Kledingstomer

Op zoek naar de ideale kledingstomer? We vergelijken de top 5 modellen op basis van efficiëntie, gebruiksgemak en prijs. Ontdek welke stomer het beste bij jou past!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
SteamOne S-Nomad Plus
SteamOne S-Nomad Plus
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Ophangen via zuignap. Binnen 40 seconden opgewarmd. Klein qua formaat, makkelijk meenemen. Groot waterreservoir.
Nadelen
Deze SteamOne kledingstomer heeft geen automatische ontkalker.
Tefal Master 360 IT6540
Tefal Master 360 IT6540
Voordelen
Kreukels verwijderen op bijna alle kledingstukken. Stang in hoogte verstelbaar. 2.5 liter waterreservoir. Hervulbaar tijdens gebruik. 1500 watt vermogen. Lang snoer van 2 meter.
Nadelen
Door het formaat is deze kledingstomer niet handig om mee te nemen.
Tip: Beste keuze
SteamOne ST200
SteamOne ST200
Voordelen
Aantrekkelijk geprijsd. Hand kledingstomer. Geschikt voor alle stoffen. Lang snoer. Krachtige stoom. Zeer snel opgewarmd. Meegeleverde zuignap.
Nadelen
Het stomen van kleding van dikke stoffen duurt wat langer dan bij de gemiddelde kledingstomer.
Steamery Cirrus No.2 Steamer
Steamery Cirrus No.2 Steamer
Voordelen
Klein qua formaat, handmodel. Groot bereik van 12 cm. Gemakkelijk meenemen op vakantie. Stoom op 100 graden dus gelijk desinfecteren.
Nadelen
Deze Steamery kledingstomer heeft geen regelbare stoomkracht.
Philips Steam&Go Plus GC365/80
Philips Steam&Go Plus GC365/80
Voordelen
Best verkochte kledingstomer 2020. Ook voor dikke stoffen, bijv. jas. Inclusief borstel. Gemakkelijk in gebruik. Te gebruiken met kraanwater. Ook geschikt voor op vakantie.
Nadelen
Het waterreservoir van deze kledingstomer is iets kleiner dan van een gemiddelde kledingstomer.

Beste KledingstomerKoopgids: Welke Kledingstomer is de beste koop van februari 2024?

Een kledingstomer is een handig apparaat waarmee je onprettige luchtjes en lichte kreukels gemakkelijk uit je kleren kunt halen. Zoiets is handig wanneer je bijvoorbeeld je overhemd netjes wil hebben tijdens je zakenreis of een mooie outfit mee hebt op vakantie. Of als je simpelweg niet genoeg ruimte hebt in je kledingkast om alles kreukvrij op te bergen. Behalve kreukels, helpt het ook nog tegen onprettige luchtjes. Bijvoorbeeld na een kampvuur of als er een avond te veel gerookt is in je buurt.

Hand kledingstomer of met statief

Voor de reiziger is een handmatige kledingstomer ideaal. Je kunt zo’n kledingstomer gemakkelijk meenemen op reis. Het weegt weinig en neemt ook nog weinig ruimte in. Bovendien heb je behalve het apparaatje zelf vaak niets nodig. Daarnaast bestaan er ook kledingstomers op statieven. Hier kun je je kleding aan ophangen en het stomen. Een kledingstomer met statief heeft ook een groter waterreservoir. Hand kledingstomers kun je vaak voor de kleinste prijzen vinden, waar een kledingstomer met kledingrek ook erg duur kan worden.

Waar te koop en welke prijzen

Maar het is niet per se het geval dat alle hand kledingstomers goedkoper zijn. De prijzen kunnen variëren van een paar tientjes tot een paar honderd euro, zowel voor de hand kledingstomer als voor de stomer met rek of statief. Je koopt een kledingstomer bijvoorbeeld bij de Blokker, Coolblue of Bol.com. Veel huishoudelijke zaken en elektronicazaken verkopen wel een kledingstomer. Daarnaast zijn er voldoende webshops waar je een kledingstomer kunt vinden. De kledingstomers bij Blokker lopen minder ver uiteen in prijs, waarbij de duurste iets meer dan € 150 kost.

Merken, stoomproductie en vermogen

Bekende merken voor een kledingstomer zijn SteamOne, Philips en Tefal. Het is verstandig om te letten op de stoomproductie. Om kreukels uit je kleren te halen, heb je minimaal 30 gram stoomproductie per minuut nodig. Daarnaast kan de opwarmtijd van de kledingstomer relevant zijn, zeker wanneer er haast is. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de opwarmtijd van de kledingstomer zal zijn. De meeste kledingstomers zullen aangeven wanneer ze klaar zijn voor gebruik, dus wanneer ze opgewarmd zijn.

Waterreservoir en design

Het waterreservoir kan verschillen in volume. Voor hand kledingstomers zal dit reservoir altijd kleiner zijn. Hoe groter het waterreservoir, hoe meer kleding je kunt stomen met je kledingstomer – mits het reservoir gevuld is met water uiteraard. Alle kledingstomers hebben een totaal ander design. Dat kan misschien de doorslaggevende factor zijn voor de kledingstomer die jij kiest: de kleur of hoe hij aanvoelt in de hand.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Kledingstomer

Is een kledingstomer beter dan strijken?

Het hangt af van je behoeften. Stomers zijn sneller en handiger voor delicate stoffen, maar strijken geeft een gladder resultaat.

Hoe snel warmt het apparaat op?

De meeste modellen zijn binnen 1 tot 2 minuten klaar voor gebruik.

Is het apparaat draagbaar?

Er zijn zowel draagbare als stationaire modellen. Draagbare stomers zijn ideaal voor op reis.

Kan ik alle stoffen stomen?

De meeste kledingstomers zijn geschikt voor een breed scala aan stoffen, maar check altijd de gebruiksaanwijzing.

Hoe lang gaat een kledingstomer mee?

Met goed onderhoud kunnen kledingstomers jarenlang meegaan.

Top 5 Beste kopen
Logo