Olieradiator

Ben je op zoek naar de beste olieradiator? Vergelijk de top 5 modellen hier en ontdek welke radiator het meest efficiënt en betrouwbaar is.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
De'Longhi Radia S TRRS1225 - Oliegevulde Radiator – Kachel
De'Longhi Radia S TRRS1225 - Oliegevulde Radiator – Kachel
Voordelen
De De’Longhi Radia zorgt ervoor dat het snel lekker warm wordt in een ruimte. Daarnaast heeft het ook nog eens een fijne prijs/kwaliteit verhouding.
Nadelen
Sommige oliegevulde radiatoren van De’Longhi staan erom bekend dat ze lek aankomen.
Auronic Olieradiator - Elektrisch - Thermostaat - Timer - 3 Standen - tot 2000W – Wit
Auronic Olieradiator - Elektrisch - Thermostaat - Timer - 3 Standen - tot 2000W – Wit
Voordelen
Met de Auronic Olieradiator bespaar je heel wat op jouw gasrekening. Hij wordt snel warm en ziet er ook nog eens mooi uit.
Nadelen
Deze olieradiator is iets duurder dan de gemiddelde olieradiator.
Tip: Beste keuze
Olimpia Splendid CaldoRad 11 - Oliegevulde Radiator - 3-standen - 2500W
Olimpia Splendid CaldoRad 11 - Oliegevulde Radiator - 3-standen - 2500W
Voordelen
Deze oliegevulde radiator kan je op 3 standen gebruiken. Omvalbeveiliging. Inclusief thermostaat. Vorstbeveiliging.
Nadelen
De Olimpia Splendid CaldoRad 11 heeft helaas geen afstandsbediening.
Sencys olieradiator LH28 1125 2500W
Sencys olieradiator LH28 1125 2500W
Voordelen
Deze olieradiator staat op wieltjes waardoor je hem makkelijk kan verplaatsen. Daarnaast heeft hij omvalbeveiliging, wordt hij geleverd inclusief thermostaat en inclusief controlelampje.
Nadelen
Deze olieradiator heeft wat langer nodig om warm te worden. Echter is dit normaal bij olieradiatoren.
De’Longhi olieradiator Vento 2500W
De’Longhi olieradiator Vento 2500W
Voordelen
De prijs/kwaliteit verhouding van de De’Longhi olieradiator Vento 2500W is erg goed. Daarnaast houdt hij plekken lekker warm en is hij erg compact.
Nadelen
Soms maakt deze radiator wat lawaai bij het opwarmen.

Beste OlieradiatorKoopgids: Welke Olieradiator is de beste koop van mei 2024?

Het eerste wat je moet weten over olieradiatoren is dat ze een ouderwetse technologie zijn. Het tweede is dat het, strikt genomen, helemaal geen radiatoren zijn: om een kamer te verwarmen met een olieradiator, zoals wij die in onze woonkamer hebben, ‘straal’ je de olie niet uit. In plaats daarvan verwarm je de olie en laat je die circuleren door een aantal pijpleidingen die door de muren en vloeren lopen. Je kunt net zoveel warmte uit je eigen warmwaterboiler halen als je die op dezelfde manier zou gebruiken.

In een notendop: een olieradiator is een atmosferische convectiekachel in plaats van een geforceerd luchtsysteem. Een ventilator boven op de radiator blaast er lucht onder; de verwarmde olie stijgt dan op in zakken warme lucht en circuleert door de kamer via openingen in de vloer en de muur. Het grootste voordeel van een oliekachel is dat je maar een kleine hoeveelheid brandstof hoeft te verbranden om een constante temperatuur te handhaven. Als we de onze op volle kracht zetten, kunnen we genoeg warmte voor het hele huis krijgen met minder dan een gallon stookolie – daarom zijn ze zo populair in oudere huizen die niet zijn uitgerust met moderne verwarmingssystemen.

De voordelen van een olieradiator

Als je overweegt een olieradiator te gebruiken om jouw huis te verwarmen, zijn er enkele voordelen die je in overweging moet nemen. Hoewel ze niet zo efficiënt zijn als geforceerde-luchtsystemen, bieden ze een stabiele bron van warmte tegen een lage kostprijs. Een paar voordelen om in gedachten te houden als je er een in jouw huis wilt installeren:

  • Olie radiatoren kunnen een kamer veel sneller verwarmen dan geforceerde-luchtsystemen die lucht laten circuleren over de buizen van de radiator.
  • In tegenstelling tot geforceerde luchtsystemen hebben olieradiatoren geen leidingen of ventilatoren nodig. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de installatie op plaatsen waar er geen handige stopcontacten zijn, en ze zijn gemakkelijker te installeren als je in een oud gebouw woont met onhandige constructiedetails.
  • Als je je zorgen maakt over het milieu (of gewoon het meest efficiënte verwarmingssysteem wilt), hebben olieradiatoren één groot voordeel ten opzichte van geforceerde-luchtsystemen: ze hebben geen elektriciteit nodig om te werken. Ze gebruiken nog steeds elektriciteit voor hun thermostaten, maar geen voor het eigenlijke verwarmingselement – waardoor ze ideaal zijn voor delen van jouw huis die geen gemakkelijke toegang hebben tot elektriciteitsleidingen of stopcontacten.
  • Als je in een flatgebouw woont, kun je misschien besparen op jouw energierekeningen.
Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Olieradiator

Wat is een olieradiator en hoe werkt het?

Een olieradiator is een elektrische verwarming die warmte produceert door middel van olie die in de radiator circuleert. De olie wordt verwarmd door een interne verwarmingselement en geeft vervolgens warmte af aan de omgeving via metalen lamellen.

Is een olieradiator veilig om te gebruiken?

Ja, olieradiatoren zijn over het algemeen veilig in gebruik. Ze hebben meestal een ingebouwde oververhittingsbeveiliging, waardoor de radiator automatisch wordt uitgeschakeld als de temperatuur te hoog wordt. Het is echter altijd belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en de radiator niet onbeheerd achter te laten tijdens gebruik.

Hoe efficiënt is een olieradiator in vergelijking met andere verwarmingssystemen?

Olieradiatoren staan bekend om hun efficiëntie omdat ze warmte vasthouden en geleidelijk afgeven. Dit betekent dat ze langdurig warmte kunnen produceren, zelfs nadat de radiator is uitgeschakeld. Ze zijn echter over het algemeen minder efficiënt dan andere verwarmingssystemen, zoals warmtepompen of centrale verwarmingssystemen.

Kan ik een olieradiator gebruiken om een hele kamer te verwarmen?

Ja, olieradiatoren zijn ontworpen om een hele kamer te verwarmen. Het is belangrijk om te letten op de grootte en het vermogen van de radiator om ervoor te zorgen dat deze voldoende warmte kan leveren voor de gewenste ruimte. Het is ook raadzaam om de radiator in het midden van de kamer te plaatsen voor een gelijkmatige warmteverdeling.

Zijn olieradiatoren geschikt voor mensen met allergieën?

Olieradiatoren zijn over het algemeen geschikt voor mensen met allergieën, omdat ze geen stof, droge lucht of verbrandingsproducten produceren zoals sommige andere verwarmingssystemen. Ze produceren ook geen directe luchtstroom, wat het ongemak van allergieën kan verminderen. Het is echter altijd raadzaam om de radiator regelmatig schoon te maken om stofophoping te voorkomen.

Top 5 Beste kopen
Logo