Kruiwagen
Bijgewerkt: Juni 2024

Kruiwagen

Kruiwagen

De kruiwagen: het ideale hulpmiddel als je zand, puin mest, afval, beton of iets anders moet vervoeren. Kruiwagens worden al erg lang gebruikt en zijn nog steeds populair. Met een kruiwagen kun je makkelijk materiaal vervoeren en door de vorm van de kruiwagen wordt het materiaal goed verdeeld. Als je een kruiwagen gaat kopen is het belangrijk om op een paar dingen te letten. 

 

Zo is het materiaal van een kruiwagen belangrijk, maar is het ook handig om altijd het maximale draagvermogen te checken. Deze twee dingen checken maken de keuze voor een goede kruiwagen ook al makkelijker, aangezien je dan precies weet wat je zoekt.

 

Materiaal van de kruiwagens

Het materiaal van een kruiwagen is erg belangrijk als je een kruiwagen gaat kopen. Het hangt hier voornamelijk af van het materiaal dat je wilt vervoeren. Als je bijvoorbeeld zwaar materiaal zoals bakstenen of puin gaat vervoeren, dan is een kruiwagen van staal handig om te hebben. Als je lichtere materialen zoals mest, tuinafval of zand wilt vervoeren, dan is een kruiwagen gemaakt van kunststof al genoeg. 

De meeste kruiwagens zijn dan ook gemaakt van of staal of kunststof of een variant hierop. Zo komen metaal, rubber en rvs ook wel eens voor. Bedenk je goed wat je wilt gaan vervoeren en of dit zwaar of licht is. 

 

Draagvermogen van de kruiwagen

Het draagvermogen van een kruiwagen is ook erg belangrijk als je een kruiwagen gaat kopen. Het maximale draagvermogen van een kruiwagen is het maximale gewicht dat de kruiwagen kan dragen in een keer. Het is dus goed om dit te checken als je een kruiwagen gaat kopen. Materialen zoals puin en bakstenen zijn bijvoorbeeld zwaarder dan zand. Nu kunnen kruiwagens van staal ook meer gewicht dragen dan een van kunststof. Of een kruiwagen een of twee wielen heeft scheelt ook al een heleboel in draaggewicht. Meestal zit het draaggewicht tussen een paar tientallen kilogrammen tot een paar honderden kilogrammen. 

Nogmaals: ga na wat voor materiaal je wilt vervoeren en hoeveel gewicht dat ongeveer zal zijn. 

Hier koop je een goede kruiwagen

Als je een kruiwagen wilt gaan kopen, is het dus goed altijd even te checken wat je wilt gaan vervoeren. Voor zwaardere materialen is een stalen kruiwagen met hoog draagvermogen handig en voor lichter materiaal is een kunststoffen wagen met normaal draagvermogen al genoeg. Een kruiwagen kun je kopen in vrijwel elke tuinwinkel en bouwwinkel. De kruiwagen wordt universeel veel gebruikt en wordt daarom nog steeds veel verkocht. Ook in webshops van tuinwinkels en zelf op Bol.com kun je een kruiwagen bestellen. 

Beste Kruiwagen aanbiedingen van Juni 2024