Qlima Pelletkachel

Op zoek naar de beste Qlima pelletkachel? Ontdek hier onze top 5 aanbevelingen en vergelijk de modellen om de perfecte keuze te maken.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Qlima pelletkachel Fiorina 74-S Line 7,45kW zwart
Qlima pelletkachel Fiorina 74-S Line 7,45kW zwart
Voordelen
Deze pelletkachel heeft een instelbare temperatuur en thermostaat en wordt geleverd met een afstandsbediening. Met de 24-uurs dagtimer wordt gezorgd voor extra comfort. De Fiorina pelletkachel heeft een oververhittingsbeveiliging en een spaarstand voor efficiënt genieten van je kachel. Met de Fiorina 74-S verwarm je je huis op een milieuvriendelijke manier.
Nadelen
Geschikt voor ruimtes tot 200m2.
Qlima pelletkachel Viola 85SL Red 7,6kW
Qlima pelletkachel Viola 85SL Red 7,6kW
Voordelen
De Viola 85SL Red is een pelletkachel met een hoog rendement van wel 95,48%. Geschikt voor continu gebruik. Bevat een geïntegreerde weektimer. Het apparaat wordt geleverd met een afstandsbediening. Daarnaast heeft deze kachel wel 15 timer programma's en een save modus, waarbij de geprogrammeerde temperatuur automatisch wordt gehandhaafd.
Nadelen
Bijvullen van het pelletreservoir met enige regelmaat nodig.
Tip: Beste keuze
Qlima pelletkachel Viola 100S-Line Black 8,9kW
Qlima pelletkachel Viola 100S-Line Black 8,9kW
Voordelen
Wordt geleverd met vele opties, zoals een 24-uurs timer en een weektimer, een afstandsbediening, een instelbare thermostaat, temperatuursensor, ventilator en spaarstand. De Viola 100S-Line heeft een groot kijkvenster en is geschikt voor continu gebruik in ruimtes tot 240m2.
Nadelen
Deze pelletkachel bevat geen anti-vorst stand.
Qlima pelletkachel Isotta 94S-Line 9,84kW
Qlima pelletkachel Isotta 94S-Line 9,84kW
Voordelen
Een van de weinige hoekmodel pelletkachels op de markt. Met dit model wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. De kachel heeft een rendement van 89,8% en 2 jaar garantie. Wordt geleverd met een afstandsbediening. Deze kachel heeft een vlambeveiliging en een beveiliging tegen oververhitting.
Nadelen
Bevat geen zelfreinigende functie.
Qlima pelletkachel Lindara 100
Qlima pelletkachel Lindara 100
Voordelen
Pelletkachel met een groot kijkvenster. Onttrekt geen lucht aan de ruime en daardoor geschikt voor goed geïsoleerde ruimtes. De Lindara pelletkachel heeft een afstandsbediening, oververhittingsbeveiliging, vlambeveiliging, ventilator functie en thermostaat.
Nadelen
Niet geschikt voor vochtige ruimtes.

Beste Qlima PelletkachelKoopgids: Welke Qlima Pelletkachel is de beste koop van april 2024?

Een Qlima pelletkachel biedt de combinatie van sfeer en het comfort van een CV-installatie. Pelletkachels maken gebruik van kleine, geperste houtstaafjes die ook wel pellets worden genoemd. Door de optimale verbranding hebben pelletkachels een schonere verbranding dan traditionele houtkachels. Bovendien blijft er weinig as in de pelletkachel achter. De kachels gebruiken enkel de pellets die nodig zijn, waardoor er efficiënt en kostenbesparend wordt gestookt. De Qlima pelletkachel is verkrijgbaar in diverse modellen, met verschillende eigenschappen. Voor iedere woning is er daarom een geschikte pelletkachel te vinden.

Werking pelletkachel

De Qlima pelletkachel beschikt over een grote opbergruimte voor de pellets. Het voordeel hiervan is dat deze niet zo vaak bijgevuld hoeft te worden. Vanuit deze opbergruimte komen de pellets in de haard terecht en worden ze aangestoken met behulp van een gloeispiraal. Dit alles gebeurt automatisch. De pelletkachel regelt de snelheid van de aanvoer van de pellets en de luchttoevoer. Je hoeft zelf alleen de temperatuur in te stellen. De Qlima pelletkachels worden geleverd met een 24-uurs timer, een afstandsbediening en 2 jaar garantie.

Modellen

Om je huis te verwarmen zijn er verschillende modellen pelletkachel van het merk Qlima verkrijgbaar. De Amadea pelletkachel is een rond model met een gesloten verbrandingssysteem en onttrekt geen lucht aan de ruimte. Deze kachel is daarom ideaal voor goed geïsoleerde ruimtes. De modellen Eleonora, Fiorina en Viola zijn vierkante modellen met een groot kijkvenster voor veel sfeer in huis. Het model Isotta is een hoekmodel, zodat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de ruimte. Ook het model Isotta heeft een groot kijkvenster.

Milieuvriendelijke keuze

Doordat pellets worden gemaakt van zuiver afvalhout, zonder chemische toevoegingen, is een Qlima pelletkachel een milieuvriendelijke keuze. Er worden geen extra grondstoffen gebruikt om de pellets te produceren. Bovendien is het gebruik van pellets schoner dan hout vanwege de optimale verbranding. Na verbranding blijft er zeer weinig as over. Het overgebleven as kan weer in de tuin worden gebruikt als meststof. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de pellets. Een Qlima pelletkachel is enorm efficiënt, met een rendement tot wel 97,9%.

Prijzen en verkooppunten

De prijzen van de Qlima pelletkachels lopen uiteen en zijn afhankelijk van het model en de eigenschappen, zoals de afmeting en het vermogen. De pelletkachels van het merk Qlima zijn verkrijgbaar in diverse bouwmarkten, zoals de Praxis en de Bouwmaat, maar ook bij de Mediamarkt en kleinere winkels voor bouwmaterialen. Daarnaast is het ook mogelijk om de pelletkachel online te kopen. Via de website van Qlima is het mogelijk om een verkooppunt bij jou in de buurt te zoeken of de lijst met online verkooppunten te bekijken.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Qlima Pelletkachel

Wat is een Qlima pelletkachel en hoe werkt het?

Een Qlima pelletkachel is een verwarmingstoestel dat gebruikmaakt van houtpellets als brandstof. De pellets worden automatisch toegevoerd naar een verbrandingskamer, waar ze worden ontstoken en warmte genereren. Deze warmte wordt vervolgens via een ventilator de kamer in geblazen, waardoor de ruimte wordt verwarmd.

Wat zijn de voordelen van een Qlima pelletkachel?

Enkele voordelen van een Qlima pelletkachel zijn:
Hoog rendement: Pelletkachels hebben een hoog rendement, waardoor ze efficiënter zijn dan traditionele houtkachels.
Milieuvriendelijk: Houtpellets zijn een duurzame en CO2-neutrale brandstof, waardoor pelletkachels milieuvriendelijk zijn.
Gemakkelijk te gebruiken: Qlima pelletkachels zijn eenvoudig te bedienen en hebben vaak een automatische ontsteking en thermostaatfunctie.
Kostenbesparend: Pellets zijn over het algemeen goedkoper dan andere brandstoffen, waardoor een pelletkachel op lange termijn kostenbesparend kan zijn.
Comfortabele warmte: Pelletkachels zorgen voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverspreiding in de ruimte.

Hoeveel onderhoud heeft een Qlima pelletkachel nodig?

Een Qlima pelletkachel heeft regelmatig onderhoud nodig om optimaal te blijven functioneren. Het is aanbevolen om de kachel minstens één keer per jaar grondig te laten reinigen door een professional. Daarnaast moeten de aslade en de brander regelmatig worden schoongemaakt en de rookgasafvoer moet worden gecontroleerd op eventuele verstoppingen.

Kan een Qlima pelletkachel mijn hele huis verwarmen?

De grootte en capaciteit van een Qlima pelletkachel bepalen hoeveel ruimte het kan verwarmen. Over het algemeen kunnen pelletkachels een enkele ruimte of een klein tot middelgroot huis verwarmen. Voor grotere huizen kan het nodig zijn om meerdere pelletkachels te installeren of een ander verwarmingssysteem te gebruiken in combinatie met de pelletkachel.

Waar kan ik houtpellets kopen voor mijn Qlima pelletkachel?

Houtpellets kunnen worden gekocht bij gespecialiseerde winkels in verwarmingsapparatuur, bouwmarkten en online winkels. Het is belangrijk om pellets van goede kwaliteit te kopen, die voldoen aan de Europese normen. Qlima biedt ook houtpellets aan die specifiek zijn ontworpen voor hun pelletkachels.

Top 5 Beste kopen
Logo