Trampoline

Het vergelijken van trampolines is essentieel om de perfecte keuze te maken voor veiligheid, duurzaamheid en plezier. Kijk naar grootte, materiaal en extra's voor de ideale sprong!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Salta trampoline inground 305
Salta trampoline inground 305
Voordelen
Hoge kwaliteit trampoline. Makkelijk schoon te houden. Beschikbaar in diverse kleuren. Extra hoge beschermrand. Maximale belasting van 150 kg. Weinig roestvorming. Kan in de winter blijven staan. Inclusief slijtvast springdoek.
Nadelen
Het ingraven en installeren van een inground trampoline is wat ingewikkelder dan bij een trampoline op poten.
Trampoline Exit silhouette inground
Trampoline Exit silhouette inground
Voordelen
Grote ronde trampoline met veiligheidsnet. Geschikt voor grote gezinnen. Met voetbeschermingssysteem. Fraaie vormgeving. Beschikbaar in verschillende groottes. Matzwarte beschermrand. Fluorescerende groene ritssluiting.
Nadelen
De prijs van een Exit trampoline ligt iets hoger dan die van andere merken trampolines.
Tip: Beste keuze
Berg trampoline Champion
Berg trampoline Champion
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Een van de grootste trampolines die beschikbaar zijn. Hoog veiligheidsnet. 5 jaar garantie op onderdelen. Eenvoudig in elkaar zetten. Zowel rond als rechthoekig mogelijk, past in iedere tuin. Zelfsluitbaar als je op de trampoline gaat.
Nadelen
Tijdens de zomermaanden is de Berg trampoline Champion vaak snel uitverkocht bij diverse webwinkels.
Plum Junior trampoline
Plum Junior trampoline
Voordelen
Laag geprijsde trampoline. Beschikbaar in roze en blauw. Past in bijna iedere tuin. Geschikt voor kleine kinderen, 3-6 jaar. Extra lage instap. Inclusief veiligheidsnet. Korte veren voor een gecontroleerde sprong.
Nadelen
Deze trampoline is minder geschikt voor kinderen boven de 8 jaar.
P&M trampoline
P&M trampoline
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Trampoline met veiligheidsnet. Stevig randkussen. Makkelijke montage. Voor zowel kleine als grotere kinderen. Beschikbaar in diverse kleuren en groottes. 2 jaar garantie.
Nadelen
De P&M trampoline heeft een maximale belasting van 100 kg.

Beste TrampolineKoopgids: Welke trampoline is de beste koop van april 2024?

Herinner je jezelf nog hoe leuk het was om te springen op trampolines? Je maakt kinderen maar wat vrolijk met dit type speelgoed. Op en neer springen, salto’s en ongestoord spelen: dat is wat een trampoline je kan bieden. Je hebt de keuze uit meerdere soorten trampolines. Zo zijn er in ground trampolines, maar ook trampolines op poten. Hieronder zal dieper ingegaan worden op de verschillen tussen de twee, de voor- en nadelen en welke merken er op dit vlak zijn. Tevens zal uitgelegd worden hoe je een in ground trampoline nu eigenlijk precies ingraaft.

Wat is het verschil tussen een in ground trampoline en een trampoline op poten?

Eigenlijk geven de namen van deze twee verschillende soorten trampolines al goed aan wat de verschillen tussen de twee zijn. Een in ground trampoline, ook wel bekend als een ingegraven trampoline, ligt ingegraven in de grond. Een trampoline op poten, je raadt het al, wordt niet ingegraven in de grond maar staat los op pootjes. Elk type heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, zoals hieronder beschreven wordt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een in ground trampoline en een trampoline op poten?

Een in ground trampoline is de beste keuze als je het gehele jaar door, of in ieder geval frequent, gebruik wilt maken van je trampoline. Het plaatsen van deze trampoline kost wat tijd (deze moet immers ingegraven worden), maar dan kun je wel er gebruik van maken wanneer jij dat wil. In ground trampolines zijn erg toegankelijk, zelfs voor de allerkleinsten. Dit komt onder meer door de lage opstap. Tevens vallen deze soort trampolines niet al te veel op in je tuin.

Als je niet per se continu je trampoline wilt gebruiken, en je het handig vindt dat deze eenvoudig te verplaatsen valt, kies je voor een trampoline op poten. Deze heb je binnen no time in elkaar gezet, je bent er niet lang mee bezig. Wel is de opstap hoog en is het aan te raden dat kinderen al vaker op trampolines gesprongen hebben voordat ze dit bij deze soort proberen.

Hoe graaf je een in ground trampoline in?

Een groot voordeel van de in ground trampoline is dat je deze het hele jaar door kunt gebruiken en dat deze niet opvalt, maar een nadeel is dat je wel even bent met het ingraven van deze soort trampoline. Meet eerst op hoeveel ruimte de trampoline in beslag gaat nemen. Hierop baseer je hoe groot het gat moet worden dat je gaat graven. Aangeraden wordt om op zand de trampoline te plaatsen, alhoewel löss en zavel ook mogelijk is. Vergeet niet de juiste diepte te graven.

Welke merken trampolines zijn populair in 2024?

Gekeken naar welke merken het best verkocht worden bij de populairdere webshops, valt meteen op dat er twee merken bovenuit springen: EXIT en Salta. Dit zijn de twee marktleiders op dit vlak, dankzij hun kwalitatief hoogwaardige trampolines voor een goede prijs. Daarnaast valt Berg op als merk.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een trampoline

Is een veiligheidsnet noodzakelijk voor een trampoline?

Ja, een veiligheidsnet wordt sterk aanbevolen, vooral als kinderen de trampoline gebruiken. Het net voorkomt dat ze van de trampoline vallen.

Hoe vaak moet ik de trampoline controleren op slijtage of schade?

Het is goed om maandelijks een visuele controle uit te voeren en grondiger te inspecteren aan het begin en eind van het seizoen.

Wat is de maximale gewichtslimiet voor een standaard trampoline?

Dit varieert per model en merk, maar veel standaard trampolines ondersteunen gewichten tot 100-150 kg. Raadpleeg altijd de specificaties van de fabrikant.

Kan ik mijn trampoline het hele jaar buiten laten staan?

Ja, maar het wordt aanbevolen om tijdens extreme weersomstandigheden of in de winter een beschermhoes te gebruiken om de levensduur te verlengen.

Hoe kan ik de trampoline veilig verankeren zodat hij niet wegwaait?

Er zijn speciale verankeringskits beschikbaar die de trampoline stevig aan de grond bevestigen, vooral nuttig bij winderige omstandigheden.

Top 5 Beste kopen
Logo