Nintendo Switch
Bijgewerkt: Oktober 2021

Nintendo Switch

Nintendo Switch

Er zijn diverse gaming consoles waar je uit kunt kiezen, en de Nintendo Switch is één van de populairste keuzes op dit vlak. Velen van ons zijn opgegroeid met de gaming consoles en de games van Nintendo. Mario, Luigi, Zelda, Donkey Kong, Pokémon, Metroid Prime en ga zo maar door: dit zijn allemaal geliefde spellen die door de jaren heen populair zijn gebleven onder het gamende publiek. Ook voor de Nintendo Switch zijn er nieuwe spellen van deze populaire personages uitgebracht. Dit maakt dit gaming console dan ook tot een must have. Bekijk direct de goedkoopste Nintendo Switch die momenteel in de Nederlandse winkel verkrijgbaar is.

 

Wat is een Nintendo Switch?

Een Nintendo Switch is een gaming console dat is ontwikkeld door de Japanse fabrikant Nintendo. Het unieke aan de Switch is het feit dat je het zowel op je televisie kunt spelen als handheld (zoals de Gameboy van vroeger). Dit maakt een Switch dus vele malen veelzijdiger in vergelijking met andere consoles, waarmee je alleen maar op de tv kunt spelen. Is de tv bezet? Dan speel je op de tablet. Wil je op de tv spelen, dan plaats je de tablet in de oplader die tevens aangesloten staat met de tv. Je kunt dus zowel thuis als onderweg spelen op de Switch. 

 

Wat is een Nintendo Switch Lite?

Inmiddels heeft Nintendo ook een iets compactere doch even krachtige variant van de Switch uitgegeven: de Nintendo Switch Lite. Deze kan niet op de tv gespeeld worden en is dus puur een handheld uitgave. Dankzij de compactheid van dit console is het veel gemakkelijker om deze overal met je mee naartoe te nemen. De normale Switch is hier toch eigenlijk net ietwat te groot voor.

 

Wat zijn de mogelijkheden van een Nintendo Switch?

Het belangrijkste verschil tussen de Nintendo Switch en andere consoles (Xbox, Playstation) is het feit dat je zowel een gewoon console als een handheld in één hebt. Dit maakt de Switch net wat veelzijdiger in vergelijking met andere consoles. De Switch maakt gebruik van kleine cartridges in plaats van cd’s of dvd’s. De controller van de Switch is in tweeën op te delen, zodat je altijd met zijn tweeën kunt gamen. Als je bijvoorbeeld tijdens Mario Kart ergens tegenaan botst, trilt de controller. Zo zit je nog meer in het spel.

 

Wat is het verschil tussen Nintendo Switch en Playstation?

Ten eerste, zoals eerder al werd vermeld, is de Switch uniek omdat deze zowel op de tv als handheld gespeeld kan worden. Dit kan de Playstation niet. Daarnaast is het aanbod aan spellen verschillend. De Switch heeft spellen van bekende Nintendo figuren zoals Mario, Luigi, Zelda, Donkey Kong en nog vele anderen. De Playstation heeft zijn eigen aanbod aan spellen, waarvan sommige tevens alleen maar op de Playstation te spelen zijn. Grafisch heeft de Playstation meer mogelijkheden.

Beste Nintendo Switch aanbiedingen van Oktober 2021