Plafondventilator
Bijgewerkt: Juli 2024

Plafondventilator

Plafondventilator

Tips bij het kopen van een plafondventilator

Tijdens de warme zomerdagen is niets fijner dan genieten van een aangename verkoeling in de kamer. Dit kun je doen met een grote airco, of met een plafondventilator. Een plafondventilator is een perfect hulpmiddel om de gehele ruimte van een frisse wind te voorzien. Een plafondventilator brengt daarnaast ook andere voordelen met zich mee. Zo neemt een plafondventilator bijna geen ruimte in, waardoor hij nooit in de weg staat. Als jij van plan bent een plafondventilator aan te schaffen, is het belangrijk om op enkele punten te letten. Zo is het belangrijk om te achterhalen of een plafondventilator wel geschikt is voor jouw kamer en is het handig om te weten welke plafondventilator dan geschikt is. In dit artikel geven wij enkele handige tips om de aankoop van jouw plafondventilator wat makkelijker te maken.

 

Kies de juiste hoogte

Als je besluit een plafondventilator te gaan kopen is het belangrijk om goed naar de hoogte van jouw plafond te kijken. Heb jij een laag, een hoog of juist een schuin plafond? De hoogte heeft namelijk invloed op het soort ventilator dat geschikt is voor die ruimte. Als je een laag plafond hebt kun je bijvoorbeeld kiezen voor een platte ventilator of een ventilator zonder verlengstang. Als je een plafond hebt dat hoger is dan 2,5 meter kun je vrijwel iedere soort plafondventilator ophangen. Bij een hoog plafond kun je nog kiezen voor een extra verlengstuk om de plafondventilator laag genoeg te hangen om voor optimale verkoeling te zorgen. Heb je een schuin plafond? Dan is het ook verstandig om te kiezen voor een plafondventilator met een verlengstuk en te kiezen voor een plafondventilator die gekanteld kan worden.

 

Het oppervlak van de kamer

Het tweede punt om op te letten is het oppervlakte van de kamer. Het oppervlak van de kamer is namelijk van invloed bij het kopen van een plafondventilator. Je kijkt hierbij naar de diameter van de plafondventilator om te kijken of de ventilator groot en krachtig genoeg is om de gehele ruimte te verkoelen. Bij een kleinere kamer tot 12 m2 is een diameter van 76 tot 90 centimeter perfect. Is de kamer 25 tot 30 m2, dan is een plafondventilator met een diameter van 132 of groter ideaal. Bij een kamer groter dan 30m2 is het verstandig om voor meerdere ventilatoren te kiezen. 

 

Zorg voor extra verlichting

Het is verstandig om een plafondventilator in het midden van het plafond te plaatsen. Dan wordt de frisse wind namelijk het beste verdeeld. Het enige nadeel is dat hier vaak al een lamp hangt. Als je besluit de plafondventilator op de plaats van de lamp te monteren is het slim om voor een ventilator te kiezen die is voorzien van een lamp. Hierdoor heb je nog steeds genoeg verlichting in de kamer en kan de plafondventilator toch in het midden hangen. 

Beste Plafondventilator aanbiedingen van Juli 2024