Radiatorfolie

Op zoek naar de beste radiatorfolie? Vergelijk de top 5 en ontdek welke folie het beste past bij jouw energiebesparende behoeften. Bespaar geld en verhoog het comfort in huis.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Radiatorfolie inclusief 12 magneten van BT®. Isolatie mat 420 cm x 74 cm 3,1 M2. Isolatiemat voor radiatoren
Radiatorfolie inclusief 12 magneten van BT®. Isolatie mat 420 cm x 74 cm 3,1 M2. Isolatiemat voor radiatoren
Voordelen
Eenvoudig aan te brengen. Gemaakt van hoogwaardige kwaliteit aluminium en plastic. De magneten hebben een kracht van 500 gram en zijn bestand tegen een temperatuur tot 80 graden Celsius.
Nadelen
De magneetjes zijn aan de kleine kant.
EcoSavers Radiatorfolie 500 x 50 cm met 10 meter magneettape Radiator Folie
EcoSavers Radiatorfolie 500 x 50 cm met 10 meter magneettape Radiator Folie
Voordelen
Onzichtbaar achterop de radiator. Het folie heeft goede reflecterende eigenschappen. De warmte wordt optimaal teruggekaatst. Eenvoudig te plaatsen en te verwijderen.
Nadelen
Niet geschikt voor aluminium en RVS radiatoren.
Tip: Beste keuze
Radiatorfolie isolatie 50 x 400 cm - Inclusief 12 super magneten
Radiatorfolie isolatie 50 x 400 cm - Inclusief 12 super magneten
Voordelen
Goedkope manier om geld en energie te kunnen besparen. Minder verlies van warmte via de muur. Geleverd met super sterke magneten. Eenvoudig aan te brengen.
Nadelen
Meer magneetjes is handiger.
Simple Fix Radiatorfolie - 500cm x 40cm - Radiatorfolie Met Magneettape
Simple Fix Radiatorfolie - 500cm x 40cm - Radiatorfolie Met Magneettape
Voordelen
Gemaakt van hoogwaardig duurzaam en flexibel materiaal. Eenvoudig op maat te knippen. Geleverd met magneettape. Driedubbele isolatielaag.
Nadelen
Folie wordt gevouwen geleverd.
HGMD  Radiatorfolie 500 cm x 62,5 cm - Dubbel isolerend
HGMD Radiatorfolie 500 cm x 62,5 cm - Dubbel isolerend
Voordelen
Zorgt op een eenvoudige manier voor geldbesparing. Het monteren valt erg mee. Heeft een lage warmtedoorgangscoëfficiënt. Kan achter iedere radiator gebruikt worden.
Nadelen
Niet geleverd met bevestigingsmaterialen.

Beste RadiatorfolieKoopgids: Welke Radiatorfolie is de beste koop van maart 2024?

Een radiator is bedoeld om een ruimte zoals een slaapkamer, woonkamer of keuken op te warmen. Dit doet een radiator door warmte uit te stralen. Deze warmte komt uiteindelijk in de ruimte terecht, waardoor het steeds iets warmer wordt. Toch gaat niet alle warmte de ruimte in. De warmte wordt namelijk ook naar de muur uitgestraald. Hierdoor kan er veel warmte verdwijnen in de muur, waardoor je meer moet gaan stoken. Doordat je meer moet gaan stoken verbruik je meer energie dan je eigenlijk nodig hebt. Om te voorkomen dat er veel warmte in de muur verdwijnt, kun je gebruik maken van radiatorfolie. Radiatorfolie plak je direct achter of tegen de radiator, waardoor de warmte niet in de muur verdwijnt.

Wat is radiatorfolie?

Radiatorfolie lijkt heel erg op zilverfolie omdat het uiterlijk erg op elkaar lijkt. Met radiatorfolie zorg je ervoor dat de warmte van jouw radiator niet meer via de muur naar buiten kan ontsnappen. Hierdoor kun je optimaal de warmte van jouw radiator benutten. Daarnaast bespaar je ook direct op de gasverbruik, je hoeft namelijk minder te stoken. Hoeveel geld je kunt besparen hangt af van je uiteindelijke stookgedrag, het verbruik van je cv-ketel en van het feit of je huis wel of niet goed is geïsoleerd. Als een muur slecht geïsoleerd is scheelt het gemiddeld ongeveer 10 kubieke meter kas per vierkante meter folie. Wanneer een radiator voor het raam staat, is de besparing nog een stuk hoger. Als het huis voorzien is van standaard dubbel glas kun je tot ongeveer 25 kubieke meter gas per jaar besparen.

Warmte terugkaatsen met radiatorfolie

Radiatorfolie kan op verschillende manieren aangebracht worden. Zo kun je het achter de muur vastmaken of op de radiator zelf. De radiatorfolie zelf kan worden aangebracht met behulp van dubbelzijdige tape of met behulp van magneten. Door radiatorfolie te gebruiken zal er geen warmte meer in de richting van de muur verdwijnen. Hierdoor kaats je 75 tot maar liefst 95 % van de warmtestraling terug de ruimte in. Het type radiatorfolie dat je kiest maakt niet erg veel uit. Het is wel belangrijk dat de folie in de loop van de tijd niet los gaat zitten en de warme luchtstroom goed tegen kan werken.

Radiatorfolie met en zonder magneettape

In principe werkt radiatorfolie met magneettape hetzelfde als radiatorfolie zonder magneettape. Het verschil tussen radiatorfolie met en zonder magneettape zit hem in de gebruiksvriendelijkheid. Je kunt radiatorfolie met magneettape namelijk makkelijker bevestigen doordat het folie als het ware aan de radiator vastklikt. Als je kiest voor radiatorfolie zonder magneettape is dit vaak lastiger te bevestigen, waardoor de folie vaak aan de muur of met wasknijpers bevestigd wordt.

Radiatorfolie Action, Karwei, Gamma, Hornbach

Bij welke winkel je radiatorfolie koopt maakt niet zoveel uit. We weten allemaal dat de Action een zeer goedkope winkel is. Wel is er verschil tussen de verschillende soorten radiatorfolie. Ga jij voor kwaliteit en makkelijk op te hangen radiator folie ga dan naar een van de bouwmarkten zoals Hornbach en Karwei. Wil jij liever de goedkoopste optie dan is het natuurlijk aan te raden om gewoon naar de Action te gaan, vergeet niet direct magneten mee te nemen om de folie goed en stevig op te hangen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Radiatorfolie

Wat is radiatorfolie en waarvoor wordt het gebruikt?

Radiatorfolie is een dunne, reflecterende folie die op de achterkant van een radiator wordt geplakt. Het wordt gebruikt om warmteverlies via de buitenmuur te verminderen en de efficiëntie van de radiator te verbeteren.

Hoe werkt radiatorfolie?

Radiatorfolie werkt door het reflecteren van warmte die anders verloren zou gaan via de buitenmuur. De folie weerkaatst de warmte terug de kamer in, waardoor de radiator efficiënter kan werken en de ruimte sneller opwarmt.

Is radiatorfolie moeilijk aan te brengen?

Nee, het aanbrengen van radiatorfolie is relatief eenvoudig. Het kan worden gedaan met behulp van een schaar, een meetlint en een plakstrip. De folie wordt op maat geknipt, aan de achterkant van de radiator bevestigd en vervolgens vastgeplakt met de plakstrip.

Kan ik radiatorfolie op elke radiator gebruiken?

Ja, radiatorfolie kan op vrijwel elke radiator worden gebruikt, zowel op radiatoren met gladde oppervlakken als op radiatoren met reliëf. Het kan ook worden gebruikt op zowel enkele als dubbele panelen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van radiatorfolie?

Het gebruik van radiatorfolie heeft verschillende voordelen. Het vermindert warmteverlies via de buitenmuur, waardoor de ruimte sneller opwarmt en de stookkosten kunnen worden verlaagd. Daarnaast kan het de temperatuur in de kamer gelijkmatiger verdelen en een comfortabelere leefomgeving creëren.

Top 5 Beste kopen
Logo