Babyfoon

Ga je een nieuwe babyfoon kopen? Dan raden wij je aan om eerst dit artikel te lezen. We gaan in op verschillende aspecten die belangrijk zijn bij een babyfoon.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
 Alecto DVM-200
Alecto DVM-200
Voordelen
Op afstand inzoomen. Camera ophangen voor beter zicht. Goed beeld snachts dankzij infrarood camera. Terugspreekfuncie. Diverse slaapliedjes. Meet ook temperatuur. Meerdere camera's aansluiten mogelijk. Accu gaat lang mee.
Nadelen
De knopjes op deze babyfoon zijn niet verlicht.
Luvion Essential
Luvion Essential
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Gaat automatisch aan als baby geluid maakt. Wifi is niet nodig. Makkelijk te bedienen en eenvoudige installatie. Scherp beeld. Speciale energiebesparende stand.
Nadelen
De camera kan je niet op afstand verdraaien.
Tip: Beste keuze
Philips Avent SCD843/01
Philips Avent SCD843/01
Voordelen
Accuduur van 10 uur. Heeft trilfunctie. Goed bereik, ook in nieuwbouwhuis. Ook scherp beeld in het donker. Speciale eco stand. Diverse slaapliedjes en terugspreek functie. Aanpasbaarheid gevoeligheid microfoon.
Nadelen
Met deze babyfoon kan je geen filmpjes opnemen.
Luvion Easy Babyfoon
Luvion Easy Babyfoon
Voordelen
Meest gekozen babyfoon 2022. 2 inch kleurenmonitor. Eenvoudig in gebruik. Aantrekkelijk geprijsd. Camera in elke richting te draaien. Gecodeerd signaal, veilige verbinding. Ontwikkeld in Nederland.
Nadelen
Deze babyfoon kan niet inzoomen op jouw baby.
Luvion Grand Elite 3 connect plus
Luvion Grand Elite 3 connect plus
Voordelen
Dual mode, op smartphone en beeldscherm tegelijk kijken. Uitstekend beeld in kleur. 300 meter bereik. Uit te breiden tot 4 camera's. Monitor wordt geactiveerd bij geluid. Draaibare camera. Signaal indien batterij bijna leeg is.
Nadelen
Deze babyfoon is iets duurder dan de gemiddelde babyfoon.

Beste BabyfoonKoopgids: Welke Babyfoon is de beste koop van mei 2024?

De juiste babyfoon zoeken

Het is uiteraard van groot belang om een goede babyfoon aan te kopen. Het punt is namelijk dat er veel babyfoons in de omloop zijn, maar uiteraard wil je er één die voldoet aan verschillende eisen. Ook is het belangrijk dat de babyfoon is voorzien van verschillende fijne eigenschappen. De technologie heeft de wereld veel goeds gebracht en om die reden zijn er tegenwoordig veel geavanceerde babyfoons in de omloop. Ga je een nieuwe babyfoon kopen? Dan raden wij je aan om eerst dit artikel te lezen. We gaan in op verschillende aspecten. Na het lezen van het artikel is de kans groot dat je genoeg informatie hebt om een goede keuze te maken. Op basis van verschillende deelvragen trachten wij een goed beeld weer te geven. We wensen je veel leesplezier!

Waar moet ik op letten als ik een babyfoon wil gaan kopen?

Wanneer je een babyfoon gaat aankopen, dan is het belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden. Voordat je naar een winkel gaat, is het dan ook verstandig om de wensen alvast op te schrijven. Dan kun je vervolgens gerichte vragen stellen aan de medewerkers. We zullen nu even kort de belangrijkste aspecten bespreken. 

– Geluid
In de eerste plaats is het uiteraard belangrijk dat het geluid van de babyfoon goed is. Een babyfoon moet immers boven andere geluiden uit kunnen komen, zodat je weet wanneer er iets aan de hand is. Dat geldt dus ook voor situaties waarbij het zeer druk is in de woning qua geluid. Daarbij kun je denken aan een verjaardag. Voordat je een babyfoon gaat aankopen, is het om die reden ook belangrijk om het geluid goed te testen. 

– Bereik
Uiteraard is het bereik van een babyfoon ook zeer belangrijk. Het bereik dat wordt aangegeven in de handleiding van een babyfoon is niet altijd het daadwerkelijke bereik. In een huis met een betonnen vloer kan het bereik bijvoorbeeld minder sterk zijn. Een kwalitatieve babyfoon heeft doorgaans wel een goed bereik en daar moet je dus ook zeker op gaan letten. Dit is in principe het belangrijkste onderdeel van de babyfoon. 

– Accuduur
Daarnaast speelt de accuduur natuurlijk ook een belangrijke rol. Je wilt immers niet dat de accu bijna leeg is op het moment dat je de babyfoon nodig hebt. Kijk dus ook goed naar de accuduur. Tegenwoordig heb je ook zeer geavanceerde babyfoons die ook zijn voorzien van een ecosysteem. De accu wordt dan pas ingeschakeld wanneer de baby geluid maakt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar uiteraard ook voor de duur van de accu in het algemeen.

Wat is het voordeel van een babyfoon met camera en app?

In de inleiding hadden we het al even over het feit dat er tegenwoordig zeer veel geavanceerde babyfoons in de omloop zijn. Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld ook babyfoons met een camera en app. Een babyfoon met camera is voordelig, want daarmee heb je op afstand zicht op de baby. Dat is een fijn uitgangspunt, want daarmee is het mogelijk om je kind gemakkelijker in de gaten te houden. Een babyfoon met camera brengt overigens ook enkele nadelen met zich mee. Een punt is namelijk dat de accu sneller laag gaat. Tegelijkertijd is het bereik vaak slechter bij een babyfoon met camera. 

Ook zijn er babyfoons met een app. Dit is ook handig, want daarmee kun je de telefoon op afstand instellen en besturen. Deze technologie staat overigens nog wel in zijn kinderschoenen en je hebt lang niet alle functies nodig. Kijk dus goed of het echt bij je past. Uiteraard heb je de mogelijkheid om te informeren bij de medewerkers in de winkel of in de webshop. 

Welke babyfoons zijn als best getest en beste koop in 2024?

Elk jaar worden er uiteraard weer babyfoons van een uitstekende kwaliteit geproduceerd. Het gaat dan om babyfoons die niet alleen door een paar mensen worden gewaardeerd, maar juist door een grote groep. Maar wat zijn dan de beste babyfoons van 2024? We zullen nu kort de drie beste babyfoons van 2024 bespreken. 

– Alecto DBX-88 ECO
Deze telefoon wordt gewaardeerd door veel ouders en dit komt omdat de babyfoon meerdere voordelen kent. In de eerste plaats kent deze babyfoon een bijzonder goede accu. Daar kun je een lange periode mee doen en daarom is de kans ook groot dat er geen problemen ontstaan tijdens het gebruik. Een ander voordeel van de babyfoon is dat deze storingsvrij is wat betreft geluid. Je hebt geen last van vervelende krakende geluiden en daardoor kun je de geluiden altijd goed van elkaar onderscheiden. Ook heeft de babyfoon een zeer goed bereik. De babyfoon is niet alleen voorzien van al deze fijne functies, maar tegelijkertijd is de babyfoon ook nog eens bijzonder gebruiksvriendelijk.

– Avent SCD723/26
Deze babyfoon wordt door veel ouders ook gewaardeerd. In de eerste plaats omdat de babyfoon geen last heeft dan interferentie. De babyfoon pikt geen andere geluiden op en daardoor weet je dus zeker wanneer er iets aan de hand is met je baby. Daarnaast is deze babyfoon ook zeer populair vanwege de vele aanvullende mogelijkheden. De babyfoon is namelijk ook voorzien van een kalmerend nachtlampje. Daarmee komt je baby sneller in slaap. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om allerlei verschillende slaapliedjes aan te zetten. Het is dus zeer handig om je baby rustig te krijgen nadat deze wakker is geworden. Ook wat betreft de accu zit je goed bij deze babyfoon. Het apparaat kent namelijk ook een energiebesparende modus. 

– Luvion Prestige Touch 2
Deze babyfoon wordt onder andere gewaardeerd door de heldere camera. De camera werkt ook in het donker en uiteraard is dit een zeer fijn uitgangspunt. Daarnaast kun je op afstand ook allemaal verschillende slaapliedjes instellen. Dus het is een fijne manier om je kind weer rustig te krijgen, zonder dat je het bed uit moet in de nacht. Deze babyfoon wordt niet alleen gewaardeerd door consumenten, maar ook de consumentenbond heeft deze als beste getest. 

Welke verbindingen zijn er allemaal beschikbaar bij babyfoons en hoe werken ze?

Er zijn drie soorten verbindingen voor babyfoons. We zullen in dit gedeelte van de tekst deze verschillende verbindingen kort bespreken. Ook leggen we uit hoe de verbindingen precies werken. 

– Digitale verbinding
In de eerste plaats zijn er babyfoons met een digitale verbinding. Het voordeel van de digitale verbinding is dat ze zeer helder zijn. Bovendien zijn ze vrijwel altijd storingsvrij. Daarnaast is bij een digitale verbinding de kans op afluisteren vrij klein. Dit komt vanwege de versleutelde verbinding waar de meeste babyfoons met een digitale verbinding van zijn voorzien. Het nadeel van babyfoons met een digitale verbinding is dat ze straling kunnen veroorzaken. Dit is niet goed voor de gezondheid. 

– Analoge verbinding
Dan zijn er ook nog babyfoons met een analoge verbinding. Deze vorm van verbinding kent ook weer enkele voordelen. Een belangrijk voordeel van een babyfoon met een analoge verbinding is dat deze stralingsarm is. Daarnaast staat de analoge verbinding bekend om zijn heldere geluid. Een analoge verbinding kent echter ook enkele nadelen. Bij een analoge verbinding is er bijvoorbeeld meer kans op een storing. Je moet namelijk zelf het kanaal instellen. Wanneer je weinig ervaring hebt met analoge verbindingen, kan het dus lastig zijn om deze babyfoon goed te gebruiken. Daarnaast zijn er ook weinig mogelijkheden als het gaat om babyfoons met analoge verbinding. Ze hebben bijvoorbeeld geen camerafuncties. 

– Wifi babyfoon
Tegenwoordig zijn er ook babyfoons die in verbinding staan met wifi. Het voordeel van een babyfoon met wifi-verbinding is dat ze vrijwel een onbeperkt bereik hebben. Daarnaast worden de signalen zeer snel doorgestuurd, dus er zit geen vertraging in de verbinding. Dit is bij babyfoons met andere verbindingen soms wel het geval. Daarnaast zijn babyfoons met deze verbinding ook relatief goedkoop in vergelijking met andere babyfoons. Het nadeel van babyfoons met deze verbinding dat je er altijd draadloos internet voor moet hebben. Als je internet niet werkt, dan zit je dus al gelijk met problemen en dat is uiteraard zeer vervelend. 

Kan ik ook een babyfoon kopen bij de Hema, Action of Kruidvat?

In principe kun je overal babyfoons kopen. Er zijn echter wel merken die vrijwel altijd goede babyfoons produceren. Ze zijn weliswaar iets duurder, maar dan weet je in ieder geval zeker dat je kunt profiteren van een geweldig bereik. Meestal gaan die babyfoons ook een stuk langer mee, dus op de lange termijn is het juist voordelig om voor een dergelijke babyfoon te gaan. Voordat je een babyfoon gaat aankopen, dan raden we je ook aan om te kijken welke babyfoons goede recensies krijgen. Het is verder niet zo relevant waar je de babyfoon uiteindelijk gaat kopen. 

Wat is het gemiddelde bereik van een babyfoon?

Veel mensen vragen zich af wat het gemiddelde bereik van een babyfoon is. We snappen goed dat je dat wilt weten, maar dit is afhankelijk van verschillende factoren. Daarbij kun je denken aan het type babyfoon, de aard van de verbinding en ga zo maar verder. We kunnen gelukkig wel een gemiddeld bereik benoemen. In de regel heeft een babyfoon binnenshuis een bereik van vijftig meter. Maar er zijn bepaalde aspecten die het bereik kunnen belemmeren. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een betonnen muur en verschillende vormen van isolatie. 

Wat heb je aan een babyfoon met terugspreekfunctie

Het voordeel van een babyfoon met een terugspreekfunctie is dat je van afstand kunt communiceren met je baby. Soms komt een baby alweer tot rust wanneer die de stem van zijn moeder of vader hoort. Daarom kan een terugspreekfunctie echt ideaal zijn. 

Wat zijn de alternatieven voor een babyfoon?

Er zijn tegenwoordig ook alternatieven voor de babyfoons in de omloop. Je hebt tegenwoordig bijvoorbeeld ook onafhankelijke apps voor de babyfoon. Daarnaast heb je ook babyfoons die je in verbinding kunt brengen met je smartphone. Ook zijn er mensen die IP-camera’s gebruiken om het kind de gaten te houden. 

Welke babyfoons zijn geschikt voor een tweeling?

Veel mensen denken dat het relevant is om een speciale babyfoon voor tweelingen aan te kopen. Uiteraard is dit alleen praktisch in sommige situaties. Slapen de twee baby’s op dezelfde plaats? In dat geval kun je prima een reguliere babyfoon gebruiken met aanvullende functies. Je hebt bijvoorbeeld ook babyfoons met een draaicamera. Dan kun je duidelijk zien wie van de twee wakker is geworden. Uiteraard kun je altijd informeren bij de plek waar je de babyfoon gaat kopen. Ze kunnen je van extra advies voorzien. 

Mijn babyfoon piept of geeft krakend beeld, wat is er aan de hand?

Merk je dat een babyfoon piept of een krakend beeld geeft? In dat geval kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn. Misschien is er wat mis met de babyfoon zelf, maar meestal heeft dit betrekking op de slechte verbinding van een babyfoon. Op internet staan verschillende websites die hulp bieden bij dergelijke problemen. Je kunt dan verschillende stappen doorlopen en dan vind je vrijwel altijd het probleem. 

Is de straling van een babyfoon gevaarlijk voor mijn kind?

Veel mensen vragen zich af of de straling van een babyfoon gevaarlijk is. Misschien heb je wel allemaal enge verhalen op het internet gehoord daarover. In dit gedeelte zullen we daar even een genuanceerd beeld van geven. In de eerste plaats zijn de enige babyfoons met straling de babyfoons die gebruikmaken van een digitale verbinding. Koop je een babyfoon met een andere verbinding? In dat geval hoef jij je er sowieso niet druk over te maken. 

Babyfoons met een digitale verbinding geven weliswaar straling af, maar hoe gevaarlijk is dit? Uit een Duits onderzoek is gebleken dat er een mate van straling is, maar tegelijkertijd is dit niet per se gevaarlijk. Wel raden we aan om de adviezen in de handleiding te volgen. Je kunt de kansen namelijk nog eens verlagen door de babyfoon enkele meters van je kind vandaan te halen. Daarnaast zijn er nog meer zaken waar je rekening mee kan houden als het gaat om het voorkomen van straling. 

Kan een babyfoon gemakkelijk gehackt worden?

Veel mensen denken dat een babyfoon gemakkelijk gehackt kan worden. In principe is dit mogelijk, maar dit kan alleen bij babyfoons met een wifi-verbinding. Dan kunnen de hackers in principe je wachtwoord kraken en daarmee ook de babyfoon. De babyfoon staat dan namelijk in verbinding met wifi. Je kunt het de hackers echter wel moeilijker maken door de verbinding extra te beveiligen. Dit kun je doen door de standaard wachtwoorden te veranderen in meer complexe wachtwoorden. 

Een babyfoon met een analoge verbinding gaat via een open kanaal. Daardoor is het nog gemakkelijker om de babyfoon af te luisteren. Het punt is echter wel dat ze dan niet per se je systeem kunnen kraken. Dit is bij een verbinding met wifi helaas wel mogelijk. Al met al is het aan te raden om je te laten adviseren door een expert. Er zijn altijd ervaren medewerkers en die helpen je graag verder met deze problemen. Ze kunnen je ook adviseren met betrekking tot de beveiliging en wat je kunt doen om de kans op een eventuele hack te verkleinen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Babyfoon

Wat is het verschil tussen een analoge en een digitale babyfoon?

Analoge babyfoons zenden signalen uit zonder ze te coderen, waardoor ze gevoeliger zijn voor interferentie en mogelijk door anderen kunnen worden opgepikt. Digitale babyfoons coderen signalen, waardoor ze doorgaans veiliger en minder gevoelig voor interferentie zijn.

Hebben babyfoons een groot bereik?

Het bereik varieert per model en merk. Binnenshuis kan het bereik beperkter zijn door muren en andere obstakels. Het is belangrijk de specificaties van het product te controleren en eventueel reviews te lezen om te bepalen of het bereik geschikt is voor jouw woning.

Zijn babyfoons met videofunctie de hogere prijs waard?

Dit hangt af van persoonlijke voorkeur. Veel ouders waarderen het vermogen om visueel te controleren op hun baby zonder de kamer binnen te gaan. Anderen vinden audio voldoende. Overweeg wat jou het meest geruststelt.

Kan ik mijn smartphone als babyfoon gebruiken?

Ja, er zijn apps en speciale babyfoons die met WiFi werken en waarbij je je smartphone of tablet als ontvanger kunt gebruiken. Dit kan handig zijn, maar zorg wel voor een beveiligde verbinding om privacyredenen.

Is het veilig om een babyfoon met WiFi te gebruiken?

Babyfoons die gebruik maken van WiFi zijn veilig mits ze correct zijn ingesteld. Tegenwoordig zijn er meerdere beveiligingslagen, waardoor hacken vrijwel niet meer mogelijk is. Zorg altijd voor sterke wachtwoorden en regelmatige software-updates. Sommige ouders hebben echter zorgen over privacy en kiezen daarom voor modellen zonder WiFi.

Top 5 Beste kopen
Logo