Laadstation Auto Thuis
Bijgewerkt: Maart 2023

Laadstation Auto Thuis

Laadstation Auto Thuis

Een oplaadstation auto is bedoeld om je elektrische auto op te laden. Dat werkt eigenlijk zo’n beetje hetzelfde als bij andere apparaten. Een elektrische auto rijdt namelijk op een accu en heeft een opgeladen accu nodig om te rijden. Een hybride auto kan met een lege accu overschakelen op rijden op brandstof. Hoe dan ook is een oplaadstation auto dus van belang wanneer je een elektrische of hybride auto bezit of leaset. Je kunt thuis een oplaadstation auto (laten) installeren of gebruik maken van oplaadstations die voor iedereen beschikbaar zijn. 

 

Thuis>

Het voordeel van thuis een oplaadstation auto hebben is dat deze daadwerkelijk van jou is. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken of het laadpunt wel beschikbaar is. Zo’n laadstation laat je installeren voor je eigen deur, of in ieder geval op eigen terrein. Wie in de stad woont of in een appartement zal hier dus weer weinig baat bij hebben. Als een laadstation buiten privéterrein is, is deze bruikbaar voor iedereen. Heb je wel ruimte op je eigen terrein, dan is een eigen laadstation het overwegen waard. 

 

Financieel voordeliger

Het kost namelijk ook minder. In ieder geval op de lange termijn. Zo’n oplaadstation auto moet eerst aangelegd worden door iemand die daar verstand van heeft. Dit is een investering die je moet maken. Het opladen daarna is wel goedkoper dan het opladen bij een publiek laadpunt. Je betaalt voor het opladen namelijk via je eigen energierekening. Vaak kost het via een openbaar laadpunt twee tot vier keer zo veel om je auto op te laden. Je kunt je eigen laadstation combineren met zonnepanelen om nog meer op die kosten te besparen. 

 

Op straat

Heb je geen privéterrein of ben je eigenlijk niet zo vaak thuis met de auto? Dan kun je op verschillende plekken alsnog terecht bij een oplaadstation auto. Er zijn steeds meer van dit soort plekken. Vaak zit er zeker wel één punt op een parkeerterrein of in een parkeerzone. Soms zelfs meerdere. Het blijft nog wel lastig, zeker als er meer elektrische auto’s zijn. Daar leer je in je eigen buurt misschien wel mee omgaan of hier kun je met je buren over overleggen om het voor iedereen praktisch te houden. 

 

Op vakantie

Maar als je ergens anders bent, is een oplaadstation auto ook handig. Zeker wanneer je ver gaat reizen met de auto bijvoorbeeld. Gelukkig is er daarvoor de ANWB. Via de website kun je alle laadpunten in Nederland zien. Ook buiten Nederland, maar binnen Europa, heeft de ANWB een overzicht dat je kunt bekijken voor verschillende landen en de oplaadmogelijkheden. Wel zo handig om dit goed uit te zoeken voor je met de elektrische auto op vakantie gaat. 

Beste Laadstation Auto Thuis aanbiedingen van Maart 2023