Adventskalender Chocolade

Op zoek naar de beste adventskalender chocolade? Ontdek hier onze top 5 vergelijkingen en maak je kerstperiode extra zoet en verrukkelijk!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
M&M’s adventskalender
M&M’s adventskalender
Voordelen
De bekende chocolade in mini variant. Achter ieder deurtje vind je een kleine lekkernij. Voorzien van verschillende smaken. Vrolijk ontwerp met M&M’s in kerstoutfit.
Nadelen
Er is niet veel variatie in de smaken.
Smarties adventskalender
Smarties adventskalender
Voordelen
Erg leuk voor (kleine) kinderen. Kleurrijk en opvallend ontwerp. Er wacht iedere dag een nieuw kerstfiguur op je om de kalender open te maken. De laatste deur is voorzien van een extra grote traktatie. Kan goed als cadeau gegeven worden.
Nadelen
Je vindt alleen de smaken melk en puur in de kalender.
Tip: Beste keuze
Lindt chocolade adventskalender
Lindt chocolade adventskalender
Voordelen
Heeft een zeer liefdevol ontwerp die je gelijk in de kerststemming brengt. Voorzien van vele unieke details. De chocola in de kalender is erg lekker. Kan als cadeau gegeven worden. Je geeft 24 kleine cadeautjes in één keer.
Nadelen
Bevat alleen melkchocolade.
Milka chocolade adventskalender
Milka chocolade adventskalender
Voordelen
Leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Maakt het mogelijk om op een leuke manier af te tellen naar de kerstdagen en het nieuwe jaar. Je weet niet wat voor chocolaatje achter de deurtjes verstopt is. De kalender zorgt ervoor dat je direct in de kerststemming bent.
Nadelen
De adventskalender is aan de prijzige kant.
Toblerone adventskalender
Toblerone adventskalender
Voordelen
Bevat verschillende smaken van het bekende Toblerone chocolaatje. Opvallend driehoekig formaat. Laat je op een leuke manier aftellen naar kerst. Bevat in totaal 200 gram chocola.
Nadelen
Niet iedereen vind alle smaken lekker.

Beste Adventskalender ChocoladeKoopgids: Welke Adventskalender Chocolade is de beste koop van februari 2024?

Vind jij het ook altijd zo leuk om een adventskalender met chocolade te kopen om af te tellen naar de kerstdagen? Over de hele wereld worden jaarlijks ontzettend veel adventskalenders gekocht, als traditie, als cadeau of gewoon omdat je een keer een adventskalender wilt kopen. Met een adventskalender tel je af naar kerstmis. Meestal is een adventskalender gemaakt in de vorm van een platte kartonnen doos. In een adventskalender vind je 24 deurtjes/ luikjes. Het eerste vakje open je op 1 december en het laatste vakje open je op 24 december. Als je een vakje opent, krijg je een leuke verrassing. Deze verrassing kan van alles zijn, van een klein cadeautje tot een lekker chocolaatje! 

Het ontstaan van de adventskalender

De traditie van adventskalenders is al eeuwen geleden ontstaan toen men voor het eerst met de advent begon. Het is een eeuwenoude traditie waarmee je aftelt naar kerst. Er werd in december iedere zondag een kaarsje aangestoken, thuis of in de kerk. Vier weken lang werden de kaarsjes aangestoken, totdat er op de laatste zondag 4 kaarsjes brandden. In de jaren na deze traditie is het normaal dat er iedere dag vanaf 1 december een kaarsje wordt aangestoken zodat kinderen weten hoeveel dagen er nog zijn totdat het kerst is.

Adventskalender chocolade van Kruidvat, Lidl, Action, Xenos, Jamin of Hema


Tegenwoordig steken de meeste mensen geen kaarsjes meer aan om af te tellen naar kerst, maar wordt er gekozen voor een adventskalender. In veel gevallen wordt er gekozen voor een adventskalender chocolade, aangezien bijna iedereen wel van chocolade houdt. Een adventskalender is erg leuk voor kinderen en ook volwassenen vinden het erg leuk om een adventskalender in huis te halen. Iedere dag verheug je je weer op het openmaken van een nieuw vakje, totdat je op 24 december alle vakjes geopend hebt en het eindelijk kerst is.

Soorten adventskalenders van chocolade

Er is ontzettend veel keuze als het aankomt op adventskalenders. De meest bekende adventskalender is natuurlijk de chocolade adventskalender. Achter ieder luikje vind je een lekker chocolaatje die je gelijk op mag eten. Veel bekende chocolademerken hebben hun eigen adventskalender op de markt gebracht, waardoor er eigenlijk altijd wel een adventskalender verkrijgbaar is van jouw favoriete chocolade. Naast adventkalenders met chocolade zijn er ook adventkalenders speciaal voor vrouwen met bijvoorbeeld cosmetica, voor mannen met lekkere biertjes, voor koffieliefhebbers met iedere dag een andere smaak koffie, voor kinderen met een lekker snoepje en nog veel meer.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Adventskalender Chocolade

Wat is een adventskalender chocolade?

Een adventskalender chocolade is een speciale kalender die wordt gebruikt om af te tellen naar Kerstmis. Elke dag van december tot aan Kerstmis open je een vakje van de kalender en vind je een stukje chocolade.

Hoeveel vakjes zitten er in een adventskalender chocolade?

De meeste adventskalenders chocolade hebben 24 vakjes, één voor elke dag van december tot aan Kerstmis. Sommige kalenders hebben echter ook 25 vakjes, waarbij het laatste vakje voor Kerstmis zelf is.

Wat voor soort chocolade zit er in een adventskalender chocolade?

De chocolade in een adventskalender kan verschillen, afhankelijk van het merk en de smaak. Vaak zijn het kleine stukjes melkchocolade of pure chocolade, soms met verschillende vullingen zoals karamel, nootjes of mint.

Waar kan ik een adventskalender chocolade kopen?

Adventskalender chocolade is vaak verkrijgbaar in supermarkten, chocoladewinkels en online winkels. Veel chocolademerken brengen elk jaar speciale adventskalenders uit.

Kan ik mijn eigen adventskalender chocolade maken?

Ja, je kunt ook je eigen adventskalender chocolade maken. Je kunt kleine chocolaatjes kopen en deze in kleine zakjes of doosjes doen, genummerd van 1 tot 24 (of 25). Zo kun je je eigen persoonlijke adventskalender maken met jouw favoriete chocoladesmaken.

Top 5 Beste kopen
Logo