Messenset
Bijgewerkt: Maart 2023

Messenset

Messenset

Ieder huishouden heeft verschillende messen in de keukenla liggen. Voor iedere snijklus is er wel een speciaal mes ontworpen. Zo zijn er bijvoorbeeld kleine mesjes waar je makkelijk de groentes mee kunt snijden, grote kartelmessen waar je eenvoudig een stuk brood mee kunt snijden en extra scherpe messen waar je goed vlees mee kunt snijden. Doordat er voor iedere snijklus een ander soort mes nodig is, is het handig om een complete set te hebben aan messen. Je kunt dan kiezen voor een messenset. Een messenset bestaat altijd uit meerdere messen, meestal de messen die je het meeste nodig hebt in de keuken.

 

Waarom kiezen voor een messenset?

Doordat je zo veel verschillende messen nodig hebt, is het handiger om een messenset aan te schaffen. Als je voor een messenset kiest, ben je er van verzekerd dat je altijd de juiste messen in huis hebt voor het bereiden van vrijwel iedere maaltijd. Als je kiest voor een messenset, zijn er veel verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een simpele messenset bestaande uit 5 messen, of je kiest voor een meer uitgebreide messenset die naast de standaard messen ook speciale messen bevat. 

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een messenset?

Voordat je overgaat tot het kopen van een messenset, zijn er natuurlijk een aantal dingen die je moet weten. Zo speelt niet alleen de toepassing van het mes een grote rol bij de keuze, maar ook de verschillende eigenschappen van het mes. Om je een beetje te helpen hebben wij een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje gezet.

 

Het materiaal van het lemmet

De meeste messen zijn tegenwoordig gemaakt van rvs of van staal. Daarnaast worden er ook keramische messen gemaakt. Als je kiest voor een staal mes, dien je er rekening mee te houden dat deze kan gaan roesten als deze niet goed droog gemaakt wordt na het reinigen. Messen die gemaakt zijn van rvs hebben dit probleem vaak niet, al kunnen er toch nog kleine plekjes roestvorming ontstaan als je de messen niet goed droogt. Rvs messen zijn de meest verkochte messen. Je kunt ook voor keramische messen kiezen. Dit type messen is enorm sterk, maar zijn wel erg brood. Je kunt er dus geen harder producten mee snijden.

 

Het gewicht

Naast het materiaal is ook het gewicht van het mes erg belangrijk. Een mes moet wel comfortabel in de hand liggen en moet daarom niet te licht of te zwaar zijn. Een koksmes weegt natuurlijk meer dan een aardappelschilmesje, maar als je meerdere koksmessen met elkaar vergelijkt merk je dat ook daar veel verschil is in gewicht. Kijk zelf of je meer van zware messen houdt of toch liever voor een lichtgewicht variant kiest. 

Beste Messenset aanbiedingen van Maart 2023