Pakketbrievenbus
Bijgewerkt: Juli 2024

Pakketbrievenbus

Pakketbrievenbus

We hebben natuurlijk allemaal een brievenbus ergens bij de voordeur of entree van onze woning. Dat is prima voor de post en voor brievenbuspakketjes. Maar in een tijd waar steeds meer dingen online besteld kunnen worden, kan een pakketbrievenbus ook uitkomst bieden. Een pakketbrievenbus is, zoals de naam duidelijk maakt, een brievenbus waar pakketjes in kunnen. Je hoeft geen dag meer thuis te zitten, je pakket kan gewoon afgeleverd worden terwijl jij niet thuis bent, zonder risico dat het pakket door een voorbijganger meegenomen wordt. Je hoeft ook niet meer naar de buren als je net even je pakket gemist hebt. 

 

Hoe werkt dat?

Je vraagt je misschien af hoe zoiets werkt. Eigenlijk werkt het net als een container, maar dan vriendelijker voor je pakket. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je pakket heel blijft bij de bezorging. De pakketbrievenbus heeft aan de bovenkant een inlaaddeel. Daar kan de bezorger het pakket in doen en deze vervolgens sluiten. Zo komt het pakket in de pakketbrievenbus, zonder dat iemand het pakket er weer uit kan halen. Dat is wel zo prettig. En als je thuis komt aan het einde van je werkdag, kun jij met jouw sleutel gewoon je pakket uit de brievenbus halen. Net zoals dat zou werken met een postvak. 

 

Soorten pakketbrievenbussen

Er zijn verschillende soorten pakketbrievenbussen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pakketbrievenbus die aan de wand gemonteerd kan worden. Dit lijkt op een postvak dat naast de deur zit, maar dan in groter formaat. Een andere optie is een vrijstaande pakketbrievenbus. Deze zet je bijvoorbeeld aan de weg in plaats van naast je voordeur. Zo’n pakketbrievenbus is ook wat groter, met name in de hoogte. Wat bij jou past, hangt af van de mogelijkheden bij jouw woning en het soort pakketjes dat je wil ontvangen in je pakketbrievenbus. 

 

Welke heb ik nodig?

Een kleine pakketbrievenbus is bijvoorbeeld prima als je regelmatig pakketjes ontvangt die net niet door de gewone brievenbus kunnen. Bestel je juist veel grote dozen, bijvoorbeeld veel kleding, schoenen of speelgoed, dan is een grotere pakketbrievenbus misschien praktischer. Het moet dan wel mogelijk zijn om een vrijstaande pakketbrievenbus te plaatsen bij je woning. Niet iedere pakketbrievenbus is ook voorzien van een slot, dus houd daar rekening mee. Aan de andere kant zijn er pakketbrievenbussen met een handig systeem, waarbij de bus slechts één keer geopend kan worden en daarna op slot gaat. Zo kan alleen de bezorger de brievenbus openen. 

 

Waar te koop en prijzen

Je kunt simpelweg naar Bol.com voor je pakketbrievenbus. Maar er is waarschijnlijk een nog uitgebreider aanbod te vinden bij andere webshops. Er zijn verschillende webshops die pakketbrievenbussen aanbieden en zich ook specifiek richten op dit soort producten. Voor een kleine twintig euro kun je al een oplossing vinden. Hoge prijzen voor een pakketbrievenbus liggen rond de € 600. Meestal zal je ergens tussen de € 100 en € 200 kwijt zijn voor een vrijstaande pakketbrievenbus. Een pakketbrievenbus voor aan de muur is iets goedkoper. 

Beste Pakketbrievenbus aanbiedingen van Juli 2024