Mini Koelkast

Op zoek naar de beste mini koelkast? Vergelijk en vind hier de top 5 modellen met de beste prestaties. Lees verder voor de perfecte compacte koeloplossing!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
LifeGoods Mini Koelkast - 4 Liter
LifeGoods Mini Koelkast - 4 Liter
Voordelen
Eenvoudig mee te nemen dankzij het kleine formaat en lichte gewicht. Kan gebruikt worden voor het warm- en koud houden van eten. Ook geleverd met een 12V autoplug. Ook geschikt voor het bewaren van make-up. Maakt bijna geen geluid.
Nadelen
Verbruikt meer energie dan een gemiddelde mini koelkast.
Tomado TRM4701B - Retro mini koelkast - 47 liter – zwart
Tomado TRM4701B - Retro mini koelkast - 47 liter – zwart
Voordelen
De koelkast heeft een retro design. De temperatuur is eenvoudig aan te passen met de draaiknop. Ondanks het compacte formaat toch erg ruim. Heeft 2 deurvakken in plaats van 1. Bevat een speciale lage temperatuurzone.
Nadelen
De mini koelkast heeft een normaal geluidsniveau wat sommige als storend ervaren.
Tip: Beste keuze
MaxxHome Mini Koelkast - Thermo-elektrisch - 42 Liter - glazen deur – Zwart
MaxxHome Mini Koelkast - Thermo-elektrisch - 42 Liter - glazen deur – Zwart
Voordelen
Voorzien van 4 verschillende niveaus. Klein formaat dat goed past in een camper, caravan, slaapkamer, klaslokaal of studentenhuis. De opening van de deur kan links of rechts afgesteld worden. Voorzien van een platte bodem om extra ruimte te besparen.
Nadelen
Als de koelkast bijna leeg is kan hij makkelijk verschuiven.
PRIMO PR127BC Minibar - Kleine Koelkast - Glazen Deur - 43L - F – Zwart
PRIMO PR127BC Minibar - Kleine Koelkast - Glazen Deur - 43L - F – Zwart
Voordelen
Bevat een ingebouwde compressor waardoor drankjes gelijk gekoeld worden. Kan door de inhoud van 43 liter ook gebruikt worden als minibar. De glazen legplank is verstelbaar, evenals de voetjes. De deur is omkeerbaar.
Nadelen
De scharnieren zijn niet geïntegreerd, waardoor de koelkast iets hoger is bij de scharnieren.
Peach Beauty Mini Makeup Koelkast Roze - Skincare Fridge - 4 Liter
Peach Beauty Mini Makeup Koelkast Roze - Skincare Fridge - 4 Liter
Voordelen
Speciaal ontworpen voor het bewaren van make-up en skincare. Zorgt voor een verkwikkend effect op de huid als de producten direct uit het koelkastje gebruikt worden. Compact formaat met een inhoud van 4 liter.
Nadelen
De ventilator maakt een beetje lawaai.

Beste Mini KoelkastKoopgids: Welke Mini Koelkast is de beste koop van april 2024?

De beste mini koelkasten, ook wel minibars genoemd, zijn zo compact dat ze gemakkelijk in de camper meegenomen kunnen worden. Maar dat is niet het enige moment waarop je een mini koelkast kunt gebruiken. Tegenwoordig is geen hotelkamer meer denkbaar zonder en een mini koelkast ook heel handig zijn tijdens wekelijkse vergaderingen op het werk. Anderen gebruiken een mini koelkast tijdens repetities of in de kamers van de kinderen met wie ze studeren. Je herkent een mini koelkast aan zijn compacte afmetingen. Dit komt natuurlijk door zijn kleinere capaciteit. Afhankelijk van je eigen voorkeur kun je een mini koelkast kiezen met vriesvak of zonder vriesvak.

De afmetingen

Een mini koelkast is altijd erg compact, hij is kleiner dan een tafelmodel koelkast. Je kunt een mini koelkast prima vervoeren in een camper, maar ook op de slaapkamer of in een studentenkamer neerzetten. Hierdoor heb je altijd een verse voorraad eten en drinken binnen handbereik. Er is meestal de mogelijkheid om één grotere fles te bewaren, zoals een fles frisdrank of wijn.

Een mini koelkast heeft vaak een gemiddelde hoogte tussen de 50 en 72,5 cm. Ze zijn 40 tot 50 cm breed en meestal niet dieper dan 50 cm. Dankzij hun kleine afmetingen zijn ze ook heel licht. Zo kun je ze gemakkelijk optillen en verplaatsen.

Stroomverbruik

Mini koelkasten verbruiken veel minder energie dan gewone koelkasten of diepvriezers. Volgens de nieuwe energie efficiëntie eisen hebben de meeste mini koelkasten een energie efficiëntieklasse D, E of F. Als de energie efficiëntieklasse E is, verbruik je ongeveer €19,98 energie per jaar. Zoals je ziet, is het verbruik van zo’n compact model niet zo slecht.

Met of zonder vriesvak

Als je op zoek bent naar een mini koelkast is het verstandig om te bepalen of je er een met of zonder vriesvak wilt. Niet alle toestellen zijn standaard voorzien van een vriesvak. Als je kiest voor een mini koelkast met vriesvak is het een betrekkelijk klein vak. Toch kun je er gemakkelijk ijs of ijsblokjes in kwijt. Het vriesvak bevindt zich meestal bovenin. Een vriesvak is niet alleen gunstig. Er moet namelijk wel rekening gehouden worden met de extra ruimte die het inneemt. Zonder dit vak passen er meestal meer producten in de koelkast. Ook is de functie van het vriesvak beperkt. Zo kun je er enkel reeds bevroren producten in kwijt of kleine hoeveelheden ijs. Het vriesvak van een mini koelkast heeft zelden genoeg energie om producten op kamertemperatuur in te kunnen vriezen.

Het geluid

Omdat mini-koelkasten vaak in slaapkamers worden geplaatst, moet er rekening gehouden worden met het geluid. Of het nu gaat om een mini koelkast in een hotelkamer of in een studentenkamer, een stille werking is beslist aan te bevelen. Een stil model is te herkennen aan het lage decibelniveau. Een geluidsniveau van minder dan 38 decibel garandeert een stille werking. Als het geluidsniveau hoger is dan 40 decibel, kun je zeggen dat het toestel lawaaierig is. Mini koelkasten hebben een bijzonder karakteristiek geluid als ze gebruikt worden om de inhoud af te koelen. Ze trillen als dit gedaan wordt, wat ook hinderlijke ruis kan veroorzaken.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Mini Koelkast

Wat is het maximale gewicht dat een mini koelkast kan dragen?

Het maximale gewicht dat een mini koelkast kan dragen varieert, maar de meeste modellen kunnen tot ongeveer 20 tot 25 kg dragen.

Hoeveel energie verbruikt een mini koelkast?

Het energieverbruik van een mini koelkast hangt af van het model en de grootte. Over het algemeen verbruiken mini koelkasten minder energie dan reguliere koelkasten, met een gemiddeld verbruik van ongeveer 50-100 kWh per jaar.

Wat is de ideale temperatuurinstelling voor een mini koelkast?

De ideale temperatuurinstelling voor een mini koelkast is meestal tussen de 3-5 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat voedsel en drankjes op de juiste temperatuur worden gehouden om bederf te voorkomen.

Kan een mini koelkast ook als vriezer worden gebruikt?

Sommige mini koelkasten hebben een klein vriesvakje, maar de meeste modellen zijn niet ontworpen om als volwaardige vriezer te dienen. Ze kunnen echter wel enkele bevroren producten zoals ijsblokjes of diepgevroren snacks bewaren.

Heeft een mini koelkast een speciale ventilatie nodig?

Ja, een mini koelkast heeft ventilatieruimte nodig om de warmte af te voeren die wordt gegenereerd tijdens het koelproces. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte rondom de koelkast is, vooral aan de achterkant, om een goede luchtcirculatie mogelijk te maken.

Top 5 Beste kopen
Logo