Hondenrek Auto

Op zoek naar het beste hondenrek voor je auto? Vergelijk hier de top 5 hondenrekken en maak een weloverwogen keuze voor de veiligheid van jouw trouwe viervoeter!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Saunders Universeel Hondenrek W-Wire 41cm
Saunders Universeel Hondenrek W-Wire 41cm
Voordelen
Je bent gegarandeerd van A-kwaliteit. Je kunt het hondenrek helemaal verstellen. Het hondenrek heeft een stevige constructie. Goede prijs kwaliteitsverhouding. Heeft geen scherpe randen, op de manier wordt de auto niet beschadigd.
Nadelen
Het is belangrijk het hondenrek op de juiste manier te positioneren.
Saunders Universeel Hondenrek W-Wire 33-41cm
Saunders Universeel Hondenrek W-Wire 33-41cm
Voordelen
Het hondenrek is eenvoudig in de auto te monteren. De hoogte van het hondenrek kan flink worden versteld. De auto wordt zeker niet beschadigd, omdat het geen scherpe kanten heeft. Je krijgt een handleiding bij het hondenrek geleverd. De buizen hebben een onderlinge afstand van 5 centimeter.
Nadelen
Je krijgt slechts één jaar fabrieksgarantie op het hondenrek.
Tip: Beste keuze
Saunders Universeel Hondenrek W-Wire 25-33cm
Saunders Universeel Hondenrek W-Wire 25-33cm
Voordelen
Het hondenrek monteer je op de hoofdsteunen van de achterbank middels een snelspan bevestiging. Het verlies van de ruimte in de auto blijft beperkt. Je kunt het hondenrek zowel in de hoogte als de breedte instellen. Je kunt het hondenrek eenvoudig weer uit de auto verwijderen.
Nadelen
Voor een snelle bevestiging is het raadzaam de handleiding te raad plegen.
Carpoint Universeel hondenrek hoofdsteun
Carpoint Universeel hondenrek hoofdsteun
Voordelen
Voor een mooie prijs kun jij voortaan je hondje mee nemen. Je krijgt alles wat je nodig bent meegeleverd. Monteren kun je eenvoudig zonder boren en schroeven. Zorgt voor een veilige auto rit voor jou en je hond.
Nadelen
Het hondenrek past niet in alle soorten auto’s, controleer dit dus goed.
Trixie Auto veiligheidsrek Aluminium 96-163 / 34-38 cm
Trixie Auto veiligheidsrek Aluminium 96-163 / 34-38 cm
Voordelen
Het hondenrek is gemaakt van aluminium, hierdoor is het lekker licht. Je zult geen ruimte in de kofferbak verliezen. Je kunt de breedte en de hoogte instellen. Het hondenrek bestaat uit drie delen. Zorgt voor een veilige rit voor jou en je makker.
Nadelen
Is alleen in de kleur grijs te verkrijgen.

Beste Hondenrek AutoKoopgids: Welk Hondenrek Auto is de beste koop van mei 2024?

Of je nu een dagje naar het strand gaat of ver weg op vakantie met de auto. Je wil je hond of ander huisdier misschien graag meenemen in de auto. Dat kan met een hondenrek auto. Zo’n hondenrek is bedoeld voor bescherming van jullie allebei. Je hond zit achter en rek en zal zo niet door de auto rennen en springen, waardoor jij de controle over het stuur zou kunnen verliezen. Tegelijkertijd is het de bedoeling dat je hond achter het rek op een veilige plek zit. Daarom kies je voor een hondenrek auto.

Niet alleen voor huisdieren

Maar een hondenrek auto is niet alleen handig voor de veiligheid van jou en je huisdier samen in de auto. Je plaatst een hondenrek auto meestal bij de achterbak. Veel mensen nemen spullen mee in de achterbak. Logisch natuurlijk. Maar die losliggende spullen kunnen in geval van ongelukken of botsingen levensgevaarlijk worden. Je verwacht het misschien niet zo snel, maar als je losse spullen van de achterbak door de auto vliegen, is het opeens een stuk schadelijker dan je van tevoren bedacht had.

Er zijn ook opties voor een hondenrek auto waar je je huisdier en spullen van elkaar kunt scheiden. Zo bescherm je ook je hond tegen die losliggende spullen en voorkom je dat je huisdier gaat spelen met losliggende spullen in de achterbak. Je hoeft dan ook niet elke keer spullen uit de auto te halen als je je hond mee wil nemen.

Universeel of voor jouw type auto

Er zijn universele hondenrekken voor in de auto en hondenrekken speciaal voor bepaalde autotypes. Universele rekken zijn natuurlijk vaak goedkoper en lijken gemakkelijker, zeker als je nog van plan bent binnenkort een andere auto aan te schaffen. Toch is het vaak veiliger om te kiezen voor een hondenrek auto voor jouw type auto. Deze zijn namelijk zodanig ontworpen dat de zijairbags van de auto kunnen blijven werken en dat ze de auto niet beschadigen. Doorgaans vereisen ze ook geen aanpassingen in de rest van de auto – ze zijn tenslotte gemaakt voor jouw auto. Die gemakken zijn de extra investering meestal zeker waard.

Waar is een hondenrek auto te koop

Je kunt een hondenrek auto op verschillende plekken kopen. Je kunt ze ook online bestellen. Een hondenrek auto vind je bijvoorbeeld bij de Halfords. Maar ook bij reiswinkels of kampeerzaken kun je terecht voor een hondenrek auto. Bekijk en vergelijk online het aanbod voordat je een rek koopt.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Hondenrek Auto

Wat is een hondenrek voor in de auto?

Een hondenrek is een speciaal ontworpen rooster of barrière die in de auto wordt geplaatst om te voorkomen dat de hond vrij door de auto kan bewegen tijdens het rijden.

Waarom is een hondenrek belangrijk?

Een hondenrek zorgt voor de veiligheid van zowel de hond als de bestuurder en andere passagiers. Het voorkomt dat de hond tijdens het rijden rondspringt en de bestuurder afleidt, wat kan leiden tot ongevallen.

Kan ik een hondenrek installeren in elke auto?

Nee, hondenrekken zijn meestal ontworpen voor specifieke automodellen of automerken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het hondenrek compatibel is met uw auto voordat u er een aanschaft.

Hoe installeer ik een hondenrek in mijn auto?

De installatiemethode kan variëren afhankelijk van het merk en model van het hondenrek. Over het algemeen wordt het hondenrek bevestigd aan de hoofdsteunen van de achterbank of aan de bevestigingspunten van de auto.

Kan ik een hondenrek gebruiken voor andere huisdieren?

Hoewel een hondenrek specifiek is ontworpen voor honden, kan het ook gebruikt worden om andere huisdieren zoals katten of kleine dieren te vervoeren in de auto. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het hondenrek geschikt is voor het gewicht en de grootte van het dier dat u wilt vervoeren.

Top 5 Beste kopen
Logo