Kledingstomer
Bijgewerkt: Juli 2024

Kledingstomer

Kledingstomer

Een kledingstomer is een handig apparaat waarmee je onprettige luchtjes en lichte kreukels gemakkelijk uit je kleren kunt halen. Zoiets is handig wanneer je bijvoorbeeld je overhemd netjes wil hebben tijdens je zakenreis of een mooie outfit mee hebt op vakantie. Of als je simpelweg niet genoeg ruimte hebt in je kledingkast om alles kreukvrij op te bergen. Behalve kreukels, helpt het ook nog tegen onprettige luchtjes. Bijvoorbeeld na een kampvuur of als er een avond te veel gerookt is in je buurt. 

 

Hand kledingstomer of met statief

Voor de reiziger is een handmatige kledingstomer ideaal. Je kunt zo’n kledingstomer gemakkelijk meenemen op reis. Het weegt weinig en neemt ook nog weinig ruimte in. Bovendien heb je behalve het apparaatje zelf vaak niets nodig. Daarnaast bestaan er ook kledingstomers op statieven. Hier kun je je kleding aan ophangen en het stomen. Een kledingstomer met statief heeft ook een groter waterreservoir. Hand kledingstomers kun je vaak voor de kleinste prijzen vinden, waar een kledingstomer met kledingrek ook erg duur kan worden. 

 

Waar te koop en welke prijzen

Maar het is niet per se het geval dat alle hand kledingstomers goedkoper zijn. De prijzen kunnen variëren van een paar tientjes tot een paar honderd euro, zowel voor de hand kledingstomer als voor de stomer met rek of statief. Je koopt een kledingstomer bijvoorbeeld bij de Blokker, Coolblue of Bol.com. Veel huishoudelijke zaken en elektronicazaken verkopen wel een kledingstomer. Daarnaast zijn er voldoende webshops waar je een kledingstomer kunt vinden. De kledingstomers bij Blokker lopen minder ver uiteen in prijs, waarbij de duurste iets meer dan € 150 kost. 

 

Merken, stoomproductie en vermogen

Bekende merken voor een kledingstomer zijn SteamOne, Philips en Tefal. Het is verstandig om te letten op de stoomproductie. Om kreukels uit je kleren te halen, heb je minimaal 30 gram stoomproductie per minuut nodig. Daarnaast kan de opwarmtijd van de kledingstomer relevant zijn, zeker wanneer er haast is. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de opwarmtijd van de kledingstomer zal zijn. De meeste kledingstomers zullen aangeven wanneer ze klaar zijn voor gebruik, dus wanneer ze opgewarmd zijn. 

 

Waterreservoir en design

Het waterreservoir kan verschillen in volume. Voor hand kledingstomers zal dit reservoir altijd kleiner zijn. Hoe groter het waterreservoir, hoe meer kleding je kunt stomen met je kledingstomer – mits het reservoir gevuld is met water uiteraard. Alle kledingstomers hebben een totaal ander design. Dat kan misschien de doorslaggevende factor zijn voor de kledingstomer die jij kiest: de kleur of hoe hij aanvoelt in de hand. 

Beste Kledingstomer aanbiedingen van Juli 2024