Smoothie Maker
Bijgewerkt: Juni 2024

Smoothie Maker

Smoothie Maker

Als je houdt van fruit, maar geen tijd hebt om het op te eten dan is een smoothie maker een echte uitkomst. Je gooit allerlei soorten fruit, zoals bananen, aardbeien en appels in een blender en pureert het tot een glad drankje. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het fruit schoon te maken, in de smoothie maker te gooien en op een knop te drukken. Nog geen minuut later is je drankje klaar. Je kan het zo snel opdrinken of meenemen. Een smoothie maker heeft een roterend mes aan de onderkant van de kan, waardoor je fruit tot moes maakt. Ze hebben vaak een capaciteit tussen de 1,5 en 2 liter. Je hebt een kan die je van de smoothie maker af kan halen om je glas in te schenken met een lekkere smoothie. Je hebt een kan van glas of kunststof of een mengbeker. Ideaal als je gezonder wil leven en tijd wil besparen. Bekijk de top 5 best verkochte Smoothie makers van dit moment als je direct een keuze wilt maken.

Voor- en nadelen van een moothie maker

Met een smoothie maker maak je makkelijk smoothies die een goede aanvulling kunnen zijn op de rest van je voeding. Je krijgt veel vitaminen binnen, die goed zijn voor je gezondheid. Veel mensen eten veel minder fruit dan de aanbevolen hoeveelheid van twee stuks per dag. Ook komen veel mensen niet aan de 300 gram groenten per dag. Met smoothies maak je het eten van fruit en groente makkelijker én lekkerder, waardoor je sneller aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zit. Ook gaan er geen bestandsdelen verloren bij het pureren van je fruit en groenten. Toch heb je met smoothies minder snel een verzadigd gevoel dan als je het fruit zo eet. Ook neem je vaak meer fruit als je een smoothie neemt, omdat er veel fruit nodig is voor een glas. Daardoor krijg je vaak veel suiker binnen vanwege het hoge suikergehalte van vruchten. Suiker kan je tanden aantasten. 

 

Aanschaffen van een smoothie maker

Bedenk eerst goed waar je de smoothie maker voor wil gebruiken, voor je een aanschaft. Wil je echt alleen smoothies maken of wil je de smoothie maker ook gebruiken voor het maken van soep of puree? Daarnaast bestaan smoothie makers uit verschillende materialen, waaronder kunststof en glas. Ook het aantal drinkbekers en het vermogen kunnen meewegen in je beslissing. Kijk verder naar de inhoud, bedieningsmogelijkheden en het gebruiksgemak. Ook kan je kiezen uit een schenkkan of drinkbeker en of je smoothie maker een pulse stand moet hebben of niet. Kijk ook of de smoothie maker vaatwasser bestendig is als je een vaatwasser in huis hebt. Natuurlijk kan je ook nog kiezen uit verschillende kleuren en kan je kijken naar het gewicht. En niet geheel onbelangrijk, de prijs. 

 

Populaire smoothie maker in 2022

De beste smoothie maker/blender uit 2022 is de Philips Advance HR3655/00 met een vermogen van 1400 Watt, waardoor je ook bevroren en harde ingrediënten kan mixen. Door de pulse stand worden je ingrediënten extra goed gemixt. Hij wordt geleverd met twee blendbekers en heeft een blender inhoud van 1,8 liter. Verder is de smoothie maker voorzien van een glazen kan.

Beste Smoothie Maker aanbiedingen van Juni 2024