisen voor een receiver of versterk welk type en welk merk het beste bij jou past.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een receiver

Wat is het primaire doel van een receiver?

Een receiver verwerkt audio- en soms videosignalen en stuurt deze naar luidsprekers en schermen.

Wat is het verschil tussen een versterker en een receiver?

Een receiver is een versterker met ingebouwde radio-tuner en andere functies zoals streaming.

Kan elke receiver bij elke speaker?

Hoewel veel receivers compatibel zijn met verschillende luidsprekers, is het belangrijk om de specificaties te controleren.

Heeft een receiver Wi-Fi of Bluetooth nodig?

Niet noodzakelijk, maar moderne receivers hebben vaak draadloze opties voor streaming en connectiviteit.

Hoe belangrijk is het wattage van een receiver?

Het bepaalt hoe krachtig de receiver is. Meer wattage betekent vaak een luider en helderder geluid.

Top 5 Beste kopen
Logo