Smoothie Maker

Op zoek naar de perfecte blend? Vergelijk de top 5 smoothie makers voor de ultieme smoothie. Lees alle voor- en nadelen van de top 5 beste smoothie makers.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Philips HR3556 Blender
Philips HR3556 Blender
Voordelen
Als beste getest in 2021 door Consumentenbond. Grote kan van 1,5 liter. 8 verschillende snelheden. Stil tijdens gebruik. Makkelijk demonteren en schoonmaken. Ook geschikt voor bevroren fruit en ijsblokjes.
Nadelen
Het snoer van deze smoothie maker had iets langer mogen zijn.
NutriBullet 600
NutriBullet 600
Voordelen
Krachtige smoothie maker, met 600 watt vermogen. Ook geschikt voor ijsblokjes en bevroren fruit. Klein qua formaat, past op ieder aanrecht. 2 bekers om uit te drinken. Messen zijn demonteerbaar. Ongeveer 2 glazen sap per peer. Beschikbaar in diverse kleuren.
Nadelen
Deze smoothie maker is niet geschikt voor warme bereidingen.
Tip: Beste keuze
 Philips HR3555 Blender
Philips HR3555 Blender
Voordelen
Best verkochte smoothie maker 2022. Grote inhoud van 1,5 liter. Staat stevig dankzij zuignappen. Alle onderdelen kunnen in de vaatwasser. Pulse stand met extra power. Eiwitshakes zonder klonten.
Nadelen
Omdat deze smoothie maker van glas is, is hij wat zwaarder dan een smoothie maker van kunststof.
NutriBullet 900 Pro
NutriBullet 900 Pro
Voordelen
Krachtige smoothie maker met 9000 watt vermogen. Makkelijk vast draaien met een klik. Speciale drinkrand, geen scherpe randjes. Maalt ook harde noten of bevroren producten zeer fijn. Lange kabel van 1 meter.
Nadelen
Er zit geen deksel op de blendbeker, niet meenemen voor onderweg dus.
Tefal Blendforce II BL4388
Tefal Blendforce II BL4388
Voordelen
Laag geprijsde smoothie maker. Zowel hakken als malen. Blender is hittebestendig, ook soep maken. Relatief weinig geluid. Eenvoudige bediening. Messen los te halen om schoon te maken. Inclusief 2 mini blendertjes voor bijv kruiden.
Nadelen
Omdat deze smoothie maker van glas is gemaakt is hij zwaarder dan andere blenders.

Beste Smoothie MakerKoopgids: Welke Smoothie Maker is de beste koop van februari 2024?

Als je houdt van fruit, maar geen tijd hebt om het op te eten dan is een smoothie maker een echte uitkomst. Je gooit allerlei soorten fruit, zoals bananen, aardbeien en appels in een blender en pureert het tot een glad drankje. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het fruit schoon te maken, in de smoothie maker te gooien en op een knop te drukken. Nog geen minuut later is je drankje klaar. Je kan het zo snel opdrinken of meenemen. Een smoothie maker heeft een roterend mes aan de onderkant van de kan, waardoor je fruit tot moes maakt. Ze hebben vaak een capaciteit tussen de 1,5 en 2 liter. Je hebt een kan die je van de smoothie maker af kan halen om je glas in te schenken met een lekkere smoothie. Je hebt een kan van glas of kunststof of een mengbeker. Ideaal als je gezonder wil leven en tijd wil besparen. Bekijk de top 5 best verkochte Smoothie makers van dit moment als je direct een keuze wilt maken.

Voor- en nadelen van een moothie maker

Met een smoothie maker maak je makkelijk smoothies die een goede aanvulling kunnen zijn op de rest van je voeding. Je krijgt veel vitaminen binnen, die goed zijn voor je gezondheid. Veel mensen eten veel minder fruit dan de aanbevolen hoeveelheid van twee stuks per dag. Ook komen veel mensen niet aan de 300 gram groenten per dag. Met smoothies maak je het eten van fruit en groente makkelijker én lekkerder, waardoor je sneller aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zit. Ook gaan er geen bestandsdelen verloren bij het pureren van je fruit en groenten. Toch heb je met smoothies minder snel een verzadigd gevoel dan als je het fruit zo eet. Ook neem je vaak meer fruit als je een smoothie neemt, omdat er veel fruit nodig is voor een glas. Daardoor krijg je vaak veel suiker binnen vanwege het hoge suikergehalte van vruchten. Suiker kan je tanden aantasten.

Aanschaffen van een smoothie maker

Bedenk eerst goed waar je de smoothie maker voor wil gebruiken, voor je een aanschaft. Wil je echt alleen smoothies maken of wil je de smoothie maker ook gebruiken voor het maken van soep of puree? Daarnaast bestaan smoothie makers uit verschillende materialen, waaronder kunststof en glas. Ook het aantal drinkbekers en het vermogen kunnen meewegen in je beslissing. Kijk verder naar de inhoud, bedieningsmogelijkheden en het gebruiksgemak. Ook kan je kiezen uit een schenkkan of drinkbeker en of je smoothie maker een pulse stand moet hebben of niet. Kijk ook of de smoothie maker vaatwasser bestendig is als je een vaatwasser in huis hebt. Natuurlijk kan je ook nog kiezen uit verschillende kleuren en kan je kijken naar het gewicht. En niet geheel onbelangrijk, de prijs.

Populaire smoothie maker in 2024

De beste smoothie maker/blender uit 2024 is de Philips Advance HR3655/00 met een vermogen van 1400 Watt, waardoor je ook bevroren en harde ingrediënten kan mixen. Door de pulse stand worden je ingrediënten extra goed gemixt. Hij wordt geleverd met twee blendbekers en heeft een blender inhoud van 1,8 liter. Verder is de smoothie maker voorzien van een glazen kan.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Smoothie Maker

Wat onderscheidt een smoothie maker van een blender?

Een smoothie maker is speciaal ontworpen voor vloeibare drankjes, vaak met een handige schenktuit.

Kunnen smoothie makers ook ijs crushen?

Ja, veel hoogwaardige smoothie makers kunnen ijs gemakkelijk vermalen.

Zijn er smoothie makers met meerdere snelheden?

Ja, sommige modellen bieden variabele snelheden voor verschillende texturen.

Hoe maak ik mijn smoothie maker schoon?

De meeste zijn vaatwasmachinebestendig, maar je kunt ook water en zeep in de kan doen en deze aanzetten.

Zijn er smoothie makers met to-go bekers?

Ja, sommige modellen worden geleverd met handige to-go bekers voor onderweg. Anders kan je deze ook los kopen.

Top 5 Beste kopen
Logo