Quooker Kraan
Bijgewerkt: Juli 2024

Quooker Kraan

Quooker Kraan

De waterkraan van Quooker is een kraan die volgens eigen zeggen van de fabrikant “alles kan”. Hiermee wordt bedoeld dat het water uit de Quooker kraan niet meer door een ander apparaat opgewarmd of juist gekoeld hoeft te worden. De Quooker kraan is gericht op het geven van kokend heet of juist ijskoud water, waardoor je bijvoorbeeld niet meer het water hoeft te koken om er bijvoorbeeld thee van te zetten. Zelfs bruisend of gefilterd water kan uit de kraan getapt worden en direct gedronken worden.

 

De modellen

Quooker heeft meerdere soorten kranen. Per kraan kunnen de functies verschillen. De Quooker Fusion is de standaard die Quooker uitgeeft. Deze kraan is gericht op het bieden van warm en koud water, maar ook kokend en ijskoud water. Daarnaast kun je kiezen voor de Nordic Twintaps, waarbij de verschillende standen tegelijk gebruikt kunnen worden omdat het systeem twee kranen tegelijk kan gebruiken. De Nordic is ook los per stuk verkrijgbaar, als er bijvoorbeeld slechts een van de twee vervangen hoeft te worden. Zowel de Fusion als de Nordic zijn verkrijgbaar in de reguliere uitvoering en in een Classic variant, waarin de klassieke kraanstijl is aangehouden.

 

Verder heb je de Quooker Flex. Dit is een Quooker kraan waarbij de slang uittrekbaar is. Vergelijkbaar met de kraan in een spoelkeuken. Wanneer uitgetrokken kan de Quooker Flex alleen warm, koud en gekoeld water geven, doordat er een automatische kokend waterstop op het systeem zit. Verder kunnen alle modellen gecombineerd worden met de Quooker CUBE. Dit is een toevoeging die ervoor zorgt dat je ook bruisend water kunt tappen.

 

De stijlen

Een Quooker kraan valt op in de keuken. Daarom is ervoor gekozen dat de kraan meerdere dessins kan hebben, die kunnen passen bij de inrichting en stijl van de keuken. Zoals hierboven al vermeld kan de Quooker kraan een moderne of juist een klassieke uitstraling hebben, maar ook de kleur kan aangepast worden. Afhankelijk van welk model je hebt, kunnen er tot vijf verschillende kleuren gekozen worden, van matzwart tot zilver en chroom, tot meer unieke kleuren zoals goud en messing patina. De Quooker kranen worden geleverd in roestvrijstaal, wat ook onder de kleurstijlen kan horen.

 

Extra accessoires

Naast warm, koud en kokend water kan de Quooker kraan voor meer hulp bij je gootsteen zorgen. Zoals al eerder vermeld kun je ook voor de Quooker CUBE kiezen, om bruisend en gekoeld water te krijgen, maar ook de grootte van het kokend waterreservoir is zelf te bepalen. Standaard krijg je een PRO3 reservoir, die tot 3 liter kokend water in één keer kan geven. Dit kan oplopen tot 7 liter. Daarnaast zijn er handige accessoires van hoe de kraan te gebruiken, waaronder een ophangbeugel voor het reservoir en een energieverdeler om de waterkosten te beperken. Ook kan je een zeeppompje toevoegen aan de Quooker kraan, zodat je meteen klaar bent voor de afwas.

 

De prijs

Een Quooker kraan is een investering die gedaan wordt om de kosten en moeite om andere apparaten te moeten kopen of gebruiken kunnen besparen. Gemiddeld moet je bij een Quooker kraan denken aan zo’n 1200 euro. Dit is exclusief extra accessoires. Afhankelijk van welk model je neemt en hoeveel toevoegingen je aan de Quooker kraan toe wilt voegen, kan deze prijs variëren tussen de 900 en 3000 euro.

 

Waar te koop

De Quooker kraan is te bestellen via de website van Quooker zelf. Hier is het ook mogelijk te kiezen uit alle verschillende modellen en accessoires. Daarnaast kunnen veel grotere woonwinkels en winkels met huishoudelijke producten, zoals elektronicawinkels als MediaMarkt, een (beperkte) voorraad hebben van Quooker kranen. Vooral (online) winkels op het gebied van sanitair hebben Quooker kranen in het assortiment zitten.

Beste Quooker Kraan aanbiedingen van Juli 2024