Pelletkorrels

Op zoek naar de beste pelletkorrels? Ontdek hier de top 5 pelletkorrels die je kunt vergelijken en kies de ideale brandstof voor je pelletkachel.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Plospan Pelletkorrels voor pelletkachels 14kg
Plospan Pelletkorrels voor pelletkachels 14kg
Voordelen
De korrels bestaan voor 100% uit hout. De pelletkorrels hebben een hoge energiewaarde. De ideale brandstof voor pelletkachels. De prijs van de korrels blijft constant in tegenstelling tot de prijs van stookolie en gas. Bij de verbranding komt geen rook vrij.
Nadelen
Alleen geschikt voor pelletkachels.
Houtpellets voor de pelletkachel | 20 kilogram | hout pellets voor de pellet kachel | STOCERS
Houtpellets voor de pelletkachel | 20 kilogram | hout pellets voor de pellet kachel | STOCERS
Voordelen
Voor 100% gemaakt van naaldhout. De pellets zijn blank en zorgen voor een goede verbranding. In een doos zit in totaal 20 kilogram pelletkorrels. Bij de korrels krijg je ook een handig schepje geleverd zodat je de korrels makkelijker in de pelletkachel kunt scheppen.
Nadelen
Geleverd in een kartonnen doos.
Tip: Beste keuze
Pure Pellets Houtpellets Ideaal Voor Pelletkachel -100% Natuurlijk Weinig As 15 KG
Pure Pellets Houtpellets Ideaal Voor Pelletkachel -100% Natuurlijk Weinig As 15 KG
Voordelen
Zorgen voor weinig as. De pelletkorrels zijn 100% natuurlijk. In een zak zit in totaal 15 kg. Ideaal voor mensen die graag een schone verbranding willen. Zorgen voor een rendabele verbranding en voldoende warmte.
Nadelen
De pelletkorrels zijn in verhouding duurder dan andere merken.
WOODcom Pellets TopMix Houtpellets (15kg)
WOODcom Pellets TopMix Houtpellets (15kg)
Voordelen
Gemaakt van een mix van ontschorste beuk en den. Bij het maken van de pelletkorrels is geen gebruik gemaakt van een bindmiddel. De korrels zijn CO2 neutraal. Het rendement van de korrels is uitstekend. In een zak zit 15 kg. Zorgen snel voor warmte in huis.
Nadelen
Wordt niet geleverd met een handig schepje.
Houtpellets 100% Naaldhout pellets - ENplus A1 - blanco voordeel zak - 15 kg
Houtpellets 100% Naaldhout pellets - ENplus A1 - blanco voordeel zak - 15 kg
Voordelen
De korrels bestaan voor 100% uit naaldhout zonder bindmiddelen of andere additieven. Zorgen voor een zeer schone verbranding en een rustig vlambeeld. De warmteafgifte is goed. Als de kachel goed is afgesteld heb je nooit te maken met een zwart ruitje.
Nadelen
Er zijn geen grotere zakken verkrijgbaar.

Beste PelletkorrelsKoopgids: Welke Pelletkorrels is de beste koop van mei 2024?

Je kunt ervoor kiezen om je kachel te laten branden met behulp van pelletkorrels. Pelletkorrels zijn korrels die zijn gemaakt van zaagsel. Dit zaagsel wordt tot een korrel geperst, waardoor er een pelletkorrel ontstaat. Het zaagsel dat gebruikt wordt, wordt helemaal fijn gemalen waarna het in de korrelvorm geperst kan worden. Er wordt hierbij uiteraard alleen schoon hout gebruikt.

Het proces van het maken van pelletkorrels

De pelletkorrels worden gemaakt van restanten van hout en pellets. Het hout dat gebruikt wordt om de korrels te produceren is meestal afkomstig van zagerijen en fabrieken. Hier heb je namelijk dagelijks te maken met ontzettend veel zaagsel, wat op deze manier goed hergebruikt kan worden. Het zaagsel dat ontstaat door het zagen wordt onder een hoge druk gezet en in een cilindervormig staafje geperst. Op deze manier ontstaat er een pelletkorrel die je vervolgens kunt gebruiken bij het verwarmen van je woning of een ruimte.

Goede pelletkorrels

Goede pelletkorrels zijn altijd voorzien van de hoogste keurmerken die voor pelletkorrels beschikbaar zijn. Hierbij is het as-gehalte erg laat. Als je kiest voor hoogwaardige pelletkorrels hoef je minder onderhoud uit te voeren aan de pelletkachel. De korrels hebben daarnaast ook een CO2-neutrale uitstoot, waardoor ze minder belastend zijn voor het milieu, in tegenstelling tot een gaskachel. Je kunt pelletkorrels gebruiken voor het verwarmen van een gehele woning, aangezien er veel warmte vrijkomt tijdens de verbranding van de korrels.

Pelletkorrels in een pelletkachel doen

Als je pelletkorrels gaat gebruiken, heb je natuurlijk ook de juiste kachel nodig, namelijk een pelletkachel. Deze kachels werken helemaal automatisch, waardoor de kachel dus zelf al het werk doet. Een pelletkachel is voorzien van een reservoir waar de pelletkorrels in opgeslagen kunnen worden. Zodra de kachel aangezet wordt, worden de kachels uit het reservoir gehaald en naar de vuurhaard gebracht door middel van een schroef. De pelletkachel zorgt er in de meeste gevallen voor dat het as wordt opgevangen in een speciale aslade. Je hoeft hierdoor zelf vrijwel geen onderhoud uit te voeren, je hoeft enkel de pelletkorrels in het reservoir te stoppen.

De voordelen van pelletkorrels

Aan het gebruik van pelletkorrels zitten verschillende voordelen verbonden. Zo zijn pelletkorrels bijvoorbeeld een zuinige manier van het verwarmen van je huis. Tijdens het verwarmen ontstaat er minder rookvorming en de uitstoot is CO2-neutraal. Ook het as-gehalte ligt lager, dit is namelijk minder dan 1,2%. Verder zorgen pelletkorrels voor een efficiënte verbranding en zijn ze een energiezuinige manier om van een kachel te kunnen profiteren.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Pelletkorrels

Wat zijn pelletkorrels?

Pelletkorrels zijn kleine cilindervormige korrels gemaakt van samengeperst houtafval, zoals zaagsel en houtsnippers. Ze worden gebruikt als brandstof voor pelletkachels en -ketels.

Waarom zou ik pelletkorrels gebruiken?

Pelletkorrels zijn een duurzame en hernieuwbare bron van energie. Ze stoten minder CO2 uit dan fossiele brandstoffen en kunnen helpen om de afhankelijkheid van olie en gas te verminderen. Bovendien zijn pelletkorrels vaak goedkoper dan andere vormen van verwarming.

Waar kan ik pelletkorrels kopen?

Pelletkorrels zijn verkrijgbaar bij verschillende tuinen bouwmarkten, biomassaleveranciers en online winkels. Het is belangrijk om te controleren of de pelletkorrels voldoen aan de juiste kwaliteitsnormen, zoals het ENplus-certificaat.

Hoeveel pelletkorrels heb ik nodig?

De hoeveelheid pelletkorrels die je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen en de isolatie van het gebouw. Over het algemeen wordt geschat dat je ongeveer 1 kilogram pelletkorrels per vierkante meter per jaar nodig hebt.

Hoe moet ik pelletkorrels opslaan?

Pelletkorrels moeten op een droge en goed geventileerde plaats worden opgeslagen om vocht en schimmelvorming te voorkomen. Het is belangrijk om ze in een afgesloten container of zak te bewaren om verontreiniging te voorkomen. Zorg er ook voor dat de opslagruimte beschermd is tegen ongedierte.

Top 5 Beste kopen
Logo