Hondenrek Auto
Bijgewerkt: Juni 2023

Hondenrek Auto

Hondenrek Auto

Of je nu een dagje naar het strand gaat of ver weg op vakantie met de auto. Je wil je hond of ander huisdier misschien graag meenemen in de auto. Dat kan met een hondenrek auto. Zo’n hondenrek is bedoeld voor bescherming van jullie allebei. Je hond zit achter en rek en zal zo niet door de auto rennen en springen, waardoor jij de controle over het stuur zou kunnen verliezen. Tegelijkertijd is het de bedoeling dat je hond achter het rek op een veilige plek zit. Daarom kies je voor een hondenrek auto.

 

Niet alleen voor huisdieren

Maar een hondenrek auto is niet alleen handig voor de veiligheid van jou en je huisdier samen in de auto. Je plaatst een hondenrek auto meestal bij de achterbak. Veel mensen nemen spullen mee in de achterbak. Logisch natuurlijk. Maar die losliggende spullen kunnen in geval van ongelukken of botsingen levensgevaarlijk worden. Je verwacht het misschien niet zo snel, maar als je losse spullen van de achterbak door de auto vliegen, is het opeens een stuk schadelijker dan je van tevoren bedacht had. 

Er zijn ook opties voor een hondenrek auto waar je je huisdier en spullen van elkaar kunt scheiden. Zo bescherm je ook je hond tegen die losliggende spullen en voorkom je dat je huisdier gaat spelen met losliggende spullen in de achterbak. Je hoeft dan ook niet elke keer spullen uit de auto te halen als je je hond mee wil nemen. 

 

Universeel of voor jouw type auto

Er zijn universele hondenrekken voor in de auto en hondenrekken speciaal voor bepaalde autotypes. Universele rekken zijn natuurlijk vaak goedkoper en lijken gemakkelijker, zeker als je nog van plan bent binnenkort een andere auto aan te schaffen. Toch is het vaak veiliger om te kiezen voor een hondenrek auto voor jouw type auto. Deze zijn namelijk zodanig ontworpen dat de zijairbags van de auto kunnen blijven werken en dat ze de auto niet beschadigen. Doorgaans vereisen ze ook geen aanpassingen in de rest van de auto – ze zijn tenslotte gemaakt voor jouw auto. Die gemakken zijn de extra investering meestal zeker waard. 

 

Waar is een hondenrek auto te koop

Je kunt een hondenrek auto op verschillende plekken kopen. Je kunt ze ook online bestellen. Een hondenrek auto vind je bijvoorbeeld bij de Halfords. Maar ook bij reiswinkels of kampeerzaken kun je terecht voor een hondenrek auto. Bekijk en vergelijk online het aanbod voordat je een rek koopt.

Beste Hondenrek Auto aanbiedingen van Juni 2023