Nintendo Switch Oled

Op zoek naar de beste Nintendo Switch OLED? Vergelijk de top 5 modellen en ontdek welke het beste bij jouw gaming behoeften past. Klaar om te spelen?
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Nintendo Switch OLED Wit
Nintendo Switch OLED Wit
Voordelen
De Nintendo biedt talloze spelopties. Heeft een lekker groot scherm van 7 inch. De ingebouwde speakers zijn verbeterd. Heeft wel drie verschillende speellijsten. Goed voor uren speelplezier.
Nadelen
Je moet wel wat spellen bij de Nintendo kopen.
Nintendo Switch OLED Wit onderweg pakket met game
Nintendo Switch OLED Wit onderweg pakket met game
Voordelen
Dankzij het grote scherm zie je kleuren veel mooier. Je kunt de Nintendo gebruiken als console in de woonkamer, maar ook als handheld voor onderweg. Je krijgt een set joy-con mee geleverd, zodat je gezamenlijk kan spelen. Heeft een bluetooth functie. Je krijgt alle kabels meegeleverd, zodat je gelijk kunt beginnen met gamen.
Nadelen
Als je online wilt gamen moet je wel verbonden zijn met het internet.
Tip: Beste keuze
Nintendo OLED Wit + Pokemon Brilliant Diamond
Nintendo OLED Wit + Pokemon Brilliant Diamond
Voordelen
Heeft een hoge beeldresolutie. Het geheugen van 64 gigabyte is uit te breiden. Je kunt eenvoudig via de wifi verbinden. Je kunt het gezamenlijk en alleen spelen. Dankzij het meegeleverde spel kun je gelijk beginnen met spelen.
Nadelen
Qua prijs is het wel een beetje aan de hoge kant.
Nintendo Switch OLED Blauw Rood
Nintendo Switch OLED Blauw Rood
Voordelen
De Nintendo heeft een verbeterde standaard die verstelbaar is. Je kunt de Nintendo gebruiken in Tv-stijl, tafel-stijl en handheldstijl. Heeft een groot geheugen van wel 64 gigabyte. Heeft een prettig geluid, dankzij de verbeterde audio. Je krijgt alles wat je nodig bent erbij.
Nadelen
Licht iets zwaarder in de hand dan zijn voorganger.
Nintendo Switch OLED Wit + Pokemon Shining Pearl
Nintendo Switch OLED Wit + Pokemon Shining Pearl
Voordelen
Een complete bundel, waarmee je direct Pokémon kunt gaan spelen. Je kunt het alleen spelen, maar ook met één van je vrienden. Het spel zorgt ervoor dat jij je uren kunt vermaken. Je krijgt twee jaar garantie op de Nintendo. Je kunt het geheugen uitbreiden tot twee terabyte
Nadelen
Je bent een internetverbinding nodig als je online wilt gamen.

Beste Nintendo Switch OledKoopgids: Welke Nintendo Switch Oled is de beste koop van juni 2024?

Alles wat je moet weten over de Nintendo Switch Oled

Als je een echte gamer bent weet je misschien al alles van de Nintendo Switch Oled af. Sinds oktober 2024 heeft Nintendo de Nintendo Switch Oled uitgebracht, een nieuw model van de Nintendo Switch. Dit nieuwe model geeft gamers een nieuwe optie voor het spelen van games op de Nintendo Switch. Het model is namelijk voorzien van een 7 inch scherm met oled-technologie. Deze nieuwe technologie zorgt voor betere kleuren en een hoger contrast. Met dit scherm krijgen gamers een nieuwe optie voor het spelen van games op de Nintendo Switch.

De specificaties van het nieuwe model

De Nintendo Switch Oled is samen met Metroid Dread uitgebracht. De afmetingen zijn vrijwel hetzelfde als die van de reguliere Nintendo Switch, alleen bevat het nieuwe model nu ook een oled-scherm. Daarnaast bevat de Nintendo Switch Oled ook een hybride console met ingebouwde luidsprekers met verbeterde audio, een 64 GB systeemgeheugen en een LAN-poort. Daarnaast is de console ook voorzien van een brede, verstelbare standaard. Zelfs de dock waar het systeem in wordt geplaatst heeft een upgrade gekregen. Benieuwd wat je voor de Nintendo Switch Oled betaal? In Nederland is de adviesprijs € 349,-.

De vierde versie van de Nintendo Switch

Inmiddels zijn we er wel gewend aan geraakt dat consolemakers binnen dezelfde generatie één of meerdere vernieuwingen aan de consoles doorvoeren. Dit gold namelijk al voor de consoles die in de jaren negentig gebruikt werden. Tegenwoordig komt dit alleen maar vaker voor. Inmiddels heeft Nintendo al vier versies van de Nintendo Switch uitgebracht, waarvan de Nintendo Switch Oled de nieuwste is. Hiervoor is er al een vernieuwde versie van de standaardconsole uitgebracht, voorzien van een betere accu, en is de Switch Lite uitgebracht, de versie die alleen te gebruiken is als handheld. De Nintendo Switch Oled is ook voorzien van een betere accu, met daarnaast natuurlijk het oled-scherm.

Veel verschillende vernieuwingen

Naast het scherm en een betere accu zijn er nog meer vernieuwingen te vinden. De Nintendo Switch Oled is in de basis niet heel anders dan de voorgaande modellen. Zo zijn de Joy-Cons en het scherm los te halen. Hierdoor is de Nintendo Switch Oled niet alleen als handheld bruikbaar. De opslagcapaciteit is wel verbeterd ten opzichte van de voorgangers. De Nintendo Switch Oled heeft namelijk twee keer zoveel interne opslagruimte als de oudere varianten. De nieuwe dock die bij het nieuwe model wordt meegeleverd is ook vernieuwd. Zo is deze nu voorzien van een ethernetpoort. Bij de dock van de vorige versies was dit nog niet het geval. Wat ook opvalt is de kleur van de Joy-Cons en het dock. Deze zijn namelijk beiden wit. Doordat je de Joy-Cons los kunt halen kun je deze ook gewoon uitwisselen met oude Switch consoles. Zo kun je bijvoorbeeld ook je oude Joy-Cons aan het nieuwe model koppelen. Als je graag de witte onderdelen wilt hebben zul je de Nintendo Switch Oled moeten kopen. De witte onderdelen worden namelijk niet los verkocht.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Nintendo Switch Oled

Wat is het verschil tussen de Nintendo Switch en de Nintendo Switch OLED?

Het belangrijkste verschil is het scherm. De Nintendo Switch OLED heeft een 7-inch OLED-scherm met levendigere kleuren en betere contrastverhoudingen, terwijl de originele Nintendo Switch een 6,2-inch LCD-scherm heeft. Daarnaast heeft de OLED-versie een bredere standaard voor betere tafelweergave, een verbeterde audio-ervaring en een groter intern opslaggeheugen.

Kan ik mijn bestaande Nintendo Switch-games en accessoires gebruiken met de Nintendo Switch OLED?

Ja, je kunt al je bestaande Nintendo Switch-games en accessoires blijven gebruiken met de Nintendo Switch OLED. Het is volledig compatibel met alle eerder uitgebrachte games en accessoires.

Is de batterijduur van de Nintendo Switch OLED beter dan die van de originele Nintendo Switch?

Nee, de batterijduur van de Nintendo Switch OLED is vergelijkbaar met die van de originele Nintendo Switch. De verbeteringen zijn voornamelijk gericht op het scherm en andere functies, niet op de batterijduur.

Moet ik de Nintendo Switch OLED kopen als ik al een Nintendo Switch heb?

Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur en behoeften. Als je tevreden bent met je huidige Nintendo Switch en geen behoefte hebt aan een beter scherm of andere functies, is het wellicht niet nodig om te upgraden. Als je echter graag wilt genieten van een verbeterde visuele ervaring en andere extra’s, kan het de moeite waard zijn om de overstap te maken.

Is de Nintendo Switch OLED ook compatibel met de Nintendo Switch Lite?

Ja, de Nintendo Switch OLED is volledig compatibel met de Nintendo Switch Lite. Je kunt games en accessoires probleemloos tussen beide apparaten uitwisselen.

Top 5 Beste kopen
Logo