Boormachine
Bijgewerkt: Juni 2024

Boormachine

Boormachine

Van tijd tot tijd zul je boormachines nodig hebben om specifieke klussen tot een succesvol einde te krijgen. Boormachines zijn er in allerlei soorten en maten, zoals je verderop in de tekst kunt lezen. Welke je kiest, zal afhankelijk zijn van de klus waarvoor je deze nodig hebt. Hieronder zal dieper ingegaan worden op wat een boormachine precies is en waarvoor je deze kunt gebruiken (hint: het heeft met boren te maken). Tevens zullen de diverse type boormachines benoemd worden. Ook word je gewezen op de eigenschappen die je in het oog kunt houden als je een boormachine kopen gaat. Tot slot worden de populairste boormachines van dit moment voor je op een rijtje gezet.

 

Wat is een boormachine?

Boormachines zijn er in zoveel soorten en maten, dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Laten we daarom bij het begin beginnen. Een boormachine gebruik je om uiteenlopende soorten materialen mee te bewerken. Veelal is de functie om gaten te maken in de ondergrond. Deze hebben een ronde vorm. Menig ondergrond kan bewerkt worden middels een boormachine. Standaard boormachines zijn perfect voor hout, gips en zachtere steenvormen. Er zijn ook stevigere boormachines die metaal en beton kunnen bewerken.

 

Welke soorten boormachines zijn er allemaal?

Boormachines zijn er in allerlei soorten en maten. Ten eerste zijn er de accuboormachines die, je raadt het al, gebruik maken van een accu. Handig, want zo zijn ze volledig draadloos. Je zult nooit meer last hebben van vervelende kabels. Standaard boormachines zijn het meest geschikt voor de doe-het-zelver die maar mondjesmaat klust thuis of waar dan ook. Hiermee kun je diverse zachtere materialen zoals hout, gips of zachte stenen mee bewerken.

 

Voor de wat fanatiekere doe-het-zelver zijn er genoeg andere soorten aanwezig. Zo zijn er klopboormachines die je gebruikt om stevigere ondergronden mee te bewerken, bijvoorbeeld harde stenen. Ook beton kan bewerkt worden middels een boormachine. Hiervoor heb je een boorhamer nodig. Om te schroeven, kies je voor een schroefboormachine. Tevens heb je de keuze uit bijvoorbeeld combisets, kolomboormachines, slagschroevendraaiers en meer.

 

Waar moet ik op letten als ik een boormachine ga aanschaffen?

Ten eerste moet je jezelf afvragen voor welke klussen je de boormachine gaat gebruiken. Als je af en toe klust, zal een standaard accuboormachine meer dan volstaan. Als je vaak klust, kun je het beste kiezen voor een duurder en veelzijdiger model. Ga je stevige ondergronden zoals beton bewerken? Dan kun je niet zonder een boorhamer.

 

Wat zijn populaire merken boormachines in 2022?

Als klusser kun je waarschijnlijk wel raden welke merken het op dit moment goed doen onder de Nederlandse doe-het-zelvers. Ten eerste doet Bosch het goed. Ook de boormachines van DeWalt, Makita, Metabo, Black & Decker en Powerplus zijn populair.

Beste Boormachine aanbiedingen van Juni 2024