Dweilrobot

Maak het leven gemakkelijker met de top 5 dweilrobots. Vergelijk en kies de beste helper voor een stralend schone vloer!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
iRobot Braava 250 Jet
iRobot Braava 250 Jet
Voordelen
Ideale dweilrobot voor een scherpe prijs. 120 minuten gebruiken op volle accu. Scant de kamer met laser en gaat om obstakels heen. Kan nat en droog dweilen.
Nadelen
Geen timer en niet te programmeren, dus handmatig aanzetten.
iRobot Braava 390T
iRobot Braava 390T
Voordelen
Ingebouwd GPS systeem. Ook geschikt voor kleine ruimtes en onder meubels. Geschikt voor alle soorten harde vloeren. Geen aparte watertank. Klein van formaat.
Nadelen
Deze dweilrobot is niet bedienbaar via jouw mobiele telefoon.
Tip: Beste keuze
iRobot Braava M6138
iRobot Braava M6138
Voordelen
Nat en droog reinigen. Bestuurbaar via mobiele telefoon. Ingebouwde timer. Laag geluidsniveau tijdens gebruik. Rijdt vanzelf terug als accu leeg is. Gebruiksvriendelijk.
Nadelen
Het schoonmaakmiddel voor deze dweilrobot is alleen online verkrijgbaar.
Rowenta Explorer Serie 80 RR7755
Rowenta Explorer Serie 80 RR7755
Voordelen
Stofzuigen en dweilen met 1 apparaat. Speciale borstel voor dierenharen. Instellen via app. In 3 uur volledig opgeladen. Werkt zeer nauwkeurig. Regelmatig cashback acties.
Nadelen
Prijs ligt iets hoger dan die van een gemiddelde dweilrobot.
MEDION MD 18501
MEDION MD 18501
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Virtuele muur instellen. Past onder meeste meubels. Zowel stofzuigen als dweilen. Stil tijdens gebruik.
Nadelen
Heeft geen vaste routes maar gaat willekeurig door de ruimtes.

Beste dweilrobotKoopgids: Welke dweilrobot is de beste koop van februari 2024?

Een dweilrobot is een handige hulp in het huishouden dat de vloeren van je woning voor je dweilt. Dit is erg geschikt voor huizen met laminaat of een stenen vloer. Met een dweilrobot hoef je vrijwel niet meer zelf te stofzuigen of te dweilen. Bovendien kun je ze op afstand besturen. Zo kom je na het werk thuis in een brandschoon huis. In dit artikel lees je alles over de functies van een dweilrobot en waar je moet letten wanneer je er één aan wilt schaffen. Wil je er direct eentje kopen bekijk dan de top 5 dweilrobots die op dit moment het meest verkocht worden in Nederland en België.

Wat is een dweilrobot?

Een dweilrobot is, zoals de naam al zegt, een dweilende robot. Het is een klein apparaatje dat laag bij de grond rijdt en zo het huis dweilt. Een dweilrobot is dus een handige hulp in het huishouden. Je kunt een dweilrobot vaak met een afstandsbediening of met een app besturen. Dit werkt bij de meeste modellen op afstand. Je kunt de dweilrobot dus ook besturen als je niet thuis bent. Zo kan de dweilrobot zijn werk doen terwijl jij op het werk zit of even aan het wandelen bent.

Wat zijn de voor- en nadelen van een dweilrobot?

Een voordeel van de dweilrobot is dat het een hoop werk uit handen neemt. De dweilrobot dweilt voor een groot deel vlekkeloos. Bovendien kan het apparaat ook dweilen wanneer er niemand thuis is, zodat je er geen last van hebt. Toch is een dweilrobot niet zo goed als wanneer je zelf gaat dweilen. Vooral met hardnekkige vlekken heeft een dweilrobot soms moeite. Het kan dus zijn dat je sommige plekken zelf nog bij langs moet gaan. Voordelen van de dweilrobot zijn dat ze stil te werk gaan en veel stof van de vloer halen. Je hoeft dus ook niet meer zelf te stofzuigen.

Waar moet ik op letten als ik een dweilrobot wil aanschaffen?

Als je een dweilrobot wilt aanschaffen, moet je letten op de kwaliteit en de functies van het apparaat. Zo is het belangrijk om een dweilrobot te kopen met een uitstekende navigatiemethode, omdat je dan zeker weet dat de robot het hele huis meeneemt en geen hoeken overslaat. Zonder navigatiemethode rijdt het apparaat willekeurig door het huis. Een dweilrobot met een laser is zeer efficiënt. Ook een zelflerende methode werkt goed en een GPS tracker of plafondherkenning is handig. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een dweilrobot met een bijbehorende app te kiezen, zodat je zelf een navigatieroute kunt creëren.

Welke merken en types dweilrobots zijn populair in 2024?

Een populair merk dat dweilrobots aanbiedt is iRobot. Er zijn vele verschillende modellen. Welk model het meest geschikt is voor jouw woning bepaal je helemaal zelf. Het wordt zeer aangeraden om een robot met een laser of GPS tracker te kiezen. Ook een app op je telefoon is handig om de route van de robot te bepalen. Verder kun je nog even navragen welke robots het minste geluid maken.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een dweilrobot

Wat is het verschil tussen een dweilrobot en een stofzuigrobot?

Een dweilrobot is specifiek ontworpen om vloeren te dweilen, terwijl een stofzuigrobot primair stof en vuil opzuigt.

Hoe vaak moet ik de dweil van de robot vervangen?

Afhankelijk van het model en gebruik, maar over het algemeen na elke 3-5 schoonmaakbeurten of wanneer hij vies is.

Kan een dweilrobot ook op tapijt gebruikt worden?

Nee, de meeste dweilrobots zijn ontworpen voor harde vloeren zoals tegels en hardhout. Ze kunnen tapijt beschadigen of nat maken.

Hoeveel water kan een dweilrobot vasthouden?

Dit varieert per model, maar gemiddeld kunnen ze tussen de 0,2 en 0,6 liter water bevatten.

Detecteert de dweilrobot obstakels en trappen?

Ja, de meeste moderne dweilrobots hebben sensoren om obstakels te detecteren en om te voorkomen dat ze van trappen vallen.

Top 5 Beste kopen
Logo