delen





Zoek je een keramische barbecue van een betrouwbaar Nederlands merk, dan is een Patton Kamado iets voor jou. Een kamado of keramische barbecue is duurder dan een gewone houtskoolbarbecue, maar geeft jouw veel meer kookopties. Zo kun je je kamado als oven gebruiken en de temperatuur handmatig naar wens instellen. Zelfs stomen en slow-cooking zijn mogelijk! Vanwege de vele mogelijkheden bereid je in een Patton Kamado extra lekkere gebrade maaltijden. Hoe je hem precies gebruikt, lees je in dit artikel.
Waar je een gewone houtskoolbarbecue met allerlei verschillende aanmaakmiddelen aan kunt steken, moet je in je Patton Kamado altijd houtskool gebruiken. Dit komt doordat de chemische stoffen die in andere aanmaakmiddelen zitten de keramische lagen kunnen beschadigen. Bovendien zul je deze stoffen in je eten proeven. Het liefst wil je grotere stukken houtskool kiezen die een neutrale smaak hebben en lang meegaan. Zo kun je je houtskool hergebruiken. Voor kwaliteit houtskool ga je naar een BBQ speciaalzaak. Koop ook een natuurlijk aanmaakmateriaal om te helpen bij het aansteken, zoals aanmaakwokkels van hout en bijenwas.
Voordat je je Patton Kamado aansteekt, wil je ervoor zorgen dat hij schoongemaakt is en dat je de juiste brandstof hebt. Kijk ook of er nog genoeg gas in je fles zit en of alle branderregelknoppen uit staan. Draai dan één van de branders aan. Volg daarna de instructies voor de ontsteking. Nu kun je de overige regelknoppen opendraaien en de barbecue een kwartiertje met open deksel voorverwarmen. Steek je je kamado voor de eerste keer aan, laat hem dan voordat je ermee gaat koken ongeveer 2 uur op 200 graden zitten om alle laatste verf- en lijmrestjes te verbranden.
Er zijn twee methodes die je kunt gebruiken om op een keramische barbecue te koken. De directe verhittingsmethode zorgt voor de traditionele gegrilde barbecuesmaak. Hierbij plaats je vlees, vis, groente of vleesvervangers direct op een rooster of plaat boven de hete kolen. Eventueel kun je aluminiumfolie onder het vlees leggen om vlammen te voorkomen. De kap van je Patton Kamado blijft open. Deze verhittingsmethode is vooral geschikt voor gerechten die in korte tijd gaar kunnen worden of voor het dichtschroeien van een gerecht dat je vervolgens met de indirecte verhittingsmethode verder braadt.
Deze tweede methode lijkt op de werking van een oven. Verwarm eerst de barbecue voor, terwijl de kap gesloten blijft. Nadat de juiste temperatuur is bereikt, zet je de middelste branders uit en doe je het gerecht in de kamado. Doe de kap dicht totdat het gaar is. Deze methode is handig om grotere stukken vlees beter te laten garen. De Patton Kamado voorkomt vlammen door het vet via vlamverdelers in een opvangbak te laten lopen. Toch doet het geen kwaad om steekvlammen te voorkomen door de kap in twee stappen open te doen: zet hem eerst op een kiertje en daarna helemaal open.
Geen berichten voor deze criteria.Een Patton Kamado is een type barbecue dat is gebaseerd op de traditionele Japanse kamado-kookmethode. Het is een keramische grill die zorgt voor een gelijkmatige en gecontroleerde warmteverdeling tijdens het koken.
Een Patton Kamado biedt verschillende voordelen, zoals een uitstekende warmte-isolatie, waardoor het mogelijk is om op lage temperaturen te roken of op hoge temperaturen te grillen. Het keramische materiaal houdt de warmte goed vast, waardoor het brandstofzuinig is. Daarnaast zorgt de luchtcirculatie in de Kamado voor gelijkmatig gegaard voedsel.
De opwarmtijd van een Patton Kamado kan variëren, afhankelijk van de gewenste temperatuur. Over het algemeen duurt het ongeveer 15-20 minuten om de Kamado op te warmen tot 200-250 graden Celsius. Voor lagere temperaturen kan het iets langer duren.
Nee, een Patton Kamado is veelzijdig en kan worden gebruikt voor verschillende kooktechnieken, zoals grillen, roken, bakken en zelfs pizza’s bakken. Dankzij de gecontroleerde warmteverdeling kun je diverse gerechten bereiden op de Kamado.
Het onderhoud van een Patton Kamado is vrij eenvoudig. Na elk gebruik is het belangrijk om de asresten uit de Kamado te verwijderen. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig de roosters en andere onderdelen schoon te maken. Het keramische materiaal kan worden gereinigd met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Het is belangrijk om de Kamado goed te laten drogen voordat je deze weer gebruikt.