Babyfoon
Bijgewerkt: Oktober 2021

Babyfoon

Babyfoon

Als nieuwe ouder van een baby zul je waarschijnlijk niet zonder een babyfoon kunnen. Dit is een goede manier om te checken of je baby nog slaapt zonder dat je tientallen keren de trap op en af hoeft te lopen om dit te controleren. Bovendien is het een uitstekende manier om in de gaten te houden of alles goed gaat met je baby. Hieronder zal dieper ingegaan worden op de baby, of een babyfoon met camera een aanrader is of niet, welke merken populair zijn op dit moment en of het aan te raden is te kiezen voor een babyfoon met wifi of niet.

 

Wat is een babyfoon?

Aan de hand van een babyfoon hoor je altijd wanneer je baby wakker is of wanneer er iets aan de hand is. Er is een ouder- en een babyunit. Deze staan in verbinding met elkaar, waardoor jij vanuit een andere ruimte binnen je woning altijd de baby kunt horen. Er zijn vele verschillende soorten babyfoons.

 

Moet ik een babyfoon met of zonder camera kiezen?

Ten eerste dient vooropgesteld te worden dat jij uiteindelijk de keuze maakt. Het is dus wat jij prefereert. Wel moet gesteld worden dat een babyfoon met camera vooral de moeite waard is als het om een duurder model gaat. Bij goedkopere varianten heb je toch al snel dat camera’s niet super scherp blijken te zijn, dat je weinig ziet en dat er geen nachtvisie aanwezig is. Zo kun je alsnog niets zien in het donker. Duurdere varianten beschikken wel over goed beeld, waardoor je jouw kind dag en nacht optimaal in de gaten kunt houden. Het heeft dus te maken met jouw voorkeuren, maar ook met jouw beschikbare budget.

 

Wat zijn populaire merken babyfoons?

Een aantal merken zijn op dit moment geliefd onder de Nederlandse ouders. Ten eerste is er Alecto met populaire babyfoons zoals de Alecto DVM-200 (met camera) en de Alecto DBX-88 ECO DECT (zonder camera). Ook merken als Luvion, Motorola, Philips en Angelcare doen het al jaren goed onder de Nederlandse consumenten.

 

Een babyfoon met wifi, is dat veilig?

De meningen zijn verdeeld over de veiligheid van babyfoons die beschikken over wifi. Misschien heb je het wel gelezen in de krant: de horror verhalen van ouders die ineens vreemde stemmen hoorden in de kamer van hun baby. Het bleek dat een man de babyfoon met wifi had gehackt en tegen de baby bleek te praten. Dat is natuurlijk hartstikke eng en het laatste wat je wil als ouder met een kind. 

 

Echter kun je stappen ondernemen om de veiligheid van een babyfoon met wifi te vergroten. Update ten eerste altijd de software, dit maakt het veiliger. Maak tevens alleen maar gebruik van een veilige wifi connectie. Verander tot slot het wachtwoord van de babyfoon, zodat deze persoonlijker is. Zo kun je er voor zorgen dat het hacken van een babyfoon met wifi zo moeilijk mogelijk wordt gemaakt. Natuurlijk is er altijd de optie te wachten totdat een babyfoon met wifi nog veiliger is voordat je de overstap naar deze soort maakt.
 

Beste Babyfoon aanbiedingen van Oktober 2021