Kubb Set

Op zoek naar de beste kubb set? Vergelijk en ontdek de top 5 kubb sets met onze handige gids. Kies de perfecte set voor eindeloos plezier en competitie!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Engelhart - Kubb – Familiespel
Engelhart - Kubb – Familiespel
Voordelen
Het spel is geschikt voor 2 tot 12 spelers en kan vanaf 6 jaar gespeeld worden. Wordt geleverd met een heldere, geïllustreerde Nederlandse handleiding. Het spel draagt het CE keurmerk en is door de Zweedse Kubb federatie goedgekeurd. Gemaakt van rubberhout. Inclusief opbergzak.
Nadelen
Het spel kan groot zijn om mee te nemen.
Outdoor Play Kubbspel - Speelgoed - Berkenhout - Geleverd met draagzak
Outdoor Play Kubbspel - Speelgoed - Berkenhout - Geleverd met draagzak
Voordelen
Wordt geleverd met een handige draagzak. Gemaakt van hoogwaardig berkenhout. Bevat ook de uitgebreide spelregels van het spel. Kan op het gras, in het zand en op andere locaties buiten gespeeld worden.
Nadelen
De blokken zijn lichter dan de blokken in de echte versie.
Tip: Beste keuze
Engelhart - Bex Sport Original Kubb Rode Koning – Rubberhout
Engelhart - Bex Sport Original Kubb Rode Koning – Rubberhout
Voordelen
Je kunt het spel 1 tegen 1 spelen, maar ook in teams. Gemaakt van hoogwaardig rubber hout. Wordt verpakt in een kleurrijke doos met venster, waardoor het spel goed als cadeau gegeven kan worden. Inclusief katoenen bewaarzak. De koning is opvallend rood.
Nadelen
De prijs van het spel ligt wat hoger.
BS Toys Kubb Werpspel - Zweeds Spel - 2 tot 12 Spelers - Buitenspeelgoed van Vurenhout
BS Toys Kubb Werpspel - Zweeds Spel - 2 tot 12 Spelers - Buitenspeelgoed van Vurenhout
Voordelen
Gemaakt van vurenhout. Wordt geleverd met een katoenen draagtas en 4 veldmarkers. Het spel kan door meerdere mensen gespeeld worden. Geschikt voor mensen vanaf 3 jaar.
Nadelen
Het spel moet op een vlakke ondergrond gespeeld worden.
Bex - Kubb Pro Rubberhout Original
Bex - Kubb Pro Rubberhout Original
Voordelen
Gemaakt van hoogwaardig rubberhout waardoor de set lang mee gaat. Hoogwaardige kwaliteit, beter dan andere. De blokken gaan erg lang mee en verweren niet snel. Het spel wordt geleverd met een draagtas.
Nadelen
De draagtas kan niet afgesloten worden, waardoor de inhoud eruit kan vallen.

Beste Kubb SetKoopgids: Welke Kubb Set is de beste koop van juni 2024?

Als je ooit een wandeling door een park gemaakt hebt of alleen er een keer een picknick gehouden hebt, zie je altijd wel mensen die een spelletje aan het spelen zijn. Voornamelijk het spel Kubb zien we in ieder park wel terug. Bij het spel proberen ze met een stok de blokken van het team aan de andere kant omver te gooien. Maar wat voor spel is dit nu eigenlijk? Waarom is het plotseling overal verschenen en wat zijn de regels? Wij hebben de antwoorden.

Het onmisbare blokkenspel in het park

Kubb is een spel dat zijn oorsprong in Scandinavië heeft, maar kennelijk ook naar Nederland is geëmigreerd. Het is trouwens geen nieuw spel, men zegt dat het zijn oorsprong vindt in de Vikingtijd. Om dit spel te spelen heb je een Kubb set nodig. Deze set bestaat uit 10 kubbs (rechthoekige houten blokken), 6 werpstokken, 1 koning en 4 stokken om het vierkant mee af te bakenen.

De spelregels

Zet eerst een vierkant van vijf bij acht meter af. Op de vijf meter lijn leg je de kubbs willekeurig neer en in het midden van het vierkant leg je de koning. Elk team gaat vervolgens aan één kant achter de basislijn staan. Om te beslissen welk team het spel mag beginnen, gooit elk team een stok naar de koning, zonder hem om te stoten. Het team dat erin slaagt de stok het dichtst bij de koning te gooien begint het spel.

Vervolgens probeert het ene team met de zes werpstokken de kubbs van het andere team om te gooien. Als er een valt, moet het andere team de gevallen kubbs terug in het speelveld van de tegenstander gooien als ze aan de beurt zijn. De kubbs is nu een veldkubb dat neergehaald moet worden voordat de kubbs op de basislijn van de tegenstander aangevallen kunnen worden. Als dat team er niet in slaagt eerst de veldkubb omver te werpen, mag de tegenstander vanaf dat punt zijn kubbs aanvallen. Het spel gaat door tot alle kubbs omver liggen.

De koning omgooien

Is het je gelukt om alle kubbs van je tegenstander omver te gooien? Dan zit er maar één ding op: gooi de koning om. Dit moet gebeuren vanaf de basislijn en niet vanaf de veldkubbs, als die er nog is. Je kunt het met je handen doen, maar om een extra element aan het spel toe te voegen, kun je het ook andersom doen, namelijk door je benen. Nog een belangrijk punt, tijdens het spel kun je nooit een koning omver gooien als je nog niet alle kubbs van je tegenstander hebt omgegooid. Doe je dat wel, dan eindigt het spel onmiddellijk en ben je automatisch de verliezer van het spel.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Kubb Set

Wat is een kubb set?

Een kubb set is een buitenspel dat oorspronkelijk uit Zweden komt. Het bestaat uit houten blokken die op een bepaalde manier worden opgesteld, en spelers gooien houten stokken om de blokken omver te werpen.

Hoeveel spelers zijn er nodig om kubb te spelen?

Kubb kan gespeeld worden met 2 teams van 1 tot 6 spelers, dus in totaal kunnen er 2 tot 12 spelers meedoen.

Wat zijn de regels van kubb?

De basisregels van kubb zijn vrij eenvoudig. Elk team heeft een aantal houten stokken waarmee ze proberen de blokken van de tegenstander omver te werpen. Het team dat als eerste alle blokken van de tegenstander omver heeft geworpen en daarna de koning in het midden omver werpt, wint het spel.

Kan kubb op verschillende ondergronden worden gespeeld?

Ja, kubb kan op verschillende ondergronden worden gespeeld. Het spel kan gespeeld worden op gras, zand, gravel, beton, enzovoort. Zolang de ondergrond vlak genoeg is om de blokken goed te laten staan, kan kubb gespeeld worden.

Waar kan ik een kubb set kopen?

Een kubb set kan gekocht worden bij verschillende sportwinkels, online winkels en speciaalzaken voor buitenspellen. Ook zijn er vaak kubb sets te huur bij recreatieparken en campings.

Top 5 Beste kopen
Logo