Vlog Camera

Wil je beginnen met vloggen of je vlogs naar een hoger niveau tillen? We vergelijken de top 5 vlogcamera's op basis van beeldkwaliteit, functies en prijs. Ontdek jouw perfecte match!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Sony ZV-1 Vlog Camera
Sony ZV-1 Vlog Camera
Voordelen
Speciale vlog camera. Grote 1 inch sensor. Snelle auto focus met gezichtsherkenning. Speciale product showcase setting. Camera heeft kantelbaar scherm. Externe microfoon.
Nadelen
Deze vlog camera is niet waterbestendig.
GoPro HERO 9
GoPro HERO 9
Voordelen
Action camera met vlog functie. 20 megapixel sensor. Video’s opnemen in 5k of 4k. Beeldstabilisatie voorkomt trillingen. Live streaming functie. Scherm aan voorkant voor selfies en vloggen.
Nadelen
Er wordt standaard geen geheugenkaart meegeleverd bij deze vlog camera.
Tip: Beste keuze
Sony Cyber-shot DSC-WX500
Sony Cyber-shot DSC-WX500
Voordelen
30X optische zoom. 20,4 megapixel CMOS sensor. Full HD video functie. Kantelbaar beeldscherm. Live streamen op wifi. Zeer gebruiksvriendelijke vlog camera.
Nadelen
Je kan op deze vlog camera geen externe microfoon aansluiten.
Canon PowerShot SX740 HS
Canon PowerShot SX740 HS
Voordelen
Video’s in 4k beeldkwaliteit. Bewegingsonscherpte wordt verminderd. Kantelbaar scherm voor vloggen. Via wifi beelden naar laptop of tablet sturen. Lange batterijduur.
Nadelen
De instellingen/menu van deze vlog camera zijn in het Engels en niet in het Nederlands.
Canon Powershot G7 X Mark II
Canon Powershot G7 X Mark II
Voordelen
Geschikt voor de gevorderde vlogger. Compact en licht formaat. Via NFC beelden doorsturen naar telefon, tablet of pc. Scherpstellen via touchscreen. Zeer scherpe filmbeelden.
Nadelen
De prijs van deze vlog camera ligt wat hoger dan die van de gemiddelde vlog camera.

Beste Vlog CameraKoopgids: Welke Vlog Camera is de beste koop van maart 2024?

Een vlog camera is een camera die je gebruikt om te vloggen. Omdat vloggen helemaal hip is tegenwoordig, worden camera’s hier ook echt naar ontworpen. Vloggen is kort voor video-bloggen: het bijhouden van een soort digitaal dagboek dat je deelt via sociale media, maar dan dus in de vorm van een video. Vloggen is voor alle leeftijden en wie echt fanatiek vlogt of wil vloggen, heeft een goede vlog camera nodig. Dat is een heel ander soort camera dan iemand die sport, landschappen of dieren bijvoorbeeld wil vastleggen.

Vlog camera versus fotocamera

Een vlog camera moet allereerst kunnen filmen. Gelukkig kunnen de meeste camera’s dat tegenwoordig. Wel is het handig om te kiezen voor een camera die video als prioriteit heeft in plaats van als optie. Hoewel veel natuurlijk overlappend is voor foto’s vastleggen en video’s opnemen, heb je met een fotocamera misschien niet wat je nodig hebt voor video’s of juist opties voor foto’s die je niet gaat gebruiken met je vlog camera. Dat zou zonde zijn. Een voor de hand liggend voorbeeld is bijvoorbeeld het aantal frames per seconde dat de camera kan opnemen.

Wat een vlogcamera nodig heeft

Een ander cruciaal verschil is de geluidskwaliteit van de opname. Voor fotocamera’s wordt hier vaak weinig waarde aan gehecht, maar voor een vlog camera is dit wel van belang. Daarnaast gebruik je een vlog camera natuurlijk om jezelf op te nemen. Een vlog is tenslotte jouw video dagboek, dus het gaat om jou in je vlogs. Daarom is het van belang om te letten op een selfiescherm en het gewicht van de vlog camera. Je moet kunnen zien wat je filmt en hoe dat er precies uitziet en je moet de camera kunnen blijven tillen, dus hij moet niet te zwaar zijn. Of dat nu voor je arm of je selfiestick is, maakt daarvoor niet uit.

Waar je over na kunt denken

Je kunt daarnaast nog overwegen of je een vaste lens wil of de lens wil kunnen vervangen. Ook kun je kiezen voor een vlog camera die tegen water kan. Daarnaast kun je de beeldresolutie, het formaat en de prijs een rol laten spelen in je keuze. Prijzen beginnen bij een paarhonderd euro en kunnen tot in de duizenden oplopen. Vaak ligt de prijs aan de kwaliteit en mogelijkheden van de camera: hoe meer, hoe hoger de prijs.

Merken en winkels voor het kopen van een vlog camera

Een vlog camera kun je kopen van onder andere Sony, Panasonic, Canon, Olympus en Fujifilm. Je koopt je vlog camera bij een fotospeciaalzaak, een elektronicazaak of via hun webshop. Ook Bol.com en andere algemene webshops hebben wel een vlog camera of meerdere in hun assortiment.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Vlog Camera

Heb ik 4K nodig voor vloggen?

4K biedt uitstekende beeldkwaliteit, maar is niet strikt noodzakelijk. Full HD kan ook voldoende zijn, afhankelijk van je behoeften.

Hoe belangrijk is beeldstabilisatie?

Zeer belangrijk, vooral als je vaak onderweg filmt. Het zorgt voor vloeiendere video’s.

Is een draaibaar scherm nuttig?

Een draaibaar scherm is handig om jezelf te zien tijdens het opnemen, wat ideaal is voor vloggen.

Kan ik goede audio krijgen zonder externe microfoon?

Ingebouwde microfoons variëren in kwaliteit. Voor de beste audio is een externe microfoon aanbevolen.

Zijn deze camera’s ook goed voor fotografie?

Veel vlogcamera’s zijn veelzijdig en bieden ook uitstekende foto-opties.

Top 5 Beste kopen
Logo