delen





Herinner je jezelf nog hoe leuk het was om te springen op trampolines? Je maakt kinderen maar wat vrolijk met dit type speelgoed. Op en neer springen, salto’s en ongestoord spelen: dat is wat een trampoline je kan bieden. Je hebt de keuze uit meerdere soorten trampolines. Zo zijn er in ground trampolines, maar ook trampolines op poten. Hieronder zal dieper ingegaan worden op de verschillen tussen de twee, de voor- en nadelen en welke merken er op dit vlak zijn. Tevens zal uitgelegd worden hoe je een in ground trampoline nu eigenlijk precies ingraaft.
Eigenlijk geven de namen van deze twee verschillende soorten trampolines al goed aan wat de verschillen tussen de twee zijn. Een in ground trampoline, ook wel bekend als een ingegraven trampoline, ligt ingegraven in de grond. Een trampoline op poten, je raadt het al, wordt niet ingegraven in de grond maar staat los op pootjes. Elk type heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, zoals hieronder beschreven wordt.
Een in ground trampoline is de beste keuze als je het gehele jaar door, of in ieder geval frequent, gebruik wilt maken van je trampoline. Het plaatsen van deze trampoline kost wat tijd (deze moet immers ingegraven worden), maar dan kun je wel er gebruik van maken wanneer jij dat wil. In ground trampolines zijn erg toegankelijk, zelfs voor de allerkleinsten. Dit komt onder meer door de lage opstap. Tevens vallen deze soort trampolines niet al te veel op in je tuin.
Als je niet per se continu je trampoline wilt gebruiken, en je het handig vindt dat deze eenvoudig te verplaatsen valt, kies je voor een trampoline op poten. Deze heb je binnen no time in elkaar gezet, je bent er niet lang mee bezig. Wel is de opstap hoog en is het aan te raden dat kinderen al vaker op trampolines gesprongen hebben voordat ze dit bij deze soort proberen.
Een groot voordeel van de in ground trampoline is dat je deze het hele jaar door kunt gebruiken en dat deze niet opvalt, maar een nadeel is dat je wel even bent met het ingraven van deze soort trampoline. Meet eerst op hoeveel ruimte de trampoline in beslag gaat nemen. Hierop baseer je hoe groot het gat moet worden dat je gaat graven. Aangeraden wordt om op zand de trampoline te plaatsen, alhoewel löss en zavel ook mogelijk is. Vergeet niet de juiste diepte te graven.
Gekeken naar welke merken het best verkocht worden bij de populairdere webshops, valt meteen op dat er twee merken bovenuit springen: EXIT en Salta. Dit zijn de twee marktleiders op dit vlak, dankzij hun kwalitatief hoogwaardige trampolines voor een goede prijs. Daarnaast valt Berg op als merk.
Geen berichten voor deze criteria.Ja, een veiligheidsnet wordt sterk aanbevolen, vooral als kinderen de trampoline gebruiken. Het net voorkomt dat ze van de trampoline vallen.
Het is goed om maandelijks een visuele controle uit te voeren en grondiger te inspecteren aan het begin en eind van het seizoen.
Dit varieert per model en merk, maar veel standaard trampolines ondersteunen gewichten tot 100-150 kg. Raadpleeg altijd de specificaties van de fabrikant.
Ja, maar het wordt aanbevolen om tijdens extreme weersomstandigheden of in de winter een beschermhoes te gebruiken om de levensduur te verlengen.
Er zijn speciale verankeringskits beschikbaar die de trampoline stevig aan de grond bevestigen, vooral nuttig bij winderige omstandigheden.
Inhoud