Quooker Kraan

Op zoek naar de beste Quooker kraan? Ontdek hier een overzicht van de top 5 Quooker kranen en vergelijk functionaliteit, design en prijs voor de ultieme keuze.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Quooker Flex Chroom met PRO3 boiler 3-in-1 kokend water kraan
Quooker Flex Chroom met PRO3 boiler 3-in-1 kokend water kraan
Voordelen
Flexibele uitrekslang voor meer bereik. De Quooker geeft wel 3 liter kokend water. Extreem veilig. Een complete set. De Quooker heeft een mooie Chrome kleur.
Nadelen
De Quooker geeft geen gefilterd koud water.
Quooker Flex RVS met COMBI boiler 3-in-1 kokend water kraan
Quooker Flex RVS met COMBI boiler 3-in-1 kokend water kraan
Voordelen
Geeft nooit ongewenst kokend water dankzij de vergrendeling. Tijdloos design hierdoor is de Quooker geschikt voor iedere keuken. Complete samenstelling. Voor het installeren is enkel koud water voldoende. Het Combireservoir kan wel 7 liter kokend water geven.
Nadelen
De Quooker kan geen bruisend water geven.
Tip: Beste keuze
Quooker Flex Zwart met PRO3 boiler 3-in-1-kraan
Quooker Flex Zwart met PRO3 boiler 3-in-1-kraan
Voordelen
De Quooker wordt niet warm aan de buitenkant. De stand-by stand is energiezuinig. Veilig voor kinderen. De boiler neemt niet veel ruimte in beslag. De kraan geeft kokend, gemengd en koud water.
Nadelen
Het kokend water kan enkel via de boiler.
Quooker Fusion Round RVS met COMBI+ boiler 3-in-1 kokend water kraan
Quooker Fusion Round RVS met COMBI+ boiler 3-in-1 kokend water kraan
Voordelen
Er wordt steeds 3 liter kokend water bewaard. Binnen 10 minuten het reservoir weer gevuld met kokend water. Trendy dankzij de mat zwarte kleur. Er zit een kinderbeveiliging op de Quooker. De Quooker bedien je doormiddel van één greep.
Nadelen
Heeft geen uitslag naar achteren.
Quooker Fusion Square RVS met COMBI+ boiler en CUBE reservoir 5-in-1 kokend water kraan
Quooker Fusion Square RVS met COMBI+ boiler en CUBE reservoir 5-in-1 kokend water kraan
Voordelen
De Quooker biedt koud, warm, kokend, bruisend en gefilterd water. Inclusief een combi+ reservoir. Gemakkelijke bediening. Duurzaam, omdat je geen plastic afval meer hebt. De kraan heeft een handige draaibare uitloop.
Nadelen
Je bent een warm water aansluiting nodig.

Beste Quooker KraanKoopgids: Welke Quooker Kraan is de beste koop van april 2024?

De waterkraan van Quooker is een kraan die volgens eigen zeggen van de fabrikant “alles kan”. Hiermee wordt bedoeld dat het water uit de Quooker kraan niet meer door een ander apparaat opgewarmd of juist gekoeld hoeft te worden. De Quooker kraan is gericht op het geven van kokend heet of juist ijskoud water, waardoor je bijvoorbeeld niet meer het water hoeft te koken om er bijvoorbeeld thee van te zetten. Zelfs bruisend of gefilterd water kan uit de kraan getapt worden en direct gedronken worden.

De modellen

Quooker heeft meerdere soorten kranen. Per kraan kunnen de functies verschillen. De Quooker Fusion is de standaard die Quooker uitgeeft. Deze kraan is gericht op het bieden van warm en koud water, maar ook kokend en ijskoud water. Daarnaast kun je kiezen voor de Nordic Twintaps, waarbij de verschillende standen tegelijk gebruikt kunnen worden omdat het systeem twee kranen tegelijk kan gebruiken. De Nordic is ook los per stuk verkrijgbaar, als er bijvoorbeeld slechts een van de twee vervangen hoeft te worden. Zowel de Fusion als de Nordic zijn verkrijgbaar in de reguliere uitvoering en in een Classic variant, waarin de klassieke kraanstijl is aangehouden.

Verder heb je de Quooker Flex. Dit is een Quooker kraan waarbij de slang uittrekbaar is. Vergelijkbaar met de kraan in een spoelkeuken. Wanneer uitgetrokken kan de Quooker Flex alleen warm, koud en gekoeld water geven, doordat er een automatische kokend waterstop op het systeem zit. Verder kunnen alle modellen gecombineerd worden met de Quooker CUBE. Dit is een toevoeging die ervoor zorgt dat je ook bruisend water kunt tappen.

De stijlen

Een Quooker kraan valt op in de keuken. Daarom is ervoor gekozen dat de kraan meerdere dessins kan hebben, die kunnen passen bij de inrichting en stijl van de keuken. Zoals hierboven al vermeld kan de Quooker kraan een moderne of juist een klassieke uitstraling hebben, maar ook de kleur kan aangepast worden. Afhankelijk van welk model je hebt, kunnen er tot vijf verschillende kleuren gekozen worden, van matzwart tot zilver en chroom, tot meer unieke kleuren zoals goud en messing patina. De Quooker kranen worden geleverd in roestvrijstaal, wat ook onder de kleurstijlen kan horen.

Extra accessoires

Naast warm, koud en kokend water kan de Quooker kraan voor meer hulp bij je gootsteen zorgen. Zoals al eerder vermeld kun je ook voor de Quooker CUBE kiezen, om bruisend en gekoeld water te krijgen, maar ook de grootte van het kokend waterreservoir is zelf te bepalen. Standaard krijg je een PRO3 reservoir, die tot 3 liter kokend water in één keer kan geven. Dit kan oplopen tot 7 liter. Daarnaast zijn er handige accessoires van hoe de kraan te gebruiken, waaronder een ophangbeugel voor het reservoir en een energieverdeler om de waterkosten te beperken. Ook kan je een zeeppompje toevoegen aan de Quooker kraan, zodat je meteen klaar bent voor de afwas.

De prijs

Een Quooker kraan is een investering die gedaan wordt om de kosten en moeite om andere apparaten te moeten kopen of gebruiken kunnen besparen. Gemiddeld moet je bij een Quooker kraan denken aan zo’n 1200 euro. Dit is exclusief extra accessoires. Afhankelijk van welk model je neemt en hoeveel toevoegingen je aan de Quooker kraan toe wilt voegen, kan deze prijs variëren tussen de 900 en 3000 euro.

Waar te koop

De Quooker kraan is te bestellen via de website van Quooker zelf. Hier is het ook mogelijk te kiezen uit alle verschillende modellen en accessoires. Daarnaast kunnen veel grotere woonwinkels en winkels met huishoudelijke producten, zoals elektronicawinkels als MediaMarkt, een (beperkte) voorraad hebben van Quooker kranen. Vooral (online) winkels op het gebied van sanitair hebben Quooker kranen in het assortiment zitten.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Quooker Kraan

Wat is een Quooker kraan?

Een Quooker kraan is een kraan die direct kokend water levert. Het is een combinatie van een normale mengkraan en een kokendwaterkraan.

Hoe werkt een Quooker kraan?

Een Quooker kraan is verbonden met een reservoir onder de gootsteen, waarin water wordt verwarmd en op temperatuur gehouden. Wanneer je de kokendwaterknop indrukt, stroomt er direct kokend water uit de kraan.

Is een Quooker kraan veilig?

Ja, een Quooker kraan is veilig. De kraan is voorzien van een kindveilige bedieningsknop, waardoor het risico op verbranding minimaal is. Bovendien is de kraan uitgerust met een dubbelwandige uitloop, waardoor deze niet heet wordt.

Wat zijn de voordelen van een Quooker kraan?

Een Quooker kraan biedt verschillende voordelen. Het bespaart tijd, omdat je direct kokend water tot je beschikking hebt. Daarnaast bespaart het energie, omdat je alleen de hoeveelheid water verwarmt die je daadwerkelijk nodig hebt. Ook is het ruimtebesparend, omdat je geen waterkoker meer nodig hebt.

Wat zijn de kosten van een Quooker kraan?

De kosten van een Quooker kraan variëren, afhankelijk van het model en de functionaliteiten. Over het algemeen kun je rekening houden met een prijs tussen de €1.000 en €2.000, inclusief installatie. Het is belangrijk om te bedenken dat een Quooker kraan een investering is, maar op de lange termijn kostenbesparend kan zijn.

Top 5 Beste kopen
Logo