Moestuintafel op poten
Bijgewerkt: Maart 2023

Moestuintafel op poten

Moestuintafel op poten

Met een eigen moestuin kun je zelf de lekkerste en meest verse groentes en fruit kweken. Het is een ideale manier om lekker in de tuin bezig te zijn, tot rust te komen en jezelf van vers eten te voorzien. Veel mensen denken bij een moestuin dat je de hele tijd moet bukken of gehurkt moet zitten. Moestuinieren hoeft alleen niet per se op de grond, je kunt namelijk ook voor een moestuintafel op poten kiezen! Dit is een stuk makkelijker, want je hoeft niet meer te bukken om bij jouw moestuin te komen. Als je besluit om een moestuintafel op poten te kopen, zijn er een aantal punten waar je op dient te letten zodat je er zo lang mogelijk plezier van kunt hebben. Welke dit zijn, lees je hieronder.

 

De hoogte van de moestuintafel op poten

Het eerste punt is natuurlijk de hoogte van de moestuintafel. Als je graag staand wilt tuinieren, is een prettige werkhoogte erg belangrijk. Je wilt namelijk niet alsnog last krijgen van de rug. Voor de meeste mensen is een hoogte van 80 centimeter ideaal. Deze hoogte is ook voor mensen die in een rolstoel zitten erg fijn, de moestuintafel is dan namelijk hoog genoeg om aan te schuiven en ook laag genoeg om overal goed bij te kunnen.

 

De poten

Ook niet geheel onbelangrijk zijn de poten. De poten van de moestuintafel moeten niet in de weg staan, zeker niet als je een keer zittend wilt tuinieren. Het is aan te raden om voor een moestuintafel te kiezen waarvan de poten zo dicht mogelijk in de hoek zitten. De poten zitten dan minder snel in de weg.

 

De constructie

Vergeet ook niet goed de constructie van de tafel te controleren. De moestuintafel op poten zal een groot gewicht aan moeten kunnen, zeker als deze tot de rand gevuld is met aardemix. De poten moeten dit gewicht goed kunnen dragen, evenals de tafel zelf. Je wilt natuurlijk niet dat je moestuintafel op poten opeens door de poten zakt.

 

Duurzaamheid

Je koopt een moestuintafel op poten natuurlijk niet voor slechts één seizoen. De tafel moet wel een aantal jaren meegaan. Een moestuintafel heeft flink wat te verduren, zeker omdat de bodemplanken het hele jaar door vochtig zullen zijn door de aardemix. Zorg er daarom voor dat de moestuintafel gemaakt is van stevig hout dat goed tegen vocht kan en lang meegaat.

 

De aftwatering

Het kan natuurlijk zijn dat het voor een lange tijd regent. Dit is erg fijn voor de planten, maar je wilt niet dat al het overtollige vocht in de moestuin blijft staan. Om het water goed af te kunnen voeren is het belangrijk dat de bodemplanken niet te stijf tegen elkaar aan liggen, maar dat er een beetje ruimte tussen zit. Om te voorkomen dat de aarde uit de moestuin wegspoelt kun je eventueel eens tuk doek op de bodem leggen.

 

De afmetingen van een moestuintafel op poten

Bij de afmetingen zijn er verschillende dingen om op te letten. Wil je bijvoorbeeld een grote moestuintafel, een kleine of zet je er meerdere naast elkaar? Daarnaast kun je ook kijken of je met of onder vakken wilt werken. 

Beste Moestuintafel op poten aanbiedingen van Maart 2023