Coleman Tent

Op zoek naar de beste Coleman tent? In deze gids vergelijken we de top 5 modellen voor jou. Ontdek welke tent het beste bij jouw avonturen past!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Coleman Cook 4 Tunneltent - 4 persoons
Coleman Cook 4 Tunneltent - 4 persoons
Voordelen
Genoeg ruimte om rechtop te kunnen staan. Het grondzeil is geïntegreerd. De tent is geheel waterdicht. Je kunt de tent gemakkelijk en snel opzetten. De tent heeft twee slaapcabines.
Nadelen
De tent heeft geen hangnetten op je spullen op te bergen.
Coleman Darwin 3 Plus Koepeltent - 3 persoons
Coleman Darwin 3 Plus Koepeltent - 3 persoons
Voordelen
De tent heeft een ruime voortent. De binnentent heeft een afsluitbaar gaaspaneel. De voortent heeft een eigen grondzeil met opstaande rand. De tent beschikt over 4 ventilatiepunten. Gemakkelijk opzetten in 15 minuten.
Nadelen
De tent is maar in een kleur beschikbaar.
Tip: Beste keuze
Coleman Bering 6 B643 Familietent - 6 persoons
Coleman Bering 6 B643 Familietent - 6 persoons
Voordelen
De tent heeft twee gescheiden slaapcabines. De tent wordt geleverd in een transporthoes. De stokken zijn gemaakt van glasvezel. Gebruik de ventilatie voor het voorkomen van condensvorming. De slaapcabines zijn gemaakt van ademend polyester.
Nadelen
De tent heeft een redelijk hoge instap, dit kan lastig zijn voor kinderen.
Coleman Darwin 2 Plus Koepeltent - 2 persoons
Coleman Darwin 2 Plus Koepeltent - 2 persoons
Voordelen
Je kunt al je bagage kwijt in de ruime voortent. De tent is eenvoudig en snel op te zetten. De tent is helemaal waterdicht. De tent weegt maar 4,2 kilo. Je krijgt 2 jaar garantie op de tent.
Nadelen
De hoogte in de binnentent is 1,10 meter, hierdoor kun je niet recht opstaan.
Coleman Hayden 3
Coleman Hayden 3
Voordelen
De tent is ideaal voor korte tripjes. Geschikt voor 3 personen. De deur is goed te gebruiken als zonneluifel. De tent beschikt over 2 ingangen. De handleiding wordt in het Nederlands meegeleverd.
Nadelen
De tent is niet verduisterend.

Beste Coleman TentKoopgids: Welke Coleman Tent is de beste koop van april 2024?

Coleman tenten zijn geschikt voor verschillende activiteiten. De meest populaire reden om een Coleman tent te nemen is om deze te gebruiken tijdens het kamperen in de buitenlucht, maar ook voor tijdens een doortocht en zelfs voor het organiseren van evenementen kunnen de Coleman tenten gebruikt worden. Dit komt door de verschillende soorten Coleman tenten en de indeling van hoe deze tenten gebruikt kunnen worden. Voor vrijwel iedere buitenactiviteit is er wel een Coleman tent beschikbaar.

Het materiaal

Over het algemeen worden Coleman tenten gemaakt van polyester voor het zeil en glasvezel voor de tentstokken. Dit is zodat de tent licht genoeg is om van de ene plek naar de andere plek te verplaatsen, maar wel stevig genoeg om niet bij de eerste windvlaag al om te kunnen vallen of in te storten. Hierdoor wordt de tent gebruikt voor verschillende vakantiegangers, van mensen die met het hele gezin naar een camping gaan tot backpackers die overal hun kamp op willen kunnen zetten.

De stijlen

Coleman heeft veel verschillende soorten tenten, geschikt voor verschillende situaties. Voor wie de tent alleen wilt gebruiken om te slapen of even uit te rusten zijn de modellen Bedrock en Coastline Compact het meest geschikt. Deze zijn kleiner en lekker licht, waardoor ze eenvoudig opgezet en weer mee te nemen zijn. Voor wie de tent ook wil gebruiken om bijvoorbeeld met zijn tweeën op pad te zijn en voldoende ruimte te hebben, is de Coleman Track goed geschikt. Deze tent is koepelvormig en geeft voldoende ruimte om met meerdere mensen in te liggen.

Voor wie met een grotere groep op pad gaat, bijvoorbeeld met je vrienden of het hele gezin, heeft Coleman tenten met meerdere slaapplekken en een aparte leefruimte. Deze leefruimte kan dan gebruikt worden om bijvoorbeeld spelletjes in te doen, samen te snacken of een filmpje te kijken. Ook kun je een Coleman tent hebben waar een extra ruimte is gemaakt voor je bagage. Bekende modellen van Coleman tenten met meerdere compartimenten zijn de Trailblazer, Waterfall, River Side, Rock Springs, Lakeside en MacKenzie Cabin. Tot slot is de Event Shelter geschikt als partytent om bijvoorbeeld een tuinfeestje te kunnen houden, zonder dat je last hoeft te hebben van eventuele weersveranderingen.

De prijs

Doordat Coleman veel verschillende soorten tenten heeft, kan de prijs ook erg verschillen. Vooral op het gebied van hoe groot de tent is, uit hoeveel delen de tent bestaat en voor hoeveel mensen deze geschikt is kan de prijs bepalen. De goedkoopste tenten zijn de Coleman Cortes, Classic Awning en Darwin. Deze tenten zijn vooral geschikt voor één persoon en met name voor op doorreis. De prijs van deze tenten kan liggen tussen de 75 en 90 euro. Voor tenten bedoeld voor meer personen moet je denken aan een minimale prijs van 160 euro. Voor wie echt groots wil uitpakken kan kiezen voor de Coleman Octagon, een achthoekige tent die ook voor maximaal acht personen bedoeld is. Deze tent kun je bestellen voor zo’n 300 tot 350 euro.

Waar te koop

Coleman tenten zijn te koop bij de betere (online) winkels op het gebied van outdoor activiteiten en kamperen. Coleman verkoopt de tenten zelf via de website en je kunt ook terecht op de websites of in de winkels van bijvoorbeeld tuincentra, outdoorwinkels als Bever en gespecialiseerde verkooppunten als Outdoor XL, Bax Recreatieshop, Outdoor Supply en Toppy. Je kunt ook terecht bij Bol.com en de ANWB servicepunten hebben in hun winkels ook een aanbod van deze tenten.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Coleman Tent

Wat is de maximale capaciteit van een Coleman tent?

De maximale capaciteit van een Coleman tent varieert afhankelijk van het model. Er zijn tenten beschikbaar voor 2 personen tot grotere modellen die geschikt zijn voor 8 personen.

Zijn Coleman tenten waterdicht?

Ja, Coleman tenten zijn ontworpen om waterdicht te zijn. Ze zijn gemaakt van duurzaam materiaal en hebben getapete naden om te voorkomen dat water binnendringt tijdens regenbuien.

Zijn Coleman tenten gemakkelijk op te zetten?

Ja, Coleman tenten worden geleverd met gedetailleerde instructies en de meeste modellen zijn eenvoudig op te zetten. Ze worden vaak geleverd met voorgebogen stokken en kleurgecodeerde onderdelen om het opzetten te vergemakkelijken.

Hebben Coleman tenten ventilatie-opties?

Ja, Coleman tenten hebben meestal ventilatie-opties zoals gaasramen en ventilatieopeningen. Dit helpt bij het reguleren van de luchtstroom en voorkomt condensatie binnenin de tent.

Zijn Coleman tenten geschikt voor alle seizoenen?

Coleman tenten zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, variërend van tenten voor warm weer tot tenten die geschikt zijn voor koudere klimaten. Het is belangrijk om het specifieke model te controleren om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor het beoogde seizoen van gebruik.

Top 5 Beste kopen
Logo