Olieradiator
Bijgewerkt: Februari 2023

Olieradiator

Olieradiator

Het eerste wat je moet weten over olieradiatoren is dat ze een ouderwetse technologie zijn. Het tweede is dat het, strikt genomen, helemaal geen radiatoren zijn: om een kamer te verwarmen met een olieradiator, zoals wij die in onze woonkamer hebben, 'straal' je de olie niet uit. In plaats daarvan verwarm je de olie en laat je die circuleren door een aantal pijpleidingen die door de muren en vloeren lopen. Je kunt net zoveel warmte uit je eigen warmwaterboiler halen als je die op dezelfde manier zou gebruiken. 

 

In een notendop: een olieradiator is een atmosferische convectiekachel in plaats van een geforceerd luchtsysteem. Een ventilator boven op de radiator blaast er lucht onder; de verwarmde olie stijgt dan op in zakken warme lucht en circuleert door de kamer via openingen in de vloer en de muur. Het grootste voordeel van een oliekachel is dat je maar een kleine hoeveelheid brandstof hoeft te verbranden om een constante temperatuur te handhaven. Als we de onze op volle kracht zetten, kunnen we genoeg warmte voor het hele huis krijgen met minder dan een gallon stookolie - daarom zijn ze zo populair in oudere huizen die niet zijn uitgerust met moderne verwarmingssystemen.

 

De voordelen van een olieradiator

 

Als je overweegt een olieradiator te gebruiken om jouw huis te verwarmen, zijn er enkele voordelen die je in overweging moet nemen. Hoewel ze niet zo efficiënt zijn als geforceerde-luchtsystemen, bieden ze een stabiele bron van warmte tegen een lage kostprijs. Een paar voordelen om in gedachten te houden als je er een in jouw huis wilt installeren:

 

Beste Olieradiator aanbiedingen van Februari 2023