Adventskalender Chocolade
Bijgewerkt: Juli 2024

Adventskalender Chocolade

Adventskalender Chocolade

Vind jij het ook altijd zo leuk om een adventskalender met chocolade te kopen om af te tellen naar de kerstdagen? Over de hele wereld worden jaarlijks ontzettend veel adventskalenders gekocht, als traditie, als cadeau of gewoon omdat je een keer een adventskalender wilt kopen. Met een adventskalender tel je af naar kerstmis. Meestal is een adventskalender gemaakt in de vorm van een platte kartonnen doos. In een adventskalender vind je 24 deurtjes/ luikjes. Het eerste vakje open je op 1 december en het laatste vakje open je op 24 december. Als je een vakje opent, krijg je een leuke verrassing. Deze verrassing kan van alles zijn, van een klein cadeautje tot een lekker chocolaatje! 

 

Het ontstaan van de adventskalender

De traditie van adventskalenders is al eeuwen geleden ontstaan toen men voor het eerst met de advent begon. Het is een eeuwenoude traditie waarmee je aftelt naar kerst. Er werd in december iedere zondag een kaarsje aangestoken, thuis of in de kerk. Vier weken lang werden de kaarsjes aangestoken, totdat er op de laatste zondag 4 kaarsjes brandden. In de jaren na deze traditie is het normaal dat er iedere dag vanaf 1 december een kaarsje wordt aangestoken zodat kinderen weten hoeveel dagen er nog zijn totdat het kerst is.

 

Adventskalender chocolade van Kruidvat, Lidl, Action, Xenos, Jamin of Hema


Tegenwoordig steken de meeste mensen geen kaarsjes meer aan om af te tellen naar kerst, maar wordt er gekozen voor een adventskalender. In veel gevallen wordt er gekozen voor een adventskalender chocolade, aangezien bijna iedereen wel van chocolade houdt. Een adventskalender is erg leuk voor kinderen en ook volwassenen vinden het erg leuk om een adventskalender in huis te halen. Iedere dag verheug je je weer op het openmaken van een nieuw vakje, totdat je op 24 december alle vakjes geopend hebt en het eindelijk kerst is. 

 

Soorten adventskalenders van chocolade

Er is ontzettend veel keuze als het aankomt op adventskalenders. De meest bekende adventskalender is natuurlijk de chocolade adventskalender. Achter ieder luikje vind je een lekker chocolaatje die je gelijk op mag eten. Veel bekende chocolademerken hebben hun eigen adventskalender op de markt gebracht, waardoor er eigenlijk altijd wel een adventskalender verkrijgbaar is van jouw favoriete chocolade. Naast adventkalenders met chocolade zijn er ook adventkalenders speciaal voor vrouwen met bijvoorbeeld cosmetica, voor mannen met lekkere biertjes, voor koffieliefhebbers met iedere dag een andere smaak koffie, voor kinderen met een lekker snoepje en nog veel meer.

Beste Adventskalender Chocolade aanbiedingen van Juli 2024