Gimbal

Streef je naar professionele videobeelden zonder schokken? We vergelijken de top 5 beste gimbals op het gebied van stabiliteit, gebruiksgemak en prijs.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
DJI Osmo Mobile 4
DJI Osmo Mobile 4
Voordelen
Geschikt voor smartphones. Opvouwbaar 3 assig stabilisatiesysteem. Verschillende opnamemodi. Bedieningsknoppen op handvat. Lange accuduur. Werkt goed met DJI Memo app.
Nadelen
Deze gimbal kan helaas niet 360 graden draaien.
Zhiyun Smooth 4 Gimbal
Zhiyun Smooth 4 Gimbal
Voordelen
Professionele filmopnames. Object tracking, bewegend voorwerp volgen. Zeer stabiele beelden. Stevige constructie. Gemakkelijk installatie. Werkt goed met Filmic app.
Nadelen
Deze gimbal is niet geschik voor Windows smartphones.
Tip: Beste keuze
DJI Osmo Mobile 3 Combo
DJI Osmo Mobile 3 Combo
Voordelen
Multifunctionele Gimbal met ActiveTrack, hyperlapse, timelapse en panoramafuncties. Korte inklapbare handgrip. Speciale sportmodus. Lange batterijduur. Oplaadpunt voor telefoon.
Nadelen
De gebruiksaanwijzing van deze Gimbal is alleen in het Engels beschikbaar.
Silvergear Gimbal Smartphone Stabilizer
Silvergear Gimbal Smartphone Stabilizer
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Horizontaal en verticaal filmen. 3-assig Gimbal. Geschikt voor actioncam. Vloeiende en schokvrije beelden. Bewegingssnelheid motoren instelbaar.
Nadelen
Deze Gimbal is niet te gebruiken als statief.
Lifewise Gimbal
Lifewise Gimbal
Voordelen
Aantrekkelijk geprijsde Gimbal. Geschikt voor iOs en Android telefoons. 6 uur batterijduur. Eenvoudig in gebruik. Meegeleverd statief. Goed bestuurbaar met joystick.
Nadelen
Deze gimbal is wat minder geschikt voor grotere smartphones.

Beste GimbalKoopgids: Welke Gimbal is de beste koop van april 2024?

Een gimbal is een mooie toevoeging aan je collectie camera-apparatuur. Vooral voor video’s kan een gimbal handig zijn. Bijvoorbeeld voor sportvideo’s zoals van skaten of snowboarden, maar ook freerunning. Een gimbal wordt ook wel een stabilizer genoemd. Dit is omdat een gimbal zorgt dat je camera, of je smartphone, stabiel blijft filmen terwijl je beweegt. Je lens blijft dus op hetzelfde punt filmen, terwijl jij zelf wel beweegt. Jouw bewegingen worden gecorrigeerd door de assen van de gimbal, waardoor de beelden stabiel en vloeiend blijven.

Voor verschillende apparaten

Gimbals zijn er dus voor camera’s en smartphones. Omdat dit totaal andere apparaten zijn in hun vorm en formaat, kun je de ene gimbal dus ook niet voor het andere apparaat gebruiken. Prijzen variëren van onder de honderd tot richting de duizend euro. Een gimbal voor een smartphone is doorgaans goedkoper dan voor andere camera’s. Er is een ruim aanbod aan gimbals voor smartphones. Veel gimbals zijn geschikt voor spiegelreflexcamera’s, maar ook voor compact- en actioncamera’s kun je voldoende aanbod vinden.

Bekende merken

DJI en Zhiyun zijn populaire merken voor een gimbal. Er zijn meer merken en het aanbod zal per winkel of webshop anders zijn, maar deze merken zie je vrijwel overal terug. Beide merken bieden een gimbal voor verschillende apparaten, soms zelfs meerdere varianten voor eenzelfde apparaat. DJI is een stuk prijziger dan Zhiyun, hoewel Zhiyun ook uitgebreide gimbals heeft die aardig duur kunnen zijn. De prijzen voor deze luxe gimbal uitvoeringen liggen dan boven de 500 euro.

Gewichten en merk van de camera

Meestal is een gimbal universeel, maar er zijn ook een aantal varianten die specifiek geschikt zijn voor camera’s van bijvoorbeeld Sony of juist Canon. Dit geldt ook voor camera’s van Nikon of Panasonic. Een gimbal kan tussen de 40 gram en 2,5 kilo wegen. De gewichtsbelasting die een gimbal aan kan is net zo uiteenlopend: van 200 gram tot meer dan 10 kilo. Een lichtere gimbal kan natuurlijk prettig zijn, omdat je het apparaat en je camera of smartphone toch moet beethouden. Maar de gimbal moet dan wel je opnameapparaat ook aan gewicht kunnen tillen.

Waar te koop

Je koopt een gimbal in een fotozaak of bij een elektronicazaak. Ook online vind je meer dan voldoende aanbod voor jouw gimbal. Kijk bijvoorbeeld eens op Bol.com, of ga naar cameraNU.nl. Wie liever een fysieke winkel bezoekt, kan naar MediaMarkt, Coolblue of Kamera Express.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Gimbal

Wat doet een gimbal precies?

Een gimbal stabiliseert je camera, waardoor trillingen en abrupte bewegingen worden geminimaliseerd.

Is een gimbal moeilijk te gebruiken?

De meeste moderne gimbals zijn gebruiksvriendelijk en hebben een snelle leercurve.

Werkt een gimbal met elke camera?

Niet alle gimbals zijn compatibel met elke camera. Controleer altijd de specificaties.

Hoe belangrijk is de batterijduur?

Afhankelijk van je gebruik kan een lange batterijduur cruciaal zijn voor langdurige opnames.

Zijn gimbals waterbestendig?

Sommige high-end modellen zijn waterbestendig, maar niet allemaal. Controleer dit vooraf.

Top 5 Beste kopen
Logo