Patton Kamado Aanbieding

Op zoek naar de beste Patton Kamado? Ontdek onze top 5 vergelijkingen en vind de perfecte grill voor jouw buitenkeuken. Lees verder en maak een weloverwogen keuze!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Patton Kamado 16 inch premium
Patton Kamado 16 inch premium
Bekijk Prijs »

AllesvoorBBQ

Voordelen
Prachtige uitstraling. Heeft een gecontroleerde luchtstroom, waardoor sappen goed behouden blijven. Geschikt voor grillen, baken, roken en barbecueën. Gemakkelijk te verplaatsen. De handgreep is voorzien van ledverlichting.
Nadelen
Geen Quick start aanmaak systeem.
Patton Kamado 21 inch premium black
Patton Kamado 21 inch premium black
Voordelen
Je kunt de temperatuur bedienen met een app. Beschikt over ledverlichting in de handgreep. Eenvoudig verplaatsen doormiddel van de wielen. Gemakkelijk schoon te maken. Heeft een mooie luxe uitstraling.
Nadelen
Alleen te gebruiken met houtskool.
Tip: Beste keuze
Patton Kamado 15 inch Table Chef Premium
Patton Kamado 15 inch Table Chef Premium
Voordelen
Heeft een grilloppervlak van 34 centimeter. Handig om op de tuintafel te plaatsen. Sappig vlees dankzij de gecontroleerde luchtstroom. Het deksel beschikt over een thermometer. Je krijgt wel 2 jaar garantie op de Patton Kamado.
Nadelen
Beschikt niet over werkbladen.
Patton Kamado Grill 13 inch
Patton Kamado Grill 13 inch
Bekijk Prijs »

AllesvoorBBQ

Voordelen
De diameter van het grilloppervlak is 28 centimeter. Hoogwaardige kwaliteit. Door de hoogwaardige keramiek kan het temperaturen aan tot 1000 graden. Een goede luchtstroming voor sappig vlees. Wel 10 jaar garantie.
Nadelen
Bij onjuist gebruik geldt geen 10 jaar garantie.
Patton Kamado Grill 21 meat & pizza edition
Patton Kamado Grill 21 meat & pizza edition
Bekijk Prijs »

AllesvoorBBQ

Voordelen
Je kunt koken, grillen, bakken en barbecueën tot wel 10 personen. Een groot grilloppervlak. Beschikt over een scharnierend deksel. Via bluetooth kun je de temperatuur volgen op afstand. Dankzij de goede lucht circulatie blijft vlees mals en sappig.
Nadelen
Eenmalige aanschafprijs is een beetje aan de hoge kant.

Beste Patton Kamado AanbiedingKoopgids: Welke Patton Kamado is de beste koop van maart 2024?

Maak een heerlijke barbecue met een Patton Kamado

Zoek je een keramische barbecue van een betrouwbaar Nederlands merk, dan is een Patton Kamado iets voor jou. Een kamado of keramische barbecue is duurder dan een gewone houtskoolbarbecue, maar geeft jouw veel meer kookopties. Zo kun je je kamado als oven gebruiken en de temperatuur handmatig naar wens instellen. Zelfs stomen en slow-cooking zijn mogelijk! Vanwege de vele mogelijkheden bereid je in een Patton Kamado extra lekkere gebrade maaltijden. Hoe je hem precies gebruikt, lees je in dit artikel.

De juiste brandstof voor je Patton Kamado

Waar je een gewone houtskoolbarbecue met allerlei verschillende aanmaakmiddelen aan kunt steken, moet je in je Patton Kamado altijd houtskool gebruiken. Dit komt doordat de chemische stoffen die in andere aanmaakmiddelen zitten de keramische lagen kunnen beschadigen. Bovendien zul je deze stoffen in je eten proeven. Het liefst wil je grotere stukken houtskool kiezen die een neutrale smaak hebben en lang meegaan. Zo kun je je houtskool hergebruiken. Voor kwaliteit houtskool ga je naar een BBQ speciaalzaak. Koop ook een natuurlijk aanmaakmateriaal om te helpen bij het aansteken, zoals aanmaakwokkels van hout en bijenwas.

Patton Kamado aansteken

Voordat je je Patton Kamado aansteekt, wil je ervoor zorgen dat hij schoongemaakt is en dat je de juiste brandstof hebt. Kijk ook of er nog genoeg gas in je fles zit en of alle branderregelknoppen uit staan. Draai dan één van de branders aan. Volg daarna de instructies voor de ontsteking. Nu kun je de overige regelknoppen opendraaien en de barbecue een kwartiertje met open deksel voorverwarmen. Steek je je kamado voor de eerste keer aan, laat hem dan voordat je ermee gaat koken ongeveer 2 uur op 200 graden zitten om alle laatste verf- en lijmrestjes te verbranden.

Traditioneel barbecueën met je Patton Kamado

Er zijn twee methodes die je kunt gebruiken om op een keramische barbecue te koken. De directe verhittingsmethode zorgt voor de traditionele gegrilde barbecuesmaak. Hierbij plaats je vlees, vis, groente of vleesvervangers direct op een rooster of plaat boven de hete kolen. Eventueel kun je aluminiumfolie onder het vlees leggen om vlammen te voorkomen. De kap van je Patton Kamado blijft open. Deze verhittingsmethode is vooral geschikt voor gerechten die in korte tijd gaar kunnen worden of voor het dichtschroeien van een gerecht dat je vervolgens met de indirecte verhittingsmethode verder braadt.

Indirect verhitten met een Patton Kamado

Deze tweede methode lijkt op de werking van een oven. Verwarm eerst de barbecue voor, terwijl de kap gesloten blijft. Nadat de juiste temperatuur is bereikt, zet je de middelste branders uit en doe je het gerecht in de kamado. Doe de kap dicht totdat het gaar is. Deze methode is handig om grotere stukken vlees beter te laten garen. De Patton Kamado voorkomt vlammen door het vet via vlamverdelers in een opvangbak te laten lopen. Toch doet het geen kwaad om steekvlammen te voorkomen door de kap in twee stappen open te doen: zet hem eerst op een kiertje en daarna helemaal open.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Patton Kamado

Wat is een Patton Kamado?

Een Patton Kamado is een type barbecue dat is gebaseerd op de traditionele Japanse kamado-kookmethode. Het is een keramische grill die zorgt voor een gelijkmatige en gecontroleerde warmteverdeling tijdens het koken.

Wat zijn de voordelen van een Patton Kamado?

Een Patton Kamado biedt verschillende voordelen, zoals een uitstekende warmte-isolatie, waardoor het mogelijk is om op lage temperaturen te roken of op hoge temperaturen te grillen. Het keramische materiaal houdt de warmte goed vast, waardoor het brandstofzuinig is. Daarnaast zorgt de luchtcirculatie in de Kamado voor gelijkmatig gegaard voedsel.

Hoe lang duurt het om een Patton Kamado op te warmen?

De opwarmtijd van een Patton Kamado kan variëren, afhankelijk van de gewenste temperatuur. Over het algemeen duurt het ongeveer 15-20 minuten om de Kamado op te warmen tot 200-250 graden Celsius. Voor lagere temperaturen kan het iets langer duren.

Kun je met een Patton Kamado alleen grillen?

Nee, een Patton Kamado is veelzijdig en kan worden gebruikt voor verschillende kooktechnieken, zoals grillen, roken, bakken en zelfs pizza’s bakken. Dankzij de gecontroleerde warmteverdeling kun je diverse gerechten bereiden op de Kamado.

Hoe onderhoud ik een Patton Kamado?

Het onderhoud van een Patton Kamado is vrij eenvoudig. Na elk gebruik is het belangrijk om de asresten uit de Kamado te verwijderen. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig de roosters en andere onderdelen schoon te maken. Het keramische materiaal kan worden gereinigd met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Het is belangrijk om de Kamado goed te laten drogen voordat je deze weer gebruikt.

Top 5 Beste kopen
Logo