Scheerapparaat
Bijgewerkt: Januari 2022

Scheerapparaat

Scheerapparaat

Niemand van ons kan zonder een scheerapparaat. Mannen hebben het nodig voor het geheel scheren of trimmen van hun baard, terwijl vrouwen het nodig hebben om diverse plekjes op hun lijf te onderhouden. Het zal je dan ook niet verbazen dat er vele soorten scheerapparaten te koop zijn. Deze zullen hieronder benoemd worden. Tevens komen de voor- en nadelen, het onderhoud en de populairste soorten scheerapparaten aan bod.

 

Welke soorten scheerapparaten zijn er te koop?

Ten eerste zijn er scheerapparaten voor mannen en voor vrouwen. Scheerapparaten voor vrouwen worden ook wel ladyshaves genoemd. Deze kunnen gebruikt worden om diverse plekken op het lichaam te ontharen. Sommige van deze ladyshaves zijn op maat gemaakt voor specifiek plekken. Goede voorbeelden hiervan zijn de bikinilijn, benen, armen, oksels of het gezicht.

Daarnaast zijn er scheerapparaten voor mannen. Deze zijn veelal gericht op het scheren dan wel bijhouden van de beharing op het gezicht. Echter kunnen deze apparaten vaak ook gebruikt worden voor beharing op andere plekken. Apparaten kunnen geschikt zijn voor droog of nat scheren. Ook met schuim of een gel is mogelijk. Het kan mogelijk zijn om trimmers als opzetstukje op het apparaat te plaatsen. Andere eigenschappen die een scheerapparaat kan bezitten zijn flexibele koppen, draadloos of met draad, een mooi display, indicatoren, afspoelbaarheid en meer.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van een scheerapparaat t.o.v. nat scheren?

Scheerapparaten versus nat scheren: wat prefereer jij? Beide methodes hebben zo hun voor- en nadelen. Scheren met een apparaat kost minder tijd en je hebt minder kans op wondjes. Bovendien kun je inmiddels vele scheerapparaten ook onder de douche gebruiken. Het is niet hetzelfde als nat scheren, maar het is wel handig. Nadelen van een scheerapparaat zijn dat het een minder fris gevoel geeft en dat haren sneller terug keren.

Bij nat scheren duurt het langer eer de haren weer terug groeien. Door het gebruik van schuim of een gel voelt je gezicht frisser aan. Tevens zal het resultaat gladder aanvoelen. Nadeel is wel dat je een grotere kans op wondjes hebt door de scherpte van het mes. Over huidirritatie zijn de meningen verdeeld. Wat prefereer jij?

 

Hoe moet ik een scheerapparaat goed onderhouden?

Als je een draadloos scheerapparaat gebruikt, is het ten eerste van belang dat deze altijd goed opgeladen is. Daarnaast is het aan te raden dat je een scheerapparaat goed schoon maakt na iedere scheerbeurt. Dit verlengt de levensduur significant. Een apparaat met afspoelbare kop is daarom een aanrader.

 

Wat zijn populaire merken en types scheerapparaten in 2022?

Op dit moment doen merken zoals Philips en Braun het heel goed onder de Nederlandse mannen. Deze scheerapparaten beschikken over de meeste mogelijkheden en handige extra’s, zoals bijvoorbeeld een neustrimmer. Tevens zijn deze merken het meest vertrouwd. Daarom kiezen velen er voor. Andere merken die vaak gekozen worden zijn Remington en Panasonic.

Beste Scheerapparaat aanbiedingen van Januari 2022