Ultrasone Reiniger
Bijgewerkt: Juli 2024

Ultrasone Reiniger

Ultrasone Reiniger

Een bijzonder efficiënte reinigingsmethode is ultrasoon reinigen. In een ultrasoon bad wordt het reinigingsmiddel door het water verspreid met behulp van voor mensen onzichtbare geluidsgolven. Daardoor ontstaan honderden luchtbelletjes, die door de geluidsgolven in elkaar zullen klappen. Deze implosies veroorzaken verschillende kleine stroompjes door het reinigingsmiddel. Deze stroompjes reinigen het vuil van het voorwerp door als het ware als een borstel te werken. De voorwerpen in de ultrasoon reiniger zijn dan gereinigd met ultrasone technologie. 

 

Welke factoren neem je in overweging bij het kiezen van een goede ultrasone reiniger?

Bij het kiezen van een goede ultrasone reiniger zijn er een paar dingen waar je absoluut rekening mee moet houden. Een van de selectiecriteria is de hoeveelheid water die zich in de opslagtank kan bevinden. Een watertank is essentieel voor de werking van elke ultrasone reiniger, omdat de geluidsgolven er doorheen moeten reizen. Dit is immers de basis waaromheen de reinigingsprocedure is gebouwd. De capaciteit van het reservoir geeft aan hoe groot de voorwerpen die je wilt gaan reinigen kunnen zijns. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een ultrasone reiniger met een reservoir dat niet zo groot is, zoals eentje die begint bij 250 milliliter, zodat je dingen kunt schoonmaken die niet zo groot zijn zoals brillen, horloges of sieraden. Ga je voor een groter reservoir, dan kun je natuurlijk ook grotere onderdelen zoals tandwielen goed schoonmaken. Dat komt omdat je dan meer ruimte hebt in het reservoir. Je hebt ook de mogelijkheid om een ultrasone reiniger te kopen met een waterreservoir dat afneembaar is of een die aan het apparaat zelf bevestigd is. Het eerste alternatief is ongetwijfeld het meest zinvol.

 

Let op de frequentie bij het kiezen van een ultrasone reiniger

De frequentie van het apparaat is nog een andere factor die belangrijk is om over na te denken bij het zoeken naar een geschikte ultrasone reiniger om aan te schaffen. De frequentie van ultrasone reinigers hangt samen met de geruisloosheid van hun werking. Het principe dat hiervoor geldt is eenvoudig: des te hoger de frequentie is, hoe lager het geluid zal zijn, waardoor er kleinere luchtbellen ontstaan en de krappe ruimtes en moeilijk toegankelijke gebieden effectief worden gereinigd. Je zou hieruit kunnen concluderen dat de meest effectieve ultrasone reiniger degene is die de minste luchtbellen produceert. Dit is echter niet helemaal juist. Als het om schoonmaken gaat, zullen luchtbelletjes die te weinig en onvoldoende krachtig zijn niet de best mogelijke resultaten opleveren. Het frequentiebereik van 38.000 Hz tot 60.000 Hz wordt beschouwd als de ideale frequentie voor ultrasone reinigers. Overigens bieden de beste ultrasone reinigers een aantal aanpasbare opties voor de duur van de reiniging, waardoor gebruikers een programma kunnen kiezen dat één tot vijf minuten duurt. Daarom kunnen meer vervuilde voorwerpen langer worden gereinigd.

Beste Ultrasone Reiniger aanbiedingen van Juli 2024