Inbouwreservoir Toilet

Zoek je een ruimtebesparende oplossing voor je toilet? Ontdek en vergelijk hier de top 5 voor een inbouwreservoir toilet.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Geberit UP320
Geberit UP320
Bekijk Prijs »

Badkamerwinkel

Voordelen
Best verkochte inbouwreservoir 2022. DualFlush-systeem, twee manieren van doorspoelen. Inclusief isolatiemat, dempt het geluid. Makkelijke installatie. Stevig en zelfdragend frame. In hoogte te verstellen. Geschikt voor vrijwel alle toiletten.
Nadelen
De handleiding had iets uitgebreider mogen zijn (bevat alleen plaatjes).
GEBERIT UP720
GEBERIT UP720
Bekijk Prijs »

Badkamerwinkel

Voordelen
Ruimtewinnend inbouwreservoir. Slechts 8cm diep, geschikt voor kleine ruimtes. Ruime keus uit drukplaten. Past bij vrijwel alle wandclosets. Geïntegreerde hoekstopkraan en handwiel. Inclusief alle bevestigingsmaterialen.
Nadelen
Geen toiletblokhouder mogelijk.
Tip: Beste keuze
Grohe Rapid SL Inbouwreservoir
Grohe Rapid SL Inbouwreservoir
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Geschikt voor elk hangend toilet. Inclusief geluiddemping. Tot 400 kg belastbaar. Snelle montage zonder gereedschap. Snelle wateraansluiting, past op elke afvoer. Keuze uit verschillende soorten bedieningspanelen.
Nadelen
Er komen snel vlekjes op de chromen plaat, bijv. vette vingerafdrukken, goed schoonhouden.
Wisa XS inbouwreservoir
Wisa XS inbouwreservoir
Bekijk Prijs »

Badkamerwinkel

Voordelen
Zeer compact inbouwreservoir. Breedte van slechts 38cm en diepte 14cm. Kan ook in hoek worden weggewerkt. In hoogte verstelbaar. Geen condensatie. Solide frame. Aanpasbaar spoelvolume. Eenvoudige montage dankzij voorgemonteerde onderdelen.
Nadelen
De installatie van dit inbouwreservoir is wat ingewikkelder dan andere inbouwreservoirs.
GEBERIT UP100
GEBERIT UP100
Bekijk Prijs »

Sanitairwinkel

Voordelen
Scherp geprijsd inbouwreservoir. Best verkochte inbouwreservoir 2022. Hoge kwaliteit van A-merk Geberit. 3 jaar garantie. Waterbesparend spoelsysteem. Geschikt voor elke wandcloset. In diepte verstelbare afvoerbeugel.
Nadelen
Bij sommige webwinkels wordt dit inbouwreservoir zonder bedieningsplaat geleverd, apart bijbestellen.

Beste inbouwreservoir toiletKoopgids: Welk inbouwreservoir toilet is de beste koop van mei 2024?

Als je de deur naar het toilet open doet dan verwacht je een nette ruimte. Dit wordt voor een groot deel bepaald door een inbouwreservoir. Deze zorgt ervoor dat alle leidingen en het waterreservoir voor je toilet mooi worden weggewerkt achter een wand. Zo ziet het toilet er niet alleen mooi en ruim uit, maar is schoonmaken ook een stuk makkelijker. Geen last van vervelende leidingen waar al het stof op blijft zitten. Je hebt verschillende inbouwreservoirs die bij verschillende toiletten passen, dus kijk goed welk reservoir jij nodig hebt in huis. Een inbouwreservoir moet ingebouwd worden in de muur, dus je kan het beter meteen inplannen bij je verbouwingsplannen en niet achteraf. Het bedieningspaneel blijft uiteraard wel zichtbaar, zodat je nog wel gewoon kan doorspoelen. Bekijk direct de top 5 best verkochte inbouwreservoirs toilet als je niet uitgebreid wilt vergelijken.

Voor- en nadelen van een inbouwreservoir

Het grote voordeel van een inbouwreservoir is dat alles mooi is weggewerkt en de ruimte er daardoor ook mooier uit komt te zien. Daarnaast is het ook nog eens een stuk makkelijker schoonmaken. Wel is het zo dat een inbouwreservoir alleen werkt bij een hangend toilet en niet bij een staand toilet. Als je dus een staand toilet hebt, moet je ook een nieuw toilet aanschaffen. Het voordeel van een hangend toilet is wel dat ook dit makkelijker schoonmaken is. Verder is het ook duurder om een inbouwreservoir aan te schaffen ten opzichte van het niet aanschaffen van een inbouwreservoir. Je hebt gelukkig veel verschillende modellen, waardoor er altijd een geschikt reservoir is voor jouw toilet. Je hebt wel enige kennis nodig om een inbouwreservoir in te bouwen.

Aanschaffen van een inbouwreservoir

Ga allereerst niet beknibbelen bij het kopen van een inbouwreservoir en kies voor een van goede kwaliteit. Het is zonde om de muur weer op te breken om het inbouwreservoir te vervangen of te maken. Bekijk ook goed hoeveel ruimte je hebt in je badkamer of toilet en kies een maat die bij de ruimte past. Verder zijn de meeste reservoirs in hoogte verstelbaar, waardoor je het toilet op de hoogte kan hangen die past bij jouw lengte. Ook de breedte kan variëren en zijn sommige reservoirs in de breedte verstelbaar. Je hebt ook ondiepe reservoirs, speciaal voor kleine ruimtes. Kijk ook naar de spoelfunctie. Als je twee knoppen hebt dan kan je water besparen. Je hebt ook reservoirs met DuoFresh, waarbij je meteen af bent van nare geurtjes. Of een met een toiletblokhouder. Genoeg om rekening mee te houden dus bij het aanschaffen van een inbouwreservoir.

Populaire types en merken inbouwreservoirs in 2024

De best verkochte inbouwreservoir is de Geberit UP100 inbouwreservoir. Dit reservoir heeft een waterbesparend spoelsysteem door het Dual flush-spoelsysteem 3-6 liter. Je hebt 3 jaar garantie en hij is geschikt voor elk wandcloset. Verder zijn de afmetingen: 12 x 50 x 112 centimeter. Hij is 13.000 gram en heeft een hoogte verstelbaarheid van 20 centimeter.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een inbouwreservoir toilet

Wat is een inbouwreservoir toilet?

Een inbouwreservoir toilet heeft een verborgen stortbak achter de wand, wat zorgt voor een strakker design.

Is installatie van het inbouwreservoir moeilijk?

Het is aanbevolen om de installatie over te laten aan een professional.

Kan ik zelf de spoelkracht aanpassen?

Ja, bij de meeste modellen kun je de spoelkracht zelf regelen.

Hoe zit het met onderhoud?

Onderhoud is meestal eenvoudig; de meeste modellen hebben een gemakkelijk toegankelijk serviceluik waarmee je bij de meeste onderdelen kan.

Is het duurder dan een standaard toilet?

Vaak wel, maar de extra investering kan zorgen voor meer ruimte en een betere esthetiek.

Top 5 Beste kopen
Logo