Inbouwreservoir Toilet
Bijgewerkt: Maart 2023

Inbouwreservoir Toilet

Inbouwreservoir Toilet

Als je de deur naar het toilet open doet dan verwacht je een nette ruimte. Dit wordt voor een groot deel bepaald door een inbouwreservoir. Deze zorgt ervoor dat alle leidingen en het waterreservoir voor je toilet mooi worden weggewerkt achter een wand. Zo ziet het toilet er niet alleen mooi en ruim uit, maar is schoonmaken ook een stuk makkelijker. Geen last van vervelende leidingen waar al het stof op blijft zitten. Je hebt verschillende inbouwreservoirs die bij verschillende toiletten passen, dus kijk goed welk reservoir jij nodig hebt in huis. Een inbouwreservoir moet ingebouwd worden in de muur, dus je kan het beter meteen inplannen bij je verbouwingsplannen en niet achteraf. Het bedieningspaneel blijft uiteraard wel zichtbaar, zodat je nog wel gewoon kan doorspoelen. Bekijk direct de top 5 best verkochte inbouwreservoirs toilet als je niet uitgebreid wilt vergelijken.

Voor- en nadelen van een inbouwreservoir

Het grote voordeel van een inbouwreservoir is dat alles mooi is weggewerkt en de ruimte er daardoor ook mooier uit komt te zien. Daarnaast is het ook nog eens een stuk makkelijker schoonmaken. Wel is het zo dat een inbouwreservoir alleen werkt bij een hangend toilet en niet bij een staand toilet. Als je dus een staand toilet hebt, moet je ook een nieuw toilet aanschaffen. Het voordeel van een hangend toilet is wel dat ook dit makkelijker schoonmaken is. Verder is het ook duurder om een inbouwreservoir aan te schaffen ten opzichte van het niet aanschaffen van een inbouwreservoir. Je hebt gelukkig veel verschillende modellen, waardoor er altijd een geschikt reservoir is voor jouw toilet. Je hebt wel enige kennis nodig om een inbouwreservoir in te bouwen. 

Aanschaffen van een inbouwreservoir

Ga allereerst niet beknibbelen bij het kopen van een inbouwreservoir en kies voor een van goede kwaliteit. Het is zonde om de muur weer op te breken om het inbouwreservoir te vervangen of te maken. Bekijk ook goed hoeveel ruimte je hebt in je badkamer of toilet en kies een maat die bij de ruimte past. Verder zijn de meeste reservoirs in hoogte verstelbaar, waardoor je het toilet op de hoogte kan hangen die past bij jouw lengte. Ook de breedte kan variëren en zijn sommige reservoirs in de breedte verstelbaar. Je hebt ook ondiepe reservoirs, speciaal voor kleine ruimtes. Kijk ook naar de spoelfunctie. Als je twee knoppen hebt dan kan je water besparen. Je hebt ook reservoirs met DuoFresh, waarbij je meteen af bent van nare geurtjes. Of een met een toiletblokhouder. Genoeg om rekening mee te houden dus bij het aanschaffen van een inbouwreservoir. 

Populaire types en merken inbouwreservoirs in 2022

De best verkochte inbouwreservoir is de Geberit UP100 inbouwreservoir. Dit reservoir heeft een waterbesparend spoelsysteem door het Dual flush-spoelsysteem 3-6 liter. Je hebt 3 jaar garantie en hij is geschikt voor elk wandcloset. Verder zijn de afmetingen: 12 x 50 x 112 centimeter. Hij is 13.000 gram en heeft een hoogte verstelbaarheid van 20 centimeter. 

Beste Inbouwreservoir Toilet aanbiedingen van Maart 2023