Hondenbrokken
Bijgewerkt: Maart 2023

Hondenbrokken

Hondenbrokken

Er zijn veel verschillende soorten hondenvoer. Welke soort hondenvoer geschikt is voor jouw hond, hangt af van een heleboel factoren. Vooral het ras en de leeftijd van de hond spelen een belangrijke rol. Maar ook het karakter en de smaak van jouw hond bepalen welke soort hondenvoer geschikt is. Het belangrijkst is dat jouw hond goed op het eten reageert. Krijgt je hond dus last van zijn of haar darmen van bepaald voedsel of weigert het bepaald voedsel te eten, dan kun je beter verder zoeken. In dit artikel lees je alles over verschillende soorten hondenvoer en hoe je de meest geschikte soort kunt vinden voor jouw hond. Bekijk direct de top 5 best verkochte hondenbrokken die momenteel populair zijn in Nederland en België. 

 

Waar moet ik op letten als ik hondenvoer ga kopen?

Wanneer je hondenvoer gaat kopen, moet je ten eerste even nagaan welke soort hondenvoer geschikt is voor jouw ras. Het is belangrijk om te weten dat puppy’s ander eten nodig hebben dan volwassen honden en ouderen. Vervolgens is het een kwestie van uitproberen. Krijgt je hond een allergische reactie van bepaald voedsel, of krijgt het een droge huid of darmklachten? Probeer dan een ander soort voer. Ook is het belangrijk dat je hond het eten lekker vindt. Merk je dat je hond een bepaald soort voer niet eet? Onthoud deze voorkeur en probeer iets anders.

 

Wat is het verschil tussen droogvoer en natvoer?

Hondenvoer kun je verdelen in droogvoer en natvoer. Droogvoer zijn hondenbrokken. Deze brokken zijn erg goed voor het gebit van het dier. Bovendien zijn brokken lang houdbaar. Omdat de brokken zo droog zijn, is het belangrijk om je hond voldoende vers water te geven. Natvoer is voer uit blik dat voor een groot deel uit water bestaat. Het is belangrijk om natvoer af te wisselen met droogvoer, omdat je hond anders tandsteen kan krijgen. Naast droog- en natvoer kun je je hond ook vers vlees geven. Dit moet vers zijn: als een mens het niet kan eten, kan een hond het ook niet eten.

 

Ik heb een puppy, welk hondenvoer moet ik kopen?

Puppy’s hebben uiteraard ander voer nodig dan volwassen en oude honden. Een hond is een puppy tot het ongeveer zes maanden oud is. De eerste zes maanden geef je een hond dus puppyvoer. In de winkel en online kun je speciaal puppyvoer bestellen. Staat er niet op de verpakking dat het voer geschikt is voor puppy’s? Vraag het dan even na bij een medewerker. In puppyvoer zitten namelijk extra calorieën en eiwitten, zodat je puppy beter kan groeien. Het is belangrijk om te weten dat er ook speciale senioren hondenvoeding bestaat.

 

Welke voedingsstoffen heeft mijn hond allemaal nodig?

Het is belangrijk dat je hond gevarieerd te eten krijgt. In hondenvoer zitten alle mineralen en vitaminen die je hond nodig heeft. Ook vetten heeft een hond nodig voor energie. Het is belangrijk om de ingrediënten van hondenvoer te lezen. Je hond heeft voldoende water en voeding nodig. In hondenvoer moeten koolhydraten, eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen zitten.

Beste Hondenbrokken aanbiedingen van Maart 2023