Qlima Pelletkachel
Bijgewerkt: Juni 2024

Qlima Pelletkachel

Qlima Pelletkachel

Een Qlima pelletkachel biedt de combinatie van sfeer en het comfort van een CV-installatie. Pelletkachels maken gebruik van kleine, geperste houtstaafjes die ook wel pellets worden genoemd. Door de optimale verbranding hebben pelletkachels een schonere verbranding dan traditionele houtkachels. Bovendien blijft er weinig as in de pelletkachel achter. De kachels gebruiken enkel de pellets die nodig zijn, waardoor er efficiënt en kostenbesparend wordt gestookt. De Qlima pelletkachel is verkrijgbaar in diverse modellen, met verschillende eigenschappen. Voor iedere woning is er daarom een geschikte pelletkachel te vinden.

 

Werking pelletkachel

De Qlima pelletkachel beschikt over een grote opbergruimte voor de pellets. Het voordeel hiervan is dat deze niet zo vaak bijgevuld hoeft te worden. Vanuit deze opbergruimte komen de pellets in de haard terecht en worden ze aangestoken met behulp van een gloeispiraal. Dit alles gebeurt automatisch. De pelletkachel regelt de snelheid van de aanvoer van de pellets en de luchttoevoer. Je hoeft zelf alleen de temperatuur in te stellen. De Qlima pelletkachels worden geleverd met een 24-uurs timer, een afstandsbediening en 2 jaar garantie.

 

Modellen

Om je huis te verwarmen zijn er verschillende modellen pelletkachel van het merk Qlima verkrijgbaar. De Amadea pelletkachel is een rond model met een gesloten verbrandingssysteem en onttrekt geen lucht aan de ruimte. Deze kachel is daarom ideaal voor goed geïsoleerde ruimtes. De modellen Eleonora, Fiorina en Viola zijn vierkante modellen met een groot kijkvenster voor veel sfeer in huis. Het model Isotta is een hoekmodel, zodat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de ruimte. Ook het model Isotta heeft een groot kijkvenster.

 

Milieuvriendelijke keuze

Doordat pellets worden gemaakt van zuiver afvalhout, zonder chemische toevoegingen, is een Qlima pelletkachel een milieuvriendelijke keuze. Er worden geen extra grondstoffen gebruikt om de pellets te produceren. Bovendien is het gebruik van pellets schoner dan hout vanwege de optimale verbranding. Na verbranding blijft er zeer weinig as over. Het overgebleven as kan weer in de tuin worden gebruikt als meststof. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de pellets. Een Qlima pelletkachel is enorm efficiënt, met een rendement tot wel 97,9%.

 

Prijzen en verkooppunten

De prijzen van de Qlima pelletkachels lopen uiteen en zijn afhankelijk van het model en de eigenschappen, zoals de afmeting en het vermogen. De pelletkachels van het merk Qlima zijn verkrijgbaar in diverse bouwmarkten, zoals de Praxis en de Bouwmaat, maar ook bij de Mediamarkt en kleinere winkels voor bouwmaterialen. Daarnaast is het ook mogelijk om de pelletkachel online te kopen. Via de website van Qlima is het mogelijk om een verkooppunt bij jou in de buurt te zoeken of de lijst met online verkooppunten te bekijken.

Beste Qlima pelletkachel aanbiedingen van Juni 2024