Fietsendrager op Trekhaak

Op zoek naar de beste fietsendrager op trekhaak? Vergelijk hier de top 5 modellen en maak een weloverwogen keuze voor het veilig vervoeren van je fietsen!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Pro-User Diamant Fietsendrager
Pro-User Diamant Fietsendrager
Voordelen
De fietsendrager is geschikt voor een elektrische fiets. Je kunt de fietsendrager zeer eenvoudig monteren. Er zit een diefstalbeveiliging op de fietsendrager. Geschikt voor een 7 en 13-polige aansluiting, dit maakt de fietsendrager universeel. De fiets kun je gemakkelijk klemmen op de fietsendrager.
Nadelen
Je kunt zelf kiezen voor een oprijgoot.
Hapro Atlas 2 Premium Blue E bike Fietsendrager
Hapro Atlas 2 Premium Blue E bike Fietsendrager
Voordelen
De fietsendragers is speciaal ontworpen voor de zwaardere fietsen, zoals de elektrische fiets. De fietsendrager heeft een snel bevestigingssysteem. Beschikt over een diefstalbeveiliging en geeft een apart slot op de klemmen. Je kunt de fietsendrager kantelen, zodat je nog bij de kofferbak kunt.
Nadelen
Je kunt de fietsendrager niet uitbreiden.
Tip: Beste keuze
Thule EasyFold XT 2B 933 Fietsendrager
Thule EasyFold XT 2B 933 Fietsendrager
Voordelen
Je kunt de fietsendrager eenvoudig verplaatsen dankzij het draaghandvat. Je kunt de fietsendrager volledig inklappen. De fietsendrager is voorzien van een beveiliging. Je kunt nagenoeg alle fietsen vervoeren op de fietsendrager. Je kunt de fietsendrager uitbreiden met een oprijgoot.
Nadelen
De fietsendrager is geschikt voor slechts twee fietsen.
Pro-User Diamant SG2 Fietsendrager
Pro-User Diamant SG2 Fietsendrager
Voordelen
De kofferbak blijft toegankelijk, omdat je de fietsendrager kan kantelen. Het monteren en demonteren van de fietsendrager gaat erg snel. Je kunt de fietsendrager ruimtebesparend opbergen. De fietsendrager kan op bijna alle soorten trekhaken. Die fietsen staan erg stabiel op de fietsendrager.
Nadelen
Het gewicht van de fietsendrager is 17 kilo.
Twinny Load Easy Fietsendrager
Twinny Load Easy Fietsendrager
Voordelen
Je kunt je fietsen stabiel en veilig vervoeren. De fietsendrager wordt helemaal afgemonteerd geleverd. De fietsendrager heeft een schaarkoppeling. Je kunt de fietsendrager eenvoudig opklappen en opruimen. Je neemt gemakkelijk twee fietsen mee voor een prettige fietsrit.
Nadelen
De fiets is niet afsluitbaar op de drager.

Beste Fietsendrager op TrekhaakKoopgids: Welke Fietsendrager op Trekhaak is de beste koop van april 2024?

Een heleboel mensen nemen graag hun eigen fietsen mee op vakantie. Of dat nu naar de camping in Frankrijk is of naar een weekendje op de Veluwe. Het is helemaal niet gek ook, je eigen fiets fietst vaak het lekkerste. Daarom is een fietsendrager trekhaak zo handig. Je bevestigt de fietsendrager op de trekhaak van je auto of misschien van je camper of busje. En daar kun je de fietsen dan weer mooi op meenemen. Zo heb je altijd je eigen fiets of fietsen bij de hand als je weg van huis bent.

Aantal en soort fietsen

Een fietsendrager trekhaak kan in vele soorten en maten komen. Het is daarbij allereerst belangrijk om je te bedenken hoeveel fietsen je op de fietsendrager trekhaak wil meenemen. Het gros van de fietsendragers is zeker geschikt voor twee fietsen. Maar misschien wil je wel meerdere fietsen meenemen, omdat je ook fietsen voor de kinderen mee wil. Heb je een elektrische fiets of elektrische fietsen? Dan moet je zeker weten dat je fietsendrager trekhaak geschikt is voor elektrische fietsen. Daar zit namelijk een verschil in voor de bevestiging.

Vouwbare fietsendragers

Een fietsendrager trekhaak zit op de trekhaak. Dat betekent dat je achterbak niet open kan in de meeste gevallen. Soms moet je daarvoor eerst de fietsen van de fietsendrager halen. Er zijn gelukkig steeds meer vouwbare en klapbare fietsendragers. Zo’n variant draai je van de achterbak weg naar de zijkant of naar beneden, zodat je toch de achterbak open kunt doen, zonder dat je eerst de fietsen weg hoeft te halen. Dat is wel zo praktisch als je meerdere dagen moet rijden naar je bestemming bijvoorbeeld.

Fietsendrager zonder trekhaak

Niet ieder voertuig heeft nog een trekhaak. Dat wil niet zeggen dat je zonder trekhaak geen fietsendrager kunt gebruiken. Je moet alleen geen fietsendrager trekhaak hebben. Als je geen trekhaak hebt, zijn er bijvoorbeeld fietsendragers die op de achterbak bevestigd worden. Een alternatief is een fietsendrager op het dak. Vaak zijn de fietsendragers op de trekhaak wel het stevigst en meest praktisch. Als je nog kunt bepalen of je een trekhaak op je auto neemt, kies daar dan vooral voor als je graag de fiets meeneemt op vakanties.

Waar te koop

Een fietsendrager trekhaak koop je op verschillende plaatsen. Je kunt ze online vaak bestellen, hoewel het misschien fijner is om in de winkel te bekijken hoe ze precies werken. Daarvoor kun je bij kampeerzaken bijvoorbeeld terecht. Of bij de ANWB winkel.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Fietsendrager op Trekhaak

Kan elke fietsendrager op elke trekhaak worden gemonteerd?

Nee, niet elke fietsendrager kan op elke trekhaak worden gemonteerd. Het is belangrijk om te controleren of de fietsendrager geschikt is voor het type en de specificaties van de trekhaak. Sommige fietsendragers zijn alleen geschikt voor specifieke trekhaakmodellen of hebben adapters nodig om te passen.

Hoeveel fietsen kan ik op een fietsendrager op trekhaak vervoeren?

De meeste fietsendragers op trekhaak kunnen tussen de2 en de 4 fietsen vervoeren. Het exacte aantal fietsen dat op de drager kan worden geplaatst, hangt af van het specifieke model en de capaciteit ervan. Het is belangrijk om de maximale belasting van de fietsendrager te controleren voordat je deze gebruikt.

Kan ik een fietsendrager op trekhaak gebruiken als ik een achteruitrijcamera op mijn voertuig heb?

In de meeste gevallen is het nog steeds mogelijk om een fietsendrager op trekhaak te gebruiken als je een achteruitrijcamera op je voertuig hebt. Het is echter belangrijk om te controleren of de fietsendrager de achteruitrijcamera niet blokkeert en dat de camera nog steeds een duidelijk zicht heeft.

Moet ik extra beveiligingsmaatregelen nemen voor mijn fietsen op een fietsendrager op trekhaak?

Ja, het is altijd aan te raden om extra beveiligingsmaatregelen te nemen om je fietsen te beschermen. Dit kan onder andere het gebruik van een fietsenslot om de fietsen aan de drager te bevestigen, of het gebruik van een extra kabelslot om de fietsen aan een vast object te bevestigen, omvatten.

Wat is het maximale gewicht dat een fietsendrager op trekhaak kan dragen?

Het maximale gewicht dat een fietsendrager op trekhaak kan dragen, varieert afhankelijk van het specifieke model. Over het algemeen kunnen de meeste fietsendragers op trekhaak tussen de 50 en 60 kg dragen. Het is echter belangrijk om de handleiding van de fietsendrager te raadplegen om het exacte maximale gewicht te achterhalen.

Top 5 Beste kopen
Logo