Lasapparaat

Op zoek naar het beste lasapparaat? Ontdek onze top 5 vergelijking van lasapparaten om de juiste keuze te maken. Krijg professionele resultaten met het beste lasapparaat.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Kemppi Minarc Evo 180
Kemppi Minarc Evo 180
Voordelen
Lasapparaat is te gebruiken voor elektrode en tig lassen. Je kan het elektrode lasapparaat buiten gebruiken. Geschikt voor verschillende materiaal diktes. Gemakkelijk instellen via het digitale display. Geschikt voor mobiel gebruik dankzij de draagriem.
Nadelen
Je kan niet aluminium lassen met dit apparaat.
Ferm WEM1042
Ferm WEM1042
Voordelen
Krachtig lasapparaat. Het lasapparaat is gemakkelijk te bedienen. Er wordt een laskap, bikhamer en een borstel meegeleverd. Het is voorzien van een stroomindicatie. Het lasapparaat beschikt over een thermische oververhittingsbeveiliging.
Nadelen
Er wordt alleen een beknopte handleiding meegeleverd.
Tip: Beste keuze
GYS GYSMI 160P
GYS GYSMI 160P
Bekijk Prijs »

Gereedschapcentrum

Voordelen
Er wordt een las helm meegeleverd. Gemakkelijk overal mee naar toe te nemen. De instellingen voor jouw laswerk kun je aflezen in een grafie voor de juiste afstelling. Je kunt het lasapparaat gebruiken voor verschillende materiaal diktes.
Nadelen
Het lasapparaat beschikt niet over een digitale display.
Powerplus POWX480
Powerplus POWX480
Voordelen
Veilig in gebruik. Snel en gemakkelijk instellen. Alles wordt mee geleverd zodat jij gelijk aan je werk kunt beginnen. Controle lampje voor oververhitting. Je kunt het stroombereik zelf regelen.
Nadelen
Het lasapparaat weegt 17.5 kilo.
Gude SG120 las apparaat
Gude SG120 las apparaat
Voordelen
Geschikt voor MIG lassen tot een materiaal dikte van 5 millimeter. Het lasapparaat is geschikt voor ijzer en laag gelegeerde staalsoorten. Geschikt voor mobiel gebruik. Eenvoudige bediening. Door de ventilator betere koeling.
Nadelen
Er wordt één spoel met 0.25 kilogram vuldraad meegeleverd.

Beste LasapparaatKoopgids: Welk Lasapparaat is de beste koop van mei 2024?

Onderdelen aan elkaar lassen is tegenwoordig niet meer iets dat alleen door professionals gedaan kan worden. Steeds meer mensen maken er hun hobby van of willen zelf in huis kunnen klussen om (met name kleine) klussen af te kunnen ronden. Een lasapparaat kan daarom ook particulier aangeschaft worden, waardoor je zelf aan de slag kunt met het solderen van componenten aan elkaar. Welk soort lasapparaat voor jou geschikt is hangt af van wat voor producten je aan elkaar wilt lassen, hoe vaak je dit gaat doen en hoe ervaren je hierin bent.

Verschillende materialen

Een lasapparaat kan gebruikt worden om twee verschillende onderdelen aan elkaar vast te smelten, om er zo één geheel van te maken. De meest gebruikte materialen om aan elkaar te lassen zijn metalen, zoals roestvrijstaal (rvs), staal en aluminium. Je kunt twee componenten van hetzelfde materiaal aan elkaar lassen, maar ook twee verschillende materialen. Let er bij het werken met verschillende materialen wel op dat het ene materiaal een lager smeltpunt kan hebben dan het andere materiaal, waardoor je rekening moet kunnen houden met hoe heet je het lasapparaat zet zonder de materialen te beschadigen maar wel het juiste resultaat te krijgen.

De diameter

Een lasapparaat werkt met een dunne naald, die je langs de uiteindes van de componenten laat gaan om deze op deze plek aan elkaar te maken. In de meeste gevallen wordt deze naald warmgemaakt door elektroden, maar er zijn ook MIG, MAG en TIG lasapparaten. Vooral wanneer je als beginnende lasser of als hobbyist aan de slag wil kunnen gaan, is een lasapparaat met elektroden aan te raden.

De naald heeft een bepaalde diameter. Deze diameter kan dunner of dikker worden, aan de hand van hoe precies je aan het werk wilt zijn. Voor precisiewerk is een elektroden naald met het minst aantal millimeter het handigst. Voor grover werk kun je voor een dikkere naald gaan. Voor zelfstandige lassers zijn er elektroden beschikbaar met een diameter van onder de 2 tot boven de 20 millimeter.

De merken

Er zijn veel verschillende merken lasapparaten. Bekende merken zijn onder andere Stanley, DeWalt, Hyundai, Kraft, Kemper en Powerplus. Daarnaast hebben veel bouwmarkten hun eigen huismerk lasapparaten. Welk merk voor jou het meest geschikt is hangt af van waarvoor je het lasapparaat nodig hebt, hoe vaak je deze gebruikt en wat je budget is.

De prijs

De prijs van het lasapparaat hangt sterk af van het lasapparaat zelf. Denk hierbij aan het model, het merk, of het lasapparaat bedoeld is voor beginners of meer ervaren lassers en welke functionaliteiten het heeft. Daarnaast kunnen er ook lasapparaten zijn die naast het apparaat zelf ook extra benodigdheden meeleveren, zoals beschermende kledij. Voor de goedkoopste variant kun je bijvoorbeeld een lasapparaat van FERM kiezen, voor nog geen 70 euro. De gemiddelde prijs ligt tussen de 175 en 300 euro. Voor de meest uitgebreide varianten kun je rekenen op een bedrag van rond de 3000 euro, met uitschieters naar 7500 euro voor de echte professional.

Waar te koop

Veel merken verkopen zelf hun lasapparaten via hun webshop. Daarnaast verkopen bouwmarkten als Hornbach en Gamma en elektronicawinkels als Coolblue en MediaMarkt de lasapparaten. Verder zijn er ook veel in lassen en klussen gespecialiseerde webwinkels waar lasapparaten verkocht worden. Tot slot kun je ook op Marktplaats proberen een tweedehandsje te vinden.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Lasapparaat

Wat is een lasapparaat en hoe werkt het?

Een lasapparaat is een gereedschap dat wordt gebruikt om twee metalen onderdelen aan elkaar te verbinden door middel van warmte. Het genereert een elektrische stroom die door de metalen stroomt en zo een sterke verbinding creëert.

Welke soorten lasapparaten zijn er?

Er zijn verschillende soorten lasapparaten, waaronder MIG/MAG-lasapparaten, TIG-lasapparaten en elektrodelasapparaten. Elk type heeft zijn eigen toepassingen en voordelen, afhankelijk van het soort metaal en de gewenste lasmethode.

Wat zijn de belangrijkste veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van een lasapparaat?

Het is belangrijk om een veiligheidsbril, laskap en leren handschoenen te dragen om jezelf te beschermen tegen de intense hitte en het felle licht dat vrijkomt tijdens het lassen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je in een goed geventileerde ruimte werkt om het inademen van giftige dampen te voorkomen.

Hoe kies ik het juiste lasapparaat voor mijn project?

Bij het kiezen van een lasapparaat moet je rekening houden met het soort metaal dat je wilt lassen, de dikte van het materiaal en de gewenste lasmethode. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een professionele lasser of een specialist in lasapparatuur om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt.

Hoe onderhoud ik mijn lasapparaat?

Om ervoor te zorgen dat je lasapparaat optimaal blijft werken, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit kan het schoonmaken van de elektroden, het controleren van de bekabeling en het vervangen van versleten onderdelen omvatten. Raadpleeg altijd de handleiding van je specifieke lasapparaat voor gedetailleerde onderhoudsinstructies.

Top 5 Beste kopen
Logo