Jamie Oliver BBQ
Bijgewerkt: Mei 2023

Jamie Oliver BBQ

Jamie Oliver BBQ

Maak je tuinfeest af met een Jamie Oliver barbecue

Wie een grote tuin heeft, heeft waarschijnlijk ook ruimte voor een grote barbecue. Je kunt hele gezelschappen vermaken en te eten geven. Ideaal voor een verjaardag of een ander te vieren evenement. De familie of al je vrienden, of hen allemaal, om de barbecue heen verzamelen maakt voor een mooie besteding van je zomerse avonden. Lijkt dit je wel wat, of ben je gewoon toe aan een nieuwe barbecue voor in je tuin? Denk dan eens na over een Jamie Oliver barbecue.

 

Alles voor in en om het eten van Jamie Oliver

Je kent Jamie Oliver natuurlijk als bekende chef-kok. Daarnaast zijn er van Jamie Oliver talloze kookboeken uitgebracht en zijn er hele series aan keuken benodigdheden en andere handige attributen voor tijdens en rond het koken en eten. Daar kan een Jamie Oliver barbecue natuurlijk niet tussen ontbreken. En daarvoor wordt dan ook flink uitgepakt. Een Jamie Oliver barbecue is niet bepaald voor op de camping of om mee te nemen. Er zijn wel een aantal verschillende varianten die ook verschillen in prijs, formaat en gebruik. 

 

Houtskoolbarbecues

In de basis zijn er twee soorten barbecues van Jamie Oliver waaruit je kunt kiezen. Dit zijn gasbarbecues en houtskoolbarbecues. Je zal deze laatste variant als eerste tegenkomen. Hiervoor heb je ook niet gigantisch veel ruimte nodig. De houtskoolbarbecue is te verrijden en werkt dus op houtskool. Je kunt het deksel dicht doen om zo de warmte te behouden. Er zijn nieuwere en oudere modellen van deze Classic Jamie Oliver barbecue, maar in essentie zijn het verrijdbare, zwarte houtskool barbecues. Prijzen voor deze soort barbecues variëren tussen zo’n € 150 en € 200. Natuurlijk betaal je meer voor extra’s en nieuwere varianten. 

 

Grote gasbarbecue

De gasbarbecues van Jamie Oliver zijn minder flexibel en een stuk groter. Dit zijn de barbecues die je op dezelfde plek in je buitenkeuken goed kwijt kan. Ze werken op gas en zijn vierkanter qua model. Doorgaans zitten er op zo’n Jamie Oliver barbecue ook zijtafels die het gemakkelijk maken om extra dingen klaar te maken of te snijden bijvoorbeeld. Voor een gasbarbecue ben je al snel het dubbele kwijt. Dat zal geen verrassing zijn, het is ook een meer luxe en grote barbecue. De prijzen liggen doorgaans tussen de € 300 en € 450. 

 

Waar te koop

Of je nu een Jamie Oliver barbecue op houtskool of gas wil, je zal moeten weten waar je deze kunt halen. Tijdens het seizoen, dus tegen en in de zomer, kun je bij veel keukenzaken best een barbecue vinden. Het grootste aanbod zal echter wel online te vinden zijn. Bijvoorbeeld via Bol.com of Wehkamp. Maar ook bij Blokker kun je terecht voor een Jamie Oliver barbecue. Het grote voordeel van online bestellen is natuurlijk dat je niet zelf hoeft te sjouwen met een grote gasbarbecue. Voor de houtskoolbarbecue is dit misschien een minder groot obstakel. 

Beste Jamie Oliver BBQ aanbiedingen van Mei 2023