Patton Kamado Aanbieding
Bijgewerkt: Juli 2024

Patton Kamado Aanbieding

Patton Kamado Aanbieding

Maak een heerlijke barbecue met een Patton Kamado

Zoek je een keramische barbecue van een betrouwbaar Nederlands merk, dan is een Patton Kamado iets voor jou. Een kamado of keramische barbecue is duurder dan een gewone houtskoolbarbecue, maar geeft jouw veel meer kookopties. Zo kun je je kamado als oven gebruiken en de temperatuur handmatig naar wens instellen. Zelfs stomen en slow-cooking zijn mogelijk! Vanwege de vele mogelijkheden bereid je in een Patton Kamado extra lekkere gebrade maaltijden. Hoe je hem precies gebruikt, lees je in dit artikel.

 

De juiste brandstof voor je Patton Kamado

Waar je een gewone houtskoolbarbecue met allerlei verschillende aanmaakmiddelen aan kunt steken, moet je in je Patton Kamado altijd houtskool gebruiken. Dit komt doordat de chemische stoffen die in andere aanmaakmiddelen zitten de keramische lagen kunnen beschadigen. Bovendien zul je deze stoffen in je eten proeven. Het liefst wil je grotere stukken houtskool kiezen die een neutrale smaak hebben en lang meegaan. Zo kun je je houtskool hergebruiken. Voor kwaliteit houtskool ga je naar een BBQ speciaalzaak. Koop ook een natuurlijk aanmaakmateriaal om te helpen bij het aansteken, zoals aanmaakwokkels van hout en bijenwas.

 

Patton Kamado aansteken

Voordat je je Patton Kamado aansteekt, wil je ervoor zorgen dat hij schoongemaakt is en dat je de juiste brandstof hebt. Kijk ook of er nog genoeg gas in je fles zit en of alle branderregelknoppen uit staan. Draai dan één van de branders aan. Volg daarna de instructies voor de ontsteking. Nu kun je de overige regelknoppen opendraaien en de barbecue een kwartiertje met open deksel voorverwarmen. Steek je je kamado voor de eerste keer aan, laat hem dan voordat je ermee gaat koken ongeveer 2 uur op 200 graden zitten om alle laatste verf- en lijmrestjes te verbranden.

 

Traditioneel barbecueën met je Patton Kamado

Er zijn twee methodes die je kunt gebruiken om op een keramische barbecue te koken. De directe verhittingsmethode zorgt voor de traditionele gegrilde barbecuesmaak. Hierbij plaats je vlees, vis, groente of vleesvervangers direct op een rooster of plaat boven de hete kolen. Eventueel kun je aluminiumfolie onder het vlees leggen om vlammen te voorkomen. De kap van je Patton Kamado blijft open. Deze verhittingsmethode is vooral geschikt voor gerechten die in korte tijd gaar kunnen worden of voor het dichtschroeien van een gerecht dat je vervolgens met de indirecte verhittingsmethode verder braadt.

 

Indirect verhitten met een Patton Kamado

Deze tweede methode lijkt op de werking van een oven. Verwarm eerst de barbecue voor, terwijl de kap gesloten blijft. Nadat de juiste temperatuur is bereikt, zet je de middelste branders uit en doe je het gerecht in de kamado. Doe de kap dicht totdat het gaar is. Deze methode is handig om grotere stukken vlees beter te laten garen. De Patton Kamado voorkomt vlammen door het vet via vlamverdelers in een opvangbak te laten lopen. Toch doet het geen kwaad om steekvlammen te voorkomen door de kap in twee stappen open te doen: zet hem eerst op een kiertje en daarna helemaal open.

Beste Patton Kamado aanbiedingen van Juli 2024