Caremart Rollator
Bijgewerkt: Februari 2023

Caremart Rollator

Caremart Rollator

Wie wat extra ondersteuning nodig kan hebben tijdens het lopen kan zijn voordeel halen uit de Caremart rollator. Deze rollator is geschikt voor iedereen die wel wat meer hulp kan gebruiken wanneer deze bijvoorbeeld naar de supermarkt gaat of een wandeling door het park maakt. Bij Caremart hebben ze eraan gedacht dat een rollator meer moet zijn dan alleen een karretje waar je extra op kunt leunen tijdens het lopen, waardoor de rollators hier voorzien zijn van extra functies.

 

Het formaat

De hoogte van de Caremart rollator is eenvoudig verstelbaar. Dit is natuurlijk belangrijk om er niet voor te hoeven zorgen dat je bij het gebruik van de rollator last van je rug of gewrichten kunt krijgen. Dit geldt voor zowel de rollator zelf als de handvatten, zodat de rollator goed te gebruiken is in verschillende situaties. Het formaat is ook eenvoudig kleiner te maken, door de rollator in te klappen wanneer je bijvoorbeeld met de auto op stap gaat en de rollator mee moet in de kofferbak.

 

Het gewicht

Caremart rollators zijn licht in gewicht. De meeste modellen zijn niet meer dan 8 kg, waardoor ze makkelijk in gebruik zijn en opgeruimd kunnen worden als de rollator even niet gebruikt wordt. Het lichtgewicht materiaal maakt ook dat de rollator makkelijk te gebruiken is om bochten te maken of om obstakels heen te kunnen manoeuvreren.

 

Extra toepassingen

Zoals gezegd is de Caremart rollator geschikt voor meer dan alleen rondlopen. Zo kan het ook zo zijn dat je na een aantal kilometers even rust wilt pakken. De rollator heeft dan een eigen zitje met rugsteun, zodat je comfortabel tot adem kunt komen of van de omgeving kunt genieten. Ook heeft de Caremart rollator een wandelstokhouder, zodat je wanneer je even zonder de rollator wilt kunnen lopen dit ook heel makkelijk kan. De meest herkenbare extra toepassing is de ingebouwde tas, die bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor de boodschappen. Hierdoor hoeft er niet gekeken te worden naar wat voor boodschappentas er op de rollator zou kunnen passen, want deze tas krijg je er meteen gratis bij.

 

Sterkte en levensduur

De Caremart rollator kan tot 100 kg gewicht aan, lichaamsgewicht plus eventuele tas en andere accessoires, waardoor de meeste mensen geen enkel probleem met deze rollator zullen hebben. Daarnaast is de rollator voorzien van lekvrije banden en een parkeerrem, waardoor de rollator lang en goed gebruikt kan blijven worden. Mocht de Caremart rollator toch onverwacht schade opgelopen hebben, dan kun je het eerste jaar na aanschaf vertrouwen op de garantie om deze schade te vergoeden of een nieuwe rollator te krijgen.

 

De prijs en waar te koop

Omdat de Caremart rollator een medisch hulpmiddel is, kun je deze vooral bestellen bij gespecialiseerde verkooppunten gericht op zorgartikelen. Vegro is hierin een bekende naam, maar ook de hulpmiddelenwinkel bij jou in de buurt zal deze rollators waarschijnlijk in het assortiment hebben. Voor de prijs moet je rekening kunnen houden met zo’n 200 euro. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid dat jouw verzekeraar de aanschafwaarde van de Caremart rollator voor je vergoed. Vraag hiervoor naar de voorwaarden bij jouw verzekeraar.

Beste Caremart Rollator aanbiedingen van Februari 2023