Bijgewerkt: Juni 2024

Het Italiaanse merk Menabo bestaat inmiddels bijna 50 jaar en richt zich op alles om de auto om op reis te kunnen. Bijvoorbeeld dakkoffers en andere producten om je wintersportspullen mee te kunnen nemen met de auto. Daarnaast is het ook mogelijk te kiezen voor een Menabo fietsendrager. Er zijn verschillende soorten Menabo fietsendragers verkrijgbaar. Menabo staat voor veiligheid, kwaliteit en innovatie. Dat zul je dus ook terugvinden in een Menabo fietsendrager. Meestal zijn fietsendragers geschikt voor achter de auto. Soms kun je ook een fietsendrager voor het dak vinden. Zo ook bij Menabo. 

 

Achter de auto

Een Menabo fietsendrager achter de auto kan op meerdere manieren gemonteerd worden. Zo zijn er Trunk, Hitch en Towbar bevestigingen. Een Trunk variant monteer je op de achterbak. Dat wil zeggen dat deze meebeweegt met de achterbak. Hiervoor heb je drie modellen. De Stand up heeft een variant voor 2 of voor 3 fietsen. De Viper en Mistral zijn beide geschikt voor 3 fietsen. Wil je liever een Menabo fietsendrager op je trekhaak bevestigen? Dan heb je meer opties. 

 

Op de trekhaak

Zowel de Hitch als de Towbar modellen worden op de trekhaak geplaatst. De Hitch modellen zijn net iets anders. Hier zijn 7 varianten van. In de basis zijn dit de SWAN en de HERON. De SWAN serie werkt met een rail om de fiets in te rijden en een verstelbare klem die je om je wiel heen draait om hem vast te zetten. Ze zijn geschikt voor 2 of 3 fietsen. De HERON fietsendragers kunnen je fietsen alleen aan de onderkant vastzetten. Wel is de gehele fietsendrager kantelbaar, zodat je beter bij de achterbak kunt. Ze zijn ook voor 2 of 3 fietsen geschikt. 

 

Towbar

De Towbar bevestigingen hebben ook twee series in de basis. De ALCOR en MERAK. De MERAK is er in type S, K of Q. Type K en Q zijn kantelbaar, type S niet. Alle drie zijn geschikt voor twee fietsen. De ALCOR heeft het simpel gemaakt. Het nummer achter de naam van het model geeft aan welk aantal fietsen erop kan. Er zijn fietsendragers in deze serie voor 2, 3 of 4 fietsen. Ook de ALCOR fietsendragers zijn kantelbaar.

 

In de pick-up of op het dak

Wie een pick-up heeft, wil misschien niet ook nog een fietsendrager achter het voertuig. Je zou je fiets of fietsen natuurlijk gewoon in de bak kunnen leggen, maar ook speciaal voor in de pick-up is er een Menabo fietsendrager. Deze plaats je in de bak van de pick-up zodat je fiets stevig blijft tijdens het rijden. Een alternatief is de fietsendrager voor het dak. Deze is ook geschikt voor 1 fiets. Hiervoor zijn de modellen Juza, Pro Tour en Chrono. 

Beste Menabo Fietsendrager aanbiedingen van Juni 2024