Laadstation Auto Thuis

Op zoek naar het beste laadstation voor je auto thuis? Vergelijk de top 5 beste laadstations en ontdek welke het meest geschikt is voor jouw behoeften.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Blaupunkt Wand-/Thuislader 1 Fase
Blaupunkt Wand-/Thuislader 1 Fase
Voordelen
Geschikt voor auto’s met type 2-connectoren. Ontworpen op basis van veiligheid en gebruiksgemak. Je krijgt er een 5 meter lange kabel bij. Het oplaadstation kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Opladen is mogelijk tot 7.4 kilowatt.
Nadelen
Is niet geschikt voor alle type auto’s.
Besen 11kW auto laadpaal | type 2
Besen 11kW auto laadpaal | type 2
Voordelen
Zonder maandelijkse abonnementskosten. Beschikt over een 6 meter lange laadkabel. Heeft een scherm waar je eenvoudig alle laadinformatie op kunt aflezen. Naar het aansluiten is het laadstation gelijk klaar voor gebruik. Wordt geleverd inclusief bevestigingsmaterialen.
Nadelen
De handleiding is niet in het Nederlands.
Tip: Beste keuze
Duosida 7.2kW - type 2 - 32A laadpaal / wallbox + 5M kabel
Duosida 7.2kW - type 2 - 32A laadpaal / wallbox + 5M kabel
Voordelen
Beschikt over een noodknop. Geschikt voor diverse elektrische auto’s. Je kunt het laadstation eenvoudig ophangen door middel van de metalen bevestigingsplaat. Je kunt het laadstation niet alleen in de garage, maar ook buiten gebruiken. Heeft een type 2 stekker.
Nadelen
De gebruiksaanwijzing is in matig Engels.
WALLBOX OPLAADSTATION | 32A | 3 FASE | TYPE 2
WALLBOX OPLAADSTATION | 32A | 3 FASE | TYPE 2
Voordelen
Snel en efficiënt opladen. Geschikt voor thuis en op het werk. De installatie is zeer eenvoudig. Bestand tegen water en vuil. Stop automatisch met laden dankzij de intelligente chip.
Nadelen
Heeft geen laadpassysteem.
Webasto Pure laadpaal 11KW
Webasto Pure laadpaal 11KW
Voordelen
De lader kan wel 11 kilowatt laden met een drie fase aansluiting. Je bent geen abonnement nodig voor de laadpaal. Je kunt de laadpaal afsluiten met een slot. De laadpaal bevat een zoemer. Dankzij de Nederlandse handleiding zeer eenvoudig te installeren.
Nadelen
De laadpaal is geschikt voor Tesla model 3 en model S.

Beste Laadstation Auto ThuisKoopgids: Welk Laadstation Auto Thuis is de beste koop van april 2024?

Een oplaadstation auto is bedoeld om je elektrische auto op te laden. Dat werkt eigenlijk zo’n beetje hetzelfde als bij andere apparaten. Een elektrische auto rijdt namelijk op een accu en heeft een opgeladen accu nodig om te rijden. Een hybride auto kan met een lege accu overschakelen op rijden op brandstof. Hoe dan ook is een oplaadstation auto dus van belang wanneer je een elektrische of hybride auto bezit of leaset. Je kunt thuis een oplaadstation auto (laten) installeren of gebruik maken van oplaadstations die voor iedereen beschikbaar zijn.

Thuis

Het voordeel van thuis een oplaadstation auto hebben is dat deze daadwerkelijk van jou is. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken of het laadpunt wel beschikbaar is. Zo’n laadstation laat je installeren voor je eigen deur, of in ieder geval op eigen terrein. Wie in de stad woont of in een appartement zal hier dus weer weinig baat bij hebben. Als een laadstation buiten privéterrein is, is deze bruikbaar voor iedereen. Heb je wel ruimte op je eigen terrein, dan is een eigen laadstation het overwegen waard.

Financieel voordeliger

Het kost namelijk ook minder. In ieder geval op de lange termijn. Zo’n oplaadstation auto moet eerst aangelegd worden door iemand die daar verstand van heeft. Dit is een investering die je moet maken. Het opladen daarna is wel goedkoper dan het opladen bij een publiek laadpunt. Je betaalt voor het opladen namelijk via je eigen energierekening. Vaak kost het via een openbaar laadpunt twee tot vier keer zo veel om je auto op te laden. Je kunt je eigen laadstation combineren met zonnepanelen om nog meer op die kosten te besparen.

Op straat

Heb je geen privéterrein of ben je eigenlijk niet zo vaak thuis met de auto? Dan kun je op verschillende plekken alsnog terecht bij een oplaadstation auto. Er zijn steeds meer van dit soort plekken. Vaak zit er zeker wel één punt op een parkeerterrein of in een parkeerzone. Soms zelfs meerdere. Het blijft nog wel lastig, zeker als er meer elektrische auto’s zijn. Daar leer je in je eigen buurt misschien wel mee omgaan of hier kun je met je buren over overleggen om het voor iedereen praktisch te houden.

Op vakantie

Maar als je ergens anders bent, is een oplaadstation auto ook handig. Zeker wanneer je ver gaat reizen met de auto bijvoorbeeld. Gelukkig is er daarvoor de ANWB. Via de website kun je alle laadpunten in Nederland zien. Ook buiten Nederland, maar binnen Europa, heeft de ANWB een overzicht dat je kunt bekijken voor verschillende landen en de oplaadmogelijkheden. Wel zo handig om dit goed uit te zoeken voor je met de elektrische auto op vakantie gaat.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Laadstation Auto Thuis

Wat is een laadstation voor auto’s thuis?

Een laadstation voor auto’s thuis is een apparaat dat gebruikt wordt om elektrische voertuigen op te laden in de comfort van je eigen huis. Het is ontworpen om veilig en efficiënt elektriciteit te leveren aan je auto, vergelijkbaar met een tankstation.

Hoe werkt een laadstation voor auto’s thuis?

Een laadstation voor auto’s thuis wordt meestal geïnstalleerd door een elektricien en is verbonden met het elektriciteitsnetwerk van je huis. Het station wordt vervolgens aangesloten op de oplaadpoort van je elektrische auto. Wanneer je je auto aansluit, wordt elektriciteit vanuit het station naar de batterij van je auto gestuurd, waardoor deze wordt opgeladen.

Moet ik mijn elektrische auto altijd thuis opladen?

Nee, je hoeft je elektrische auto niet altijd thuis op te laden. Je kunt ook gebruik maken van openbare laadstations die beschikbaar zijn op verschillende locaties, zoals parkeergarages, winkelcentra of tankstations. Thuis opladen is echter vaak handiger en kostenefficiënter, omdat je de auto ’s nachts kunt opladen en gebruik kunt maken van goedkopere elektriciteitstarieven.

Hoe lang duurt het om een elektrische auto thuis op te laden?

De laadtijd van een elektrische auto thuis hangt af van verschillende factoren, zoals het vermogen van het laadstation en de capaciteit van de batterij van je auto. Over het algemeen duurt het opladen van een elektrische auto thuis enkele uren, maar dit kan variëren van ongeveer 4 tot 10 uur, afhankelijk van de omstandigheden.

Is een laadstation voor auto’s thuis veilig?

Ja, een laadstation voor auto’s thuis is over het algemeen veilig, mits het correct geïnstalleerd en gebruikt wordt. Het is belangrijk om een professionele elektricien in te schakelen voor de installatie, zodat deze voldoet aan de juiste veiligheidsnormen. Laadstations hebben ingebouwde beveiligingsmechanismen om oververhitting, overbelasting en kortsluiting te voorkomen, waardoor de veiligheid van het opladen van je auto gewaarborgd wordt.

Top 5 Beste kopen
Logo