Mini Koelkast
Bijgewerkt: Juni 2023

Mini Koelkast

Mini Koelkast

De beste mini koelkasten, ook wel minibars genoemd, zijn zo compact dat ze gemakkelijk in de camper meegenomen kunnen worden. Maar dat is niet het enige moment waarop je een mini koelkast kunt gebruiken. Tegenwoordig is geen hotelkamer meer denkbaar zonder en een mini koelkast ook heel handig zijn tijdens wekelijkse vergaderingen op het werk. Anderen gebruiken een mini koelkast tijdens repetities of in de kamers van de kinderen met wie ze studeren. Je herkent een mini koelkast aan zijn compacte afmetingen. Dit komt natuurlijk door zijn kleinere capaciteit. Afhankelijk van je eigen voorkeur kun je een mini koelkast kiezen met vriesvak of zonder vriesvak. 

 

De afmetingen

Een mini koelkast is altijd erg compact, hij is kleiner dan een tafelmodel koelkast. Je kunt een mini koelkast prima vervoeren in een camper, maar ook op de slaapkamer of in een studentenkamer neerzetten. Hierdoor heb je altijd een verse voorraad eten en drinken binnen handbereik. Er is meestal de mogelijkheid om één grotere fles te bewaren, zoals een fles frisdrank of wijn.

Een mini koelkast heeft vaak een gemiddelde hoogte tussen de 50 en 72,5 cm. Ze zijn 40 tot 50 cm breed en meestal niet dieper dan 50 cm. Dankzij hun kleine afmetingen zijn ze ook heel licht. Zo kun je ze gemakkelijk optillen en verplaatsen.

 

Stroomverbruik

Mini koelkasten verbruiken veel minder energie dan gewone koelkasten of diepvriezers. Volgens de nieuwe energie efficiëntie eisen hebben de meeste mini koelkasten een energie efficiëntieklasse D, E of F. Als de energie efficiëntieklasse E is, verbruik je ongeveer €19,98 energie per jaar. Zoals je ziet, is het verbruik van zo'n compact model niet zo slecht.

 

Met of zonder vriesvak

Als je op zoek bent naar een mini koelkast is het verstandig om te bepalen of je er een met of zonder vriesvak wilt. Niet alle toestellen zijn standaard voorzien van een vriesvak. Als je kiest voor een mini koelkast met vriesvak is het een betrekkelijk klein vak. Toch kun je er gemakkelijk ijs of ijsblokjes in kwijt. Het vriesvak bevindt zich meestal bovenin. Een vriesvak is niet alleen gunstig. Er moet namelijk wel rekening gehouden worden met de extra ruimte die het inneemt. Zonder dit vak passen er meestal meer producten in de koelkast. Ook is de functie van het vriesvak beperkt. Zo kun je er enkel reeds bevroren producten in kwijt of kleine hoeveelheden ijs. Het vriesvak van een mini koelkast heeft zelden genoeg energie om producten op kamertemperatuur in te kunnen vriezen.

 

Het geluid

Omdat mini-koelkasten vaak in slaapkamers worden geplaatst, moet er rekening gehouden worden met het geluid. Of het nu gaat om een mini koelkast in een hotelkamer of in een studentenkamer, een stille werking is beslist aan te bevelen. Een stil model is te herkennen aan het lage decibelniveau. Een geluidsniveau van minder dan 38 decibel garandeert een stille werking. Als het geluidsniveau hoger is dan 40 decibel, kun je zeggen dat het toestel lawaaierig is. Mini koelkasten hebben een bijzonder karakteristiek geluid als ze gebruikt worden om de inhoud af te koelen. Ze trillen als dit gedaan wordt, wat ook hinderlijke ruis kan veroorzaken.

Beste Mini Koelkast aanbiedingen van Juni 2023