Vlog Camera
Bijgewerkt: Juli 2024

Vlog Camera

Vlog Camera

Een vlog camera is een camera die je gebruikt om te vloggen. Omdat vloggen helemaal hip is tegenwoordig, worden camera’s hier ook echt naar ontworpen. Vloggen is kort voor video-bloggen: het bijhouden van een soort digitaal dagboek dat je deelt via sociale media, maar dan dus in de vorm van een video. Vloggen is voor alle leeftijden en wie echt fanatiek vlogt of wil vloggen, heeft een goede vlog camera nodig. Dat is een heel ander soort camera dan iemand die sport, landschappen of dieren bijvoorbeeld wil vastleggen. 

 

Vlog camera versus fotocamera

Een vlog camera moet allereerst kunnen filmen. Gelukkig kunnen de meeste camera’s dat tegenwoordig. Wel is het handig om te kiezen voor een camera die video als prioriteit heeft in plaats van als optie. Hoewel veel natuurlijk overlappend is voor foto’s vastleggen en video’s opnemen, heb je met een fotocamera misschien niet wat je nodig hebt voor video’s of juist opties voor foto’s die je niet gaat gebruiken met je vlog camera. Dat zou zonde zijn. Een voor de hand liggend voorbeeld is bijvoorbeeld het aantal frames per seconde dat de camera kan opnemen. 

 

Wat een vlogcamera nodig heeft

Een ander cruciaal verschil is de geluidskwaliteit van de opname. Voor fotocamera’s wordt hier vaak weinig waarde aan gehecht, maar voor een vlog camera is dit wel van belang. Daarnaast gebruik je een vlog camera natuurlijk om jezelf op te nemen. Een vlog is tenslotte jouw video dagboek, dus het gaat om jou in je vlogs. Daarom is het van belang om te letten op een selfiescherm en het gewicht van de vlog camera. Je moet kunnen zien wat je filmt en hoe dat er precies uitziet en je moet de camera kunnen blijven tillen, dus hij moet niet te zwaar zijn. Of dat nu voor je arm of je selfiestick is, maakt daarvoor niet uit. 

 

Waar je over na kunt denken

Je kunt daarnaast nog overwegen of je een vaste lens wil of de lens wil kunnen vervangen. Ook kun je kiezen voor een vlog camera die tegen water kan. Daarnaast kun je de beeldresolutie, het formaat en de prijs een rol laten spelen in je keuze. Prijzen beginnen bij een paarhonderd euro en kunnen tot in de duizenden oplopen. Vaak ligt de prijs aan de kwaliteit en mogelijkheden van de camera: hoe meer, hoe hoger de prijs. 

 

Merken en winkels voor het kopen van een vlog camera

Een vlog camera kun je kopen van onder andere Sony, Panasonic, Canon, Olympus en Fujifilm. Je koopt je vlog camera bij een fotospeciaalzaak, een elektronicazaak of via hun webshop. Ook Bol.com en andere algemene webshops hebben wel een vlog camera of meerdere in hun assortiment. 

Beste Vlog Camera aanbiedingen van Juli 2024