Kruiwagen

Op zoek naar de beste kruiwagen? Ontdek hier de top 5 kruiwagens en vergelijk functies, prijzen en kwaliteit voor de beste keuze.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
FUXTEC kruiwagen FX-WB6404G
FUXTEC kruiwagen FX-WB6404G
Voordelen
Geschikt voor licht en middelzwaar tuinwerk. De kruiwagen is gemaakt van gegalvaniseerd staal. Het gewicht van de kruiwagen is, maar twaalf kilo. Dankzij de handvaten kun je de kruiwagen goed duwen. Heeft een stevige band.
Nadelen
De kruiwagen wordt gedemonteerd geleverd.
 Horse kruiwagen
Horse kruiwagen
Voordelen
Beschikt over een antilek band. Het frame van de kruiwagen is uit één stuk gebogen. De bak van de kruiwagen heeft een inhoud van 80 liter. Beschikt over kunststoffen handvaten. Door het lichte gewicht kun je de kruiwagen gemakkelijk opbergen.
Nadelen
De eenmalige aanschafprijs is een beetje aan de hoge kant.
Tip: Beste keuze
Hosel Kruiwagen XXL 100L
Hosel Kruiwagen XXL 100L
Voordelen
De kruiwagen is van zeer goede kwaliteit. Je kunt zware werkzaamheden verrichten met deze kruiwagen. De kruiwagen heeft een draagvermogen van wel 200 kilo. Het frame is gepoedercoat, zodat het niet gaat roesten. Je zet de kruiwagen in enkele ogenblikken in elkaar.
Nadelen
Alleen verkrijgbaar in grijs met rood.
FORT TKA-100 kruiwagen
FORT TKA-100 kruiwagen
Voordelen
Steel de show in je tuin met deze kruiwagen. Beschikt over een licht frame. De kruiwagen is een echte krachtpatser. Je kunt wel 100 liter in de bak houden. De bak kan goed tegen de zon.
Nadelen
Het maximale draag gewicht is 150 kilo.
Talen Tools kruiwagen verzinkt 85L
Talen Tools kruiwagen verzinkt 85L
Voordelen
Geschikt voor al jouw klussen binnen en buiten. De bak van de kruiwagen is gegalvaniseerd. Het onderstel is vervaardig uit staal en beschikt over een coating. Met 85 liter inhoud kun je vele klussen doen.
Nadelen
Niet in hippe kleuren leverbaar.

Beste KruiwagenKoopgids: Welke Kruiwagen is de beste koop van maart 2024?

De kruiwagen: het ideale hulpmiddel als je zand, puin mest, afval, beton of iets anders moet vervoeren. Kruiwagens worden al erg lang gebruikt en zijn nog steeds populair. Met een kruiwagen kun je makkelijk materiaal vervoeren en door de vorm van de kruiwagen wordt het materiaal goed verdeeld. Als je een kruiwagen gaat kopen is het belangrijk om op een paar dingen te letten.

Zo is het materiaal van een kruiwagen belangrijk, maar is het ook handig om altijd het maximale draagvermogen te checken. Deze twee dingen checken maken de keuze voor een goede kruiwagen ook al makkelijker, aangezien je dan precies weet wat je zoekt.

Materiaal van de kruiwagens

Het materiaal van een kruiwagen is erg belangrijk als je een kruiwagen gaat kopen. Het hangt hier voornamelijk af van het materiaal dat je wilt vervoeren. Als je bijvoorbeeld zwaar materiaal zoals bakstenen of puin gaat vervoeren, dan is een kruiwagen van staal handig om te hebben. Als je lichtere materialen zoals mest, tuinafval of zand wilt vervoeren, dan is een kruiwagen gemaakt van kunststof al genoeg.

De meeste kruiwagens zijn dan ook gemaakt van of staal of kunststof of een variant hierop. Zo komen metaal, rubber en rvs ook wel eens voor. Bedenk je goed wat je wilt gaan vervoeren en of dit zwaar of licht is.

Draagvermogen van de kruiwagen

Het draagvermogen van een kruiwagen is ook erg belangrijk als je een kruiwagen gaat kopen. Het maximale draagvermogen van een kruiwagen is het maximale gewicht dat de kruiwagen kan dragen in een keer. Het is dus goed om dit te checken als je een kruiwagen gaat kopen. Materialen zoals puin en bakstenen zijn bijvoorbeeld zwaarder dan zand. Nu kunnen kruiwagens van staal ook meer gewicht dragen dan een van kunststof. Of een kruiwagen een of twee wielen heeft scheelt ook al een heleboel in draaggewicht. Meestal zit het draaggewicht tussen een paar tientallen kilogrammen tot een paar honderden kilogrammen.

Nogmaals: ga na wat voor materiaal je wilt vervoeren en hoeveel gewicht dat ongeveer zal zijn.

Hier koop je een goede kruiwagen

Als je een kruiwagen wilt gaan kopen, is het dus goed altijd even te checken wat je wilt gaan vervoeren. Voor zwaardere materialen is een stalen kruiwagen met hoog draagvermogen handig en voor lichter materiaal is een kunststoffen wagen met normaal draagvermogen al genoeg. Een kruiwagen kun je kopen in vrijwel elke tuinwinkel en bouwwinkel. De kruiwagen wordt universeel veel gebruikt en wordt daarom nog steeds veel verkocht. Ook in webshops van tuinwinkels en zelf op Bol.com kun je een kruiwagen bestellen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Kruiwagen

Wat is het maximale gewicht dat een kruiwagen kan dragen?

De maximale draagcapaciteit van een kruiwagen varieert, maar de meeste modellen kunnen tussen de 100 en 200 kilogram dragen.

Welke materialen worden gebruikt om kruiwagens te maken?

Kruiwagens worden meestal gemaakt van staal, aluminium of kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen vooren nadelen, zoals gewicht, duurzaamheid en prijs.

Hoeveel wielen heeft een standaard kruiwagen?

Een standaard kruiwagen heeft meestal één wiel aan de voorkant om de lading te ondersteunen en twee handvatten aan de achterkant om te duwen.

Kan ik een kruiwagen gebruiken op oneffen terrein?

Ja, kruiwagens zijn ontworpen om op verschillende terreinen te kunnen rijden, inclusief oneffen oppervlakken. Sommige modellen hebben zelfs speciale banden voor extra grip.

Zijn er accessoires beschikbaar voor kruiwagens?

Ja, er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor kruiwagens, zoals zijpanelen om de lading te beveiligen, wielbarrow-tassen voor extra opslagruimte en zelfs motorisatiekits om het duwen te vergemakkelijken.

Top 5 Beste kopen
Logo