Fietsendrager op Trekhaak
Bijgewerkt: Mei 2023

Fietsendrager op Trekhaak

Fietsendrager op Trekhaak

Een heleboel mensen nemen graag hun eigen fietsen mee op vakantie. Of dat nu naar de camping in Frankrijk is of naar een weekendje op de Veluwe. Het is helemaal niet gek ook, je eigen fiets fietst vaak het lekkerste. Daarom is een fietsendrager trekhaak zo handig. Je bevestigt de fietsendrager op de trekhaak van je auto of misschien van je camper of busje. En daar kun je de fietsen dan weer mooi op meenemen. Zo heb je altijd je eigen fiets of fietsen bij de hand als je weg van huis bent. 

Aantal en soort fietsen

Een fietsendrager trekhaak kan in vele soorten en maten komen. Het is daarbij allereerst belangrijk om je te bedenken hoeveel fietsen je op de fietsendrager trekhaak wil meenemen. Het gros van de fietsendragers is zeker geschikt voor twee fietsen. Maar misschien wil je wel meerdere fietsen meenemen, omdat je ook fietsen voor de kinderen mee wil. Heb je een elektrische fiets of elektrische fietsen? Dan moet je zeker weten dat je fietsendrager trekhaak geschikt is voor elektrische fietsen. Daar zit namelijk een verschil in voor de bevestiging. 

 

Vouwbare fietsendragers

Een fietsendrager trekhaak zit op de trekhaak. Dat betekent dat je achterbak niet open kan in de meeste gevallen. Soms moet je daarvoor eerst de fietsen van de fietsendrager halen. Er zijn gelukkig steeds meer vouwbare en klapbare fietsendragers. Zo’n variant draai je van de achterbak weg naar de zijkant of naar beneden, zodat je toch de achterbak open kunt doen, zonder dat je eerst de fietsen weg hoeft te halen. Dat is wel zo praktisch als je meerdere dagen moet rijden naar je bestemming bijvoorbeeld. 

 

Fietsendrager zonder trekhaak

Niet ieder voertuig heeft nog een trekhaak. Dat wil niet zeggen dat je zonder trekhaak geen fietsendrager kunt gebruiken. Je moet alleen geen fietsendrager trekhaak hebben. Als je geen trekhaak hebt, zijn er bijvoorbeeld fietsendragers die op de achterbak bevestigd worden. Een alternatief is een fietsendrager op het dak. Vaak zijn de fietsendragers op de trekhaak wel het stevigst en meest praktisch. Als je nog kunt bepalen of je een trekhaak op je auto neemt, kies daar dan vooral voor als je graag de fiets meeneemt op vakanties. 

Waar te koop

Een fietsendrager trekhaak koop je op verschillende plaatsen. Je kunt ze online vaak bestellen, hoewel het misschien fijner is om in de winkel te bekijken hoe ze precies werken. Daarvoor kun je bij kampeerzaken bijvoorbeeld terecht. Of bij de ANWB winkel. 

Beste Fietsendrager op Trekhaak aanbiedingen van Mei 2023