Plafondventilator

Op zoek naar de beste plafondventilator? Ontdek hier de top 5 plafondventilatoren en vergelijk functies en prijzen voor de ultieme verkoeling in huis.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Plafondlamp met ventilator - QAZQA magna licht88
Plafondlamp met ventilator - QAZQA magna licht88
Voordelen
Bijna alle soorten lampen kunnen in de plafondlamp. De plafondlamp heeft een E27 fitting. Geeft een goede luchtcirculatie tijdens de zomerdag. Maakt weinig geluid en is energiezuinig. Kan geplaatst worden in iedere ruimte.
Nadelen
Het licht is niet te dimmen.
Evolar Plafondventilator met verlichting - 40 dB - 132 cm diameter
Evolar Plafondventilator met verlichting - 40 dB - 132 cm diameter
Voordelen
Met 40 decibel geluid hoor je de ventilator nauwelijks. Heeft een groot bereik, waardoor je een lekker briesje voelt. Perfect voor de grotere ruimtes. Heeft een mooi ontwerp.
Nadelen
Je dient er zelf een lamp in te zetten.
Tip: Beste keuze
Plafondlamp met ventilator - V-tac LED Plafondventilator staal met afstandsbediening
Plafondlamp met ventilator - V-tac LED Plafondventilator staal met afstandsbediening
Voordelen
eenvoudig te bedienen met de afstandsbediening. Kan voor en achteruit draaien. Kan geplaatst worden in kleine en grote ruimtes. De verlichting werkt op twee lichtbronnen. Kan op drie verschillende standen de lucht circuleren.
Nadelen
Lichtbron is niet inbegrepen.
Reality Light Plafondventilator - 54 dB - 60 cm diameter
Reality Light Plafondventilator - 54 dB - 60 cm diameter
Voordelen
Je kunt de verlichtingen dimmen. Je kunt de kleur van de verlichting traploos instellen. De ventilator werkt eenvoudig door middel van de meegeleverde afstandsbediening. Zeer energiezuinig met een energielabel A.
Nadelen
Vrij prijzig in aanschaf.
Bestron Plafondventilator met verlichting - 42.4 dB - 75 cm diameter
Bestron Plafondventilator met verlichting - 42.4 dB - 75 cm diameter
Voordelen
Maakt bijna geen geluid. Ideaal voor alle soorten ruimtes. Het briesje is erg aangenaam. Je kunt de lamp en ventilator los van elkaar bedienen. Gemakkelijk te monteren.
Nadelen
Een lichtbron dien je zelf te kopen, omdat deze niet inbegrepen is.

Beste PlafondventilatorKoopgids: Welke Plafondventilator is de beste koop van april 2024?

Tips bij het kopen van een plafondventilator

Tijdens de warme zomerdagen is niets fijner dan genieten van een aangename verkoeling in de kamer. Dit kun je doen met een grote airco, of met een plafondventilator. Een plafondventilator is een perfect hulpmiddel om de gehele ruimte van een frisse wind te voorzien. Een plafondventilator brengt daarnaast ook andere voordelen met zich mee. Zo neemt een plafondventilator bijna geen ruimte in, waardoor hij nooit in de weg staat. Als jij van plan bent een plafondventilator aan te schaffen, is het belangrijk om op enkele punten te letten. Zo is het belangrijk om te achterhalen of een plafondventilator wel geschikt is voor jouw kamer en is het handig om te weten welke plafondventilator dan geschikt is. In dit artikel geven wij enkele handige tips om de aankoop van jouw plafondventilator wat makkelijker te maken.

Kies de juiste hoogte

Als je besluit een plafondventilator te gaan kopen is het belangrijk om goed naar de hoogte van jouw plafond te kijken. Heb jij een laag, een hoog of juist een schuin plafond? De hoogte heeft namelijk invloed op het soort ventilator dat geschikt is voor die ruimte. Als je een laag plafond hebt kun je bijvoorbeeld kiezen voor een platte ventilator of een ventilator zonder verlengstang. Als je een plafond hebt dat hoger is dan 2,5 meter kun je vrijwel iedere soort plafondventilator ophangen. Bij een hoog plafond kun je nog kiezen voor een extra verlengstuk om de plafondventilator laag genoeg te hangen om voor optimale verkoeling te zorgen. Heb je een schuin plafond? Dan is het ook verstandig om te kiezen voor een plafondventilator met een verlengstuk en te kiezen voor een plafondventilator die gekanteld kan worden.

Het oppervlak van de kamer

Het tweede punt om op te letten is het oppervlakte van de kamer. Het oppervlak van de kamer is namelijk van invloed bij het kopen van een plafondventilator. Je kijkt hierbij naar de diameter van de plafondventilator om te kijken of de ventilator groot en krachtig genoeg is om de gehele ruimte te verkoelen. Bij een kleinere kamer tot 12 m2 is een diameter van 76 tot 90 centimeter perfect. Is de kamer 25 tot 30 m2, dan is een plafondventilator met een diameter van 132 of groter ideaal. Bij een kamer groter dan 30m2 is het verstandig om voor meerdere ventilatoren te kiezen.

Zorg voor extra verlichting

Het is verstandig om een plafondventilator in het midden van het plafond te plaatsen. Dan wordt de frisse wind namelijk het beste verdeeld. Het enige nadeel is dat hier vaak al een lamp hangt. Als je besluit de plafondventilator op de plaats van de lamp te monteren is het slim om voor een ventilator te kiezen die is voorzien van een lamp. Hierdoor heb je nog steeds genoeg verlichting in de kamer en kan de plafondventilator toch in het midden hangen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Plafondventilator

Wat zijn de voordelen van een plafondventilator?

Plafondventilatoren zorgen voor een verkoelend briesje in de zomer, waardoor de behoefte aan airconditioning kan afnemen. Ze helpen ook om de luchtcirculatie te verbeteren en kunnen de energiekosten verlagen.

Kan een plafondventilator in de winter worden gebruikt?

Ja, plafondventilatoren kunnen ook in de winter worden gebruikt. Door de draairichting om te draaien, duwt de ventilator warme lucht die zich bij het plafond ophoopt naar beneden, waardoor de verwarming efficiënter wordt.

Zijn plafondventilatoren luidruchtig?

Moderne plafondventilatoren zijn over het algemeen stil en produceren weinig geluid. Het is echter belangrijk om een kwaliteitsventilator te kiezen en deze te laten installeren door een professional om storende geluiden te voorkomen.

Hoe kies ik de juiste grootte plafondventilator voor mijn ruimte?

De grootte van de ruimte bepaalt de grootte van de plafondventilator die je nodig hebt. Over het algemeen geldt dat een ruimte tot 12 m² een ventilator met een bladlengte van 76 cm nodig heeft, terwijl een ruimte van meer dan 25 m² een ventilator met een bladlengte van 132 cm of groter vereist.

Moet ik mijn plafondventilator onderhouden?

Ja, het is belangrijk om je plafondventilator regelmatig te onderhouden om optimale prestaties te garanderen. Dit omvat het schoonmaken van de ventilatorbladen, het controleren van de bevestigingen en het smeren van de motor indien nodig.

Top 5 Beste kopen
Logo