Kenwood Autoradio
Bijgewerkt: Juli 2024

Kenwood Autoradio

Kenwood Autoradio

Kenwood is een groot en bekend merk op het gebied van elektronica, voor binnen en buiten je huis. Hieronder hoort ook de auto, met name de autoradio. De Kenwood autoradio is geschikt voor alle modellen auto’s waardoor er voor iedere auto wel een variant beschikbaar is. Binnen Kenwood zijn er niet alleen modellen beschikbaar die anders in formaat zijn, maar ook met verschillende functies die goed uit kunnen komen afhankelijk van waarvoor de autoradio gebruikt gaat worden.

 

Afspelen van audiobestanden

De Kenwood autoradio is in de eerste plaats natuurlijk bedoeld voor het luisteren van muziek of radiozenders. Maar dit kan op meer manieren dan alleen een radiosignaal zoeken via de ether. De Kenwood autoradio’s kunnen ook gebruikt worden in combinatie met een cd-speler en hebben toegang dan DAB+ en zelfs Bluetooth. Ook voor het luisteren van muziek via een usb-stick is bij verschillende modellen de mogelijkheid beschikbaar.

 

Het formaat

Kenwood autoradio’s zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De meeste modellen zullen het standaard frontje hebben dat andere autoradio’s ook hebben, zodat het vaak alleen een kwestie is van de radio op zijn plek plaatsen. Maar er zijn ook grotere Kenwood autoradio’s beschikbaar, met een Dubbel Din-scherm waarbij de functies veel beter zichtbaar zijn. Deze autoradio’s moeten in de meeste gevallen apart ingebouwd worden, zodat ze ook daadwerkelijk in het dashboard passen. Dit is eenmalig een klusje en daarna kan de Kenwood autoradio altijd blijven zitten zoals gewend. Zelfs de voorkant van de radio hoeft dan niet losgemaakt worden, omdat de autoradio dan zo is ingebouwd dat deze niet zomaar uit de wagen gestolen kan worden.

 

Handsfree bellen

Wie ook veel onderweg aan het werk is zal waarschijnlijk ook achter het stuur vergaderingen bij moeten wonen of contact moeten leggen met klanten. Kenwood autoradio’s kunnen hierin bijdragen, doordat deze autoradio’s geschikt zijn om ook handsfree te kunnen bellen. Door een verbinding met de autoradio naar je telefoon te kunnen maken kan de autoradio gebruikt worden als speaker, zodat handsfree bellen een stuk makkelijker en veiliger kan.

 

De prijs en waar te koop

Kenwood autoradio’s zijn verkrijgbaar bij de grotere verkooppunten op het gebied van elektronica. De grootste namen hierin zijn MediaMarkt, Coolblue, BCC en Bol.com. Verder zijn de Kenwood autoradio’s ook verkrijgbaar in winkels gespecialiseerd in auto-onderdelen en -accessoires, zoals Audiovolt. Tot slot zijn grote veilingwebsites als eBay, Amazon en Marktplaats ook voorzien van een ruim aanbod Kenwood autoradio’s.

 

De prijs van de autoradio’s verschilt per model. Het meest eenvoudige model, waar je alleen een frontje bestelt om te plaatsen op de aansluiting die je al hebt, kun je al bestellen voor 40 euro. Hoe meer mogelijkheden je wilt kunnen hebben voor de autoradio, hoe hoger de prijs. Gemiddeld kun je hiervoor denken aan een prijs van tussen de 120 en 180 euro voor gewone formaten en over de 200 euro voor Dubbel Din. De duurste modellen zijn zeer geavanceerde autoradio’s met twee schermen en ingebouwde functies zoals navigatie, welke een prijs kunnen hebben van rond de 1400 euro.

 

Beste Kenwood Autoradio aanbiedingen van Juli 2024