Haarmasker Aanbieding
Bijgewerkt: Juli 2024

Haarmasker Aanbieding

Haarmasker Aanbieding

Houd je haar gezond met haarmaskers

Haarmaskers geven jouw haar om de zoveel tijd een intensieve verwenbeurt. Ze versterken en verzachten je haar en laten het mooi glanzen. Haarmaskers en conditioners hebben soortgelijke resultaten: beide sluiten ze je haarschubben, beschermen je haar tegen slijtage en geven het een stralend uiterlijk. Een haarmasker dringt echter dieper door in je haar: het is dus een stuk intensiever, waardoor het beter helpt tegen droog of beschadigd haar, maar ook niet te vaak gebruikt moet worden. Alles wat je zou willen vragen over haarmaskers beantwoorden we hier.

 

Hoe gebruik je haarmaskers?

Als je zelf een haarmasker aan wilt brengen, doe je dat als volgt. Eerst was je je haar met shampoo, maar zonder conditioner. Vervolgens maak je het handdoekdroog: dat wil zeggen dat je haar zodanig is gedroogd dat het niet meer druipt, maar nog wel vochtig is. Nu kun je het masker aanbrengen. Om te voorkomen dat je haar vettig wordt, wil je ervoor zorgen dat het niet op je hoofdhuid terechtkomt. Is het masker goed verdeeld over de rest van je haar, dan laat je het ongeveer tien minuten intrekken. Spoel het tenslotte goed uit.

 

Welke haarmaskers passen bij jouw haar?

De meeste haarmaskers zijn onder te verdelen in twee categorieën: hydraterende maskers en proteïnemaskers. Hydraterende maskers helpen bij droog haar, wat vaker voorkomt bij mensen met dik haar of krullen. Proteïnemaskers zijn ideaal voor een intensieve verzorging van beschadigd of gekleurd haar. Binnen deze categorieën zijn er ook haarmaskers die op een specifiek haarprobleem zijn afgestemd. Denk aan pluis of beschadiging door de zon. En is jouw haar al hartstikke gezond, dan kun je een lichter haarmasker gebruiken, bijvoorbeeld één die je niet hoeft uit te spoelen.

 

Hoe vaak moet je haarmaskers gebruiken?

In het algemeen is het aangeraden om een haarmasker eens in de twee weken te gebruiken. Eén keer per week is ook mogelijk, vooral bij grovere haartypes, maar bij fijner haar is dat af te raden. Gebruik een haarmasker in ieder geval niet vaker dan dat, anders riskeer je dat je haar juist erg vettig, slap en futloos wordt door het overmatige gebruik. Alleen bij zeer beschadigd haar kun je hem in het begin twee keer per week gebruiken. Wil je voorkomen dat je haar zo gewend raakt aan haarmaskers dat ze minder goed werken? Gebruik dan niet altijd hetzelfde product, maar wissel het af.

 

Waar koop je haarmaskers?

Haarmaskers kun je kopen bij de drogist of bij winkels en websites die in haarproducten zijn gespecialiseerd. De prijs van een haarmasker kan enorm verschillen afhankelijk van allerlei factoren zoals het merk, de kwaliteit, het type masker en de grootte van de pot. De meeste maskers kosten tussen de 7 en 30 euro, maar er zijn ook goedkope 3 euro maskers en luxe maskers van 60 euro. Een haarmasker uit de winkel kopen is niet de enige optie. Je kunt er ook één zelf maken of bij de kapper aan laten brengen.

Beste Haarmasker aanbiedingen van Juli 2024