Radiatorfolie
Bijgewerkt: Juli 2024

Radiatorfolie

Radiatorfolie

Een radiator is bedoeld om een ruimte zoals een slaapkamer, woonkamer of keuken op te warmen. Dit doet een radiator door warmte uit te stralen. Deze warmte komt uiteindelijk in de ruimte terecht, waardoor het steeds iets warmer wordt. Toch gaat niet alle warmte de ruimte in. De warmte wordt namelijk ook naar de muur uitgestraald. Hierdoor kan er veel warmte verdwijnen in de muur, waardoor je meer moet gaan stoken. Doordat je meer moet gaan stoken verbruik je meer energie dan je eigenlijk nodig hebt. Om te voorkomen dat er veel warmte in de muur verdwijnt, kun je gebruik maken van radiatorfolie. Radiatorfolie plak je direct achter of tegen de radiator, waardoor de warmte niet in de muur verdwijnt.

 

Wat is radiatorfolie?

Radiatorfolie lijkt heel erg op zilverfolie omdat het uiterlijk erg op elkaar lijkt. Met radiatorfolie zorg je ervoor dat de warmte van jouw radiator niet meer via de muur naar buiten kan ontsnappen. Hierdoor kun je optimaal de warmte van jouw radiator benutten. Daarnaast bespaar je ook direct op de gasverbruik, je hoeft namelijk minder te stoken. Hoeveel geld je kunt besparen hangt af van je uiteindelijke stookgedrag, het verbruik van je cv-ketel en van het feit of je huis wel of niet goed is geïsoleerd. Als een muur slecht geïsoleerd is scheelt het gemiddeld ongeveer 10 kubieke meter kas per vierkante meter folie. Wanneer een radiator voor het raam staat, is de besparing nog een stuk hoger. Als het huis voorzien is van standaard dubbel glas kun je tot ongeveer 25 kubieke meter gas per jaar besparen.

 

Warmte terugkaatsen met radiatorfolie

Radiatorfolie kan op verschillende manieren aangebracht worden. Zo kun je het achter de muur vastmaken of op de radiator zelf. De radiatorfolie zelf kan worden aangebracht met behulp van dubbelzijdige tape of met behulp van magneten. Door radiatorfolie te gebruiken zal er geen warmte meer in de richting van de muur verdwijnen. Hierdoor kaats je 75 tot maar liefst 95 % van de warmtestraling terug de ruimte in. Het type radiatorfolie dat je kiest maakt niet erg veel uit. Het is wel belangrijk dat de folie in de loop van de tijd niet los gaat zitten en de warme luchtstroom goed tegen kan werken.

 

Radiatorfolie met en zonder magneettape

In principe werkt radiatorfolie met magneettape hetzelfde als radiatorfolie zonder magneettape. Het verschil tussen radiatorfolie met en zonder magneettape zit hem in de gebruiksvriendelijkheid. Je kunt radiatorfolie met magneettape namelijk makkelijker bevestigen doordat het folie als het ware aan de radiator vastklikt. Als je kiest voor radiatorfolie zonder magneettape is dit vaak lastiger te bevestigen, waardoor de folie vaak aan de muur of met wasknijpers bevestigd wordt. 

Radiatorfolie Action, Karwei, Gamma, Hornbach

Bij welke winkel je radiatorfolie koopt maakt niet zoveel uit. We weten allemaal dat de Action een zeer goedkope winkel is. Wel is er verschil tussen de verschillende soorten radiatorfolie. Ga jij voor kwaliteit en makkelijk op te hangen radiator folie ga dan naar een van de bouwmarkten zoals Hornbach en Karwei. Wil jij liever de goedkoopste optie dan is het natuurlijk aan te raden om gewoon naar de Action te gaan, vergeet niet direct magneten mee te nemen om de folie goed en stevig op te hangen.

Beste Radiatorfolie aanbiedingen van Juli 2024