Bouwstofzuiger
Bijgewerkt: Juli 2024

Bouwstofzuiger

Bouwstofzuiger

Een bouwstofzuiger is een stofzuiger die je vooral gebruikt tijdens werkzaamheden zoals zagen of boren. Hier komt veel stof vrij en dan wil je dit op kunnen zuigen met een sterke stofzuiger. Daar komt dan de bouwstofzuiger bij kijken. Stof is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar zorgt ook voor veel vuil op de werkplaats. Een bouwstofzuiger kan dit dan makkelijk opzuigen. Een bouwstofzuiger kan zowel droog als nat vuil opzuigen. Hierdoor heeft het ook wel de naam waterstofzuiger. Daarnaast kunnen sommige bouwstofzuigers ook blazen. Welke bouwstofzuiger de juiste voor jou is, weet je na het checken van een paar aspecten. 

 

Bouwstofzuiger met of zonder zak en capaciteit reservoir

Check bijvoorbeeld altijd of een bouwstofzuiger met of zonder zak wordt geleverd. Een zak is wel handig als je veel stof op moet zuigen, maar voor water op te zuigen heb je geen zak nodig. Bedenk daarom waar je de stofzuiger voor nodig hebt en of hier een zak voor nodig is. Als een bouwstofzuiger geen zak heeft, dan kun je die meestal nog bijkopen. Het kan ook zijn dat de stofzuiger met een reservoir werkt. Dan is het ook altijd goed even de capaciteit van dit reservoir te checken. Hoeveel liter zou je hier graag in kwijt willen?

 

Netstroom of accu

Een andere belangrijke keuze om te maken is of je een bouwstofzuiger op accu of netstroom wilt hebben. Met een bouwstofzuiger op accu kun je alle plekken bereiken, maar een accu moet ook weer opgeladen worden. Met een stofzuiger op netstroom kun je gewoon door blijven werken. Check bij een stofzuiger op netstroom ook hoeveel meter het snoer is en hoeveel meter je vaak moet lopen tijdens het zagen en boren. Met een langere snoer kun je verder lopen, maar als je maar op een klein stukje zaagt of boort is dit niet nodig. 

 

Hier te koop

Ben je op zoek naar een goede bouwstofzuiger en weet je nu waar je op moet letten? Dan is het tijd om over te stappen op de koop. Bouwstofzuiger kun je vrijwel in elke bouwwinkel zoals Kwantum, Praxis en Gamma vinden. Bouwstofzuiger worden veel gebruikt in de bouw en worden dus ook op veel plekken verkocht. Ook online kun je de bouwstofzuiger op verschillende plekken bestellen, zoals in de webshops van eerder genoemde winkels of bijvoorbeeld bij Bol.com. Dan kun je ook meteen filteren op je wensen. 

Beste Bouwstofzuiger aanbiedingen van Juli 2024