E-reader

Ontdek de beste leeservaring! Vergelijk de top 5 e-readers voor comfortabel lezen, waar je ook bent: thuis, op vakantie of onderweg.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Kobo Libra H2O Zwart
Kobo Libra H2O Zwart
Voordelen
7 inch scherm. Waterdichte behuizing. Past automatisch schermverlichting aan. Zeer lange batterijduur. Ligt prettig in de hand. Geen last van reflectie bij zonnig weer.
Nadelen
Snelheid van het “bladeren” had iets sneller gemogen.
Pocketbook touch hd 3
Pocketbook touch hd 3
Voordelen
Licht qua gewicht. SMARTlight, in alle omstandigheden perfect licht. Ook luisterboeken afspelen. Bedienbaar via touchscreen of knoppen. Bibliotheek abonnement koppelen.
Nadelen
Het is niet mogelijk om het geheugen uit te breiden met een SD kaart.
Tip: Beste keuze
Kobo Clara HD
Kobo Clara HD
Voordelen
8GB geheugen, ongeveer 6000 e-books. Direct boeken aanschaffen. Filtert blauw licht. Oplaadbaar via laptop en stopcontact. Gaat automatisch in slaapstand. Snelle synchronisatie.
Nadelen
Deze e-reader is niet waterdicht, uitkijken met water dus.
Kindle E-reader
Kindle E-reader
Voordelen
Relatief klein scherm. Veel lichtinstellingen. Makkelijk in gebruik. Lettertype aanpasbaar. Toevoegen boeken werkt handig. Lange batterijduur. 8GB of 32GB geheugen.
Nadelen
Deze e-reader is alleen te koop via Amazon.
Waar te koop?
Kobo Libra H20
Kobo Libra H20
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Beste getest door Consumtenbond. E-ink scherm, zeer energiezuinig. Beschikbaar in 2 kleuren. Ergonomisch ontwerp.
Nadelen
Er wordt standaard geen adapter meegeleverd voor opladen, alleen usb kabel oplader.

Beste e-readerKoopgids: Welke e-reader is de beste koop van april 2024?

De e-reader: idereen heeft er weleens van gehoord, maar veel mensen blijven toch liever papieren boeken lezen. Dat komt niet omdat de e-reader niet praktisch is, maar omdat men het nou eenmaal gewend is om van papier te lezen. Een e-reader biedt echter in veel situaties een uitkomst. Bijvoorbeeld als je tas al vol zit en er geen boek meer in past, maar een e-reader wel. Of wanneer je op vakantie gaat en niet kunt kiezen welke boeken je mee wilt nemen. Met een e-reader heb je altijd al je lievelingsboeken bij je. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een e-reader en waarop je moet letten wanneer je er één aan wilt schaffen. Bekijk direct de top 5 best verkochte ereaders van dit moment als je geen zin hebt om alles uit te moeten zoeken.

Wat is een e-reader?

Een e-reader is een handig apparaat dat erg veel weg heeft van een tablet. Een e-reader wordt gebruikt om boeken op te lezen. Een e-reader beschikt over een mat scherm, zodat je tijdens het lezen geen last hebt van de reflectie van de zon of lampen. Je kunt een heleboel boeken opslaan op je e-reader, zodat deze ideaal is om mee te nemen op vakantie. Bovendien hoef je niet meer naar de boekenwinkel om een boek te kopen: je kunt immers gewoon online een boek bestellen. Deze staat dan direct op je e-reader.

Wat zijn de voordelen en de nadelen van een e-reader?

Een e-reader brengt een heleboel voordelen met zich mee ten opzichte van een papieren boek. Ten eerste is een e-reader ideaal om mee te nemen, omdat het minder ruimte in beslag neemt dan een gewoon boek. Ook is het ideaal om mee te nemen op vakantie, omdat je heel veel boeken op één e-reader kunt lezen. Zo hoef je nooit meer te kiezen welke boeken er wel of niet meegaan. Een e-reader is handig omdat je het lettertype kunt aanpassen. Ook kun je dark mode aanzetten, waardoor de achtergrond donker wordt en de letters licht. Dit is een stuk beter voor je ogen. Veel mensen vinden het echter fijner om een echt boek in de hand te hebben.

Waar moet ik op letten als ik een e-reader wil aanschaffen?

Wil jij een e-reader aanschaffen? Dan wil je natuurlijk niet teveel uitgeven. De meeste e-readers kosten tussen de 100 en de 150 euro. De grootte van de e-reader bepaalt de prijs. Een grotere e-reader kan wel zo’n 200 euro kosten. Een e-reader werkt met WiFi, dus zorg ervoor dat je een goede internetverbinding hebt wanneer je nieuwe boeken wilt downloaden. Voordat je op vakantie gaat is het belangrijk dat je de boeken die je wilt lezen downloadt, zodat je dit niet hoeft te doen wanneer je geen internet hebt.

Welke merken en types e-readers zijn populair in 2024?

Uiteraard zijn er verschillende merken die e-readers aanbieden. Een enorm populair merk is Kobo. Ook merken als Denver en Autovision bieden e-readers aan. Het type e-reader verschilt vooral op basis van grootte. Hoe groot jouw e-reader moet zijn, hangt af van je eigen voorkeur. Op reis is het handig om een kleine e-reader mee te nemen. Maar het leest fijner om een wat grotere te hebben.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een e-reader

Wat is het voordeel van een e-reader ten opzichte van een tablet?

Een e-reader heeft een e-ink scherm waardoor je langer en comfortabeler kunt lezen, zelfs in direct zonlicht, zonder last te hebben van schermreflectie.

Hoeveel boeken kunnen er gemiddeld op een e-reader?

Afhankelijk van het geheugen, maar de meeste e-readers kunnen duizenden boeken opslaan.

Is het scherm van een e-reader verlicht?

Veel moderne e-readers hebben een ingebouwde achtergrondverlichting, zodat je ook in het donker kunt lezen.

Kan ik PDF’s en andere documenten lezen op een e-reader?

Ja, de meeste e-readers ondersteunen naast het standaard e-boekformaat ook PDF en andere bestandstypen.

Hoe lang gaat de batterij van een e-reader mee?

E-readers staan bekend om hun lange batterijduur, die vaak weken meegaat op één lading, afhankelijk van gebruik en model.

Top 5 Beste kopen
Logo