Elektrische Tandenborstel
Bijgewerkt: Januari 2022

Elektrische Tandenborstel

Elektrische Tandenborstel

Jaren geleden was er een revolutie op het gebied van tandenborstels: de elektrische tandenborstel. Deze stelde in staat om een poets resultaat te behalen dat beter was dan ooit. Nog nooit hebben zo veel mensen hun gebit significant kunnen verbeteren aan de hand van deze soort tandenborstel. Elektrische tandenborstels hebben in hun evolutie niet stil gestaan, want tegenwoordig zijn er zelfs apps waarop je jouw poetsbeurten kunt bijhouden. Hieronder kun je meer lezen over de voor- en nadelen van dit type tandenborstel, waar je op moet letten als je ze kopen gaat en welke soorten het op dit moment goed doen. 

 

Wat zijn de voordelen van een elektrische tandenborstel?

Door de roterende kop van de tandenborstel zorgt een elektrische tandenborstel voor een beter poetsresultaat. Je tanden voelen niet alleen schoner aan, maar ze zijn ook schoner. Elektrische tandenborstels bereiken eenvoudiger moeilijk te bereiken plekken binnen je mond, wat het resultaat alleen nog maar verbetert. Denk aan etensresten en tandplak tussen je kiezen. Ook tandplak wordt beter verwijderd.

 

Wat zijn de nadelen van een elektrische tandenborstel?

Het grootste nadeel van een elektrische tandenborstel is dat deze altijd voldoende opgeladen dient te zijn om deze te kunnen gebruiken. Als je op vakantie je oplader vergeten bent, heb je dus na een tijdje simpelweg pech. Daarnaast zijn elektrische tandenborstels duurder in vergelijking met niet-elektrische varianten. Tijdens het poetsen maken ze meer geluid, wat als hinderlijk ervaren kan worden. In de praktijk valt dit echter reuze mee. Tot slot moeten de borsteltjes geregeld vervangen worden, wat ook extra kosten met zich meebrengt.

 

Waar moet ik op letten als ik een elektrische tandenborstel wil aanschaffen?

Ten eerste kun je letten op het merk als je een elektrische tandenborstel kopen gaat. Oral-B en Philips staan over het algemeen het hoogst aangeschreven. Daarnaast moet je goed nadenken over het model dat je nodig hebt. Sommige borstels hebben extra functies, en in sommige gevallen is er zelfs een app die elke poetsbeurt analyseert. Of je dit nodig hebt of niet, is aan jou. Daarnaast hebben specifieke modellen ook zo hun specialiteiten. De ene is het best geschikt voor het verwijderen van tandplak, de andere is beter voor ontstoken tandvlees. En dan heb je ook nog modellen die beter om kunnen gaan met obstructies zoals beugels en dergelijken.

 

Welke merken en types elektrische tandenborstel zijn populair in 2022?

Op het moment zijn er twee merken die er bovenuit springen op het gebied van elektrische tandenborstels: Oral-B en Philips. Populair zijn de Oral-B Pro 2 modellen. Ook de modellen uit de Philips Sonicare lijn doen het op dit moment goed onder de consumenten. Op gepaste afstand volgen de modellen van het merk Silk’n.

Beste Elektrische Tandenborstel aanbiedingen van Januari 2022