Frituurpan
Bijgewerkt: Juni 2024

Frituurpan

Frituurpan

Je hoeft helemaal niet naar de snackbar of de kroeg om je favoriete frituursnacks te kunnen eten. Met een frituurpan kun je gewoon thuis de lekkerste snacks klaarmaken. Bovendien is dat een stuk goedkoper dan de bittergarnituur in de kroeg of de snacks van de snackbar. Een frituurpan werkt met vet of olie. Hierin bak je allerlei snacks, van patat tot frikadel en kaassoufflé tot bitterbal. Net zo knapperig als jij dat wil. De snacks voor in de frituurpan bewaar je gewoon in de vriezer en het vet of de olie voor het apparaat koop je gewoon in de supermarkt. Net als de snacks zelf natuurlijk. 

 

Waar zet je hem neer?

Een frituurpan geeft natuurlijk wel veel geur mee. Veel mensen kiezen daarom om de frituurpan bijvoorbeeld in de schuur te plaatsen. Zo heb je de volgende dag niet een huis dat helemaal naar frituur ruikt. Je kunt er ook gewoon voor kiezen om je frituurpan in de buurt van je afzuigkap te zetten en deze aan te zetten wanneer je gaat frituren. Het probleem is vaak dat de frituurpan dan in de weg staat wanneer deze niet wordt gebruikt. Als je iedere dag of bijna iedere dag de frituurpan gebruikt, is dit natuurlijk een ander verhaal. 

 

Geurfilter tegen frituurlucht

Je kunt ook kiezen voor een geurfilter bij je frituurpan. Daarmee houd je de ergste frituurluchten toch uit je huis. Als je weet waar je je frituurpan wil plaatsen, kun je gaan nadenken over welke frituurpan je wil. Dat begint natuurlijk bij het formaat. Je moet voldoende volume hebben om jouw gezelschap te voorzien van snacks. Misschien ben je met z’n tweeën en is een kleintje genoeg, maar als je de frituurpan wil voor verjaardagen en gelegenheden, zal je liever een grotere frituurpan hebben. Je kunt ook een dubbele frituurpan nemen, zodat je verschillende snacks tegelijkertijd kunt klaarmaken. 

 

Merken en prijzen

Vanaf € 50 heb je al een kleine frituurpan met geurfilter van het merk Inventum. Grotere frituurpannen, voor 4 tot 6 personen, met een geurfilter, kun je kopen voor zo’n € 110. Deze zijn van het merk Frifri of Tefal. Ook Domo en Moulinex zijn merken die een frituurpan met geurfilter in het assortiment hebben. De frituurpannen van boven de € 100 zijn ook meteen het duurst. Voor iets minder dan € 50 kun je ook een frituurpan zonder geurfilter kopen. Het gaat dan alsnog om een kleine frituurpan van het merk Inventum. 

 

Waar te koop

Frituurpannen koop je onder andere bij Coolblue of andere elektronicazaken. Natuurlijk kun je ook terecht bij kookwinkels of winkels met huishoudelijke apparaten, bijvoorbeeld de Blokker. Online is het aanbod voor een frituurpan het grootst. Van tijd tot tijd kun je een frituurpan vinden in een aanbieding bij een winkel zoals de Action. 

Beste Frituurpan aanbiedingen van Juni 2024