Coleman Tent
Bijgewerkt: Mei 2023

Coleman Tent

Coleman Tent

Coleman tenten zijn geschikt voor verschillende activiteiten. De meest populaire reden om een Coleman tent te nemen is om deze te gebruiken tijdens het kamperen in de buitenlucht, maar ook voor tijdens een doortocht en zelfs voor het organiseren van evenementen kunnen de Coleman tenten gebruikt worden. Dit komt door de verschillende soorten Coleman tenten en de indeling van hoe deze tenten gebruikt kunnen worden. Voor vrijwel iedere buitenactiviteit is er wel een Coleman tent beschikbaar.

 

Het materiaal

Over het algemeen worden Coleman tenten gemaakt van polyester voor het zeil en glasvezel voor de tentstokken. Dit is zodat de tent licht genoeg is om van de ene plek naar de andere plek te verplaatsen, maar wel stevig genoeg om niet bij de eerste windvlaag al om te kunnen vallen of in te storten. Hierdoor wordt de tent gebruikt voor verschillende vakantiegangers, van mensen die met het hele gezin naar een camping gaan tot backpackers die overal hun kamp op willen kunnen zetten.

 

De stijlen

Coleman heeft veel verschillende soorten tenten, geschikt voor verschillende situaties. Voor wie de tent alleen wilt gebruiken om te slapen of even uit te rusten zijn de modellen Bedrock en Coastline Compact het meest geschikt. Deze zijn kleiner en lekker licht, waardoor ze eenvoudig opgezet en weer mee te nemen zijn. Voor wie de tent ook wil gebruiken om bijvoorbeeld met zijn tweeën op pad te zijn en voldoende ruimte te hebben, is de Coleman Track goed geschikt. Deze tent is koepelvormig en geeft voldoende ruimte om met meerdere mensen in te liggen.

 

Voor wie met een grotere groep op pad gaat, bijvoorbeeld met je vrienden of het hele gezin, heeft Coleman tenten met meerdere slaapplekken en een aparte leefruimte. Deze leefruimte kan dan gebruikt worden om bijvoorbeeld spelletjes in te doen, samen te snacken of een filmpje te kijken. Ook kun je een Coleman tent hebben waar een extra ruimte is gemaakt voor je bagage. Bekende modellen van Coleman tenten met meerdere compartimenten zijn de Trailblazer, Waterfall, River Side, Rock Springs, Lakeside en MacKenzie Cabin. Tot slot is de Event Shelter geschikt als partytent om bijvoorbeeld een tuinfeestje te kunnen houden, zonder dat je last hoeft te hebben van eventuele weersveranderingen.

 

De prijs

Doordat Coleman veel verschillende soorten tenten heeft, kan de prijs ook erg verschillen. Vooral op het gebied van hoe groot de tent is, uit hoeveel delen de tent bestaat en voor hoeveel mensen deze geschikt is kan de prijs bepalen. De goedkoopste tenten zijn de Coleman Cortes, Classic Awning en Darwin. Deze tenten zijn vooral geschikt voor één persoon en met name voor op doorreis. De prijs van deze tenten kan liggen tussen de 75 en 90 euro. Voor tenten bedoeld voor meer personen moet je denken aan een minimale prijs van 160 euro. Voor wie echt groots wil uitpakken kan kiezen voor de Coleman Octagon, een achthoekige tent die ook voor maximaal acht personen bedoeld is. Deze tent kun je bestellen voor zo’n 300 tot 350 euro.

 

Waar te koop

Coleman tenten zijn te koop bij de betere (online) winkels op het gebied van outdoor activiteiten en kamperen. Coleman verkoopt de tenten zelf via de website en je kunt ook terecht op de websites of in de winkels van bijvoorbeeld tuincentra, outdoorwinkels als Bever en gespecialiseerde verkooppunten als Outdoor XL, Bax Recreatieshop, Outdoor Supply en Toppy. Je kunt ook terecht bij Bol.com en de ANWB servicepunten hebben in hun winkels ook een aanbod van deze tenten.

Beste Coleman Tent aanbiedingen van Mei 2023