Veloretti Loopfiets
Bijgewerkt: Februari 2023

Veloretti Loopfiets

Veloretti Loopfiets

De Veloretti loopfiets is een fiets zonder trappers, speciaal voor kinderen die de eerste stapjes willen zetten in het leren fietsen. De loopfietsen helpen je kind om zijn of haar motoriek en spierkracht te ontwikkelen. Veloretti is een Nederlands merk en maakt fietsen in hun eigen Europese fabrieken. Het merk Veloretti staat voor kwaliteit en zorgt ervoor dat je je kind met een gerust hart op pad stuurt met zijn of haar loopfiets. Gebruikers van de Veloretti loopfiets geven het merk hoge beoordelingen.

 

Loopfiets varianten

Veloretti biedt twee varianten loopfietsen aan: de Tricycle en de Mini loopfiets. De Tricycle loopfiets is geschikt voor de allerkleinsten. Het loopfietsje heeft drie wielen en is daarom ideaal voor kinderen die nog werken aan hun balans en evenwicht. De Veloretti Mini loopfiets is geschikt voor kinderen tussen twee en vier jaar oud. Het stuur en het zadel kunnen in hoogte worden versteld, zodat de loopfiets met je kind kan meegroeien en je kind altijd met zijn of haar voeten aan de grond kan.

 

De ontwikkeling van je kind

Je kind laten starten met een loopfiets heeft vele voordelen. Allereerst zorgt een Veloretti loopfiets ervoor dat je kind kan oefenen met zijn of haar balans en evenwicht. Bovendien wordt naast het evenwicht ook de motoriek ontwikkeld, doordat zowel armen als benen worden gebruikt om vooruit te komen en te sturen. De loopfiets heeft geen trappers. Je kind maakt gezeten op de fiets stapbewegingen waardoor hij vooruit gaat. Spieren in het hele lichaam worden getraind tijdens het loopfietsen. De loopfiets bereid je kindje daarnaast ook voor op het echte fietsen en maakt de overstap naar een kinderfiets minder groot.

 

Een loopfiets kopen

Als je een loopfiets voor je kleintje gaat kopen, is het goed om met de volgende aspecten rekening te houden. Veiligheid is belangrijk bij een kinderfiets. Zorg er daarom voor dat het stuurt en het zadel van de loopfiets in hoogte verstelbaar zijn, zodat je kind altijd met zijn voeten aan de grond kan. De Veloretti loopfiets is uitgerust met handvatten van zacht rubber en heeft een stuurbegrenzer, waardoor het stuur niet kan omklappen. Stevige luchtbanden op een loopfiets zorgen ervoor dat oneffenheden in de weg niet zo gevoeld worden en je kind comfortabel kan fietsen.

 

Waar te koop

Wil je een Veloretti loopfiets kopen voor je kind, dan kun je terecht in de brandstore van Veloretti in Amsterdam. Daarnaast zijn de loopfietsjes ook te koop bij bijvoorbeeld de Bijenkorf en diverse online winkels. De Tricycle loopfiets is verkrijgbaar vanaf 139 euro en de loopfiets Mini vanaf 109 euro. Beide loopfietsen kunnen worden voorzien van accessoires en extra’s, zoals een bel, mandje of fietsenstandaard, waardoor de prijs hoger zal zijn.

Beste Veloretti Loopfiets aanbiedingen van Februari 2023