Dweilrobot
Bijgewerkt: Juli 2024

Dweilrobot

Dweilrobot

Een dweilrobot is een handige hulp in het huishouden dat de vloeren van je woning voor je dweilt. Dit is erg geschikt voor huizen met laminaat of een stenen vloer. Met een dweilrobot hoef je vrijwel niet meer zelf te stofzuigen of te dweilen. Bovendien kun je ze op afstand besturen. Zo kom je na het werk thuis in een brandschoon huis. In dit artikel lees je alles over de functies van een dweilrobot en waar je moet letten wanneer je er één aan wilt schaffen. Wil je er direct eentje kopen bekijk dan de top 5 dweilrobots die op dit moment het meest verkocht worden in Nederland en België. 

 

Wat is een dweilrobot?

Een dweilrobot is, zoals de naam al zegt, een dweilende robot. Het is een klein apparaatje dat laag bij de grond rijdt en zo het huis dweilt. Een dweilrobot is dus een handige hulp in het huishouden. Je kunt een dweilrobot vaak met een afstandsbediening of met een app besturen. Dit werkt bij de meeste modellen op afstand. Je kunt de dweilrobot dus ook besturen als je niet thuis bent. Zo kan de dweilrobot zijn werk doen terwijl jij op het werk zit of even aan het wandelen bent.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van een dweilrobot?

Een voordeel van de dweilrobot is dat het een hoop werk uit handen neemt. De dweilrobot dweilt voor een groot deel vlekkeloos. Bovendien kan het apparaat ook dweilen wanneer er niemand thuis is, zodat je er geen last van hebt. Toch is een dweilrobot niet zo goed als wanneer je zelf gaat dweilen. Vooral met hardnekkige vlekken heeft een dweilrobot soms moeite. Het kan dus zijn dat je sommige plekken zelf nog bij langs moet gaan. Voordelen van de dweilrobot zijn dat ze stil te werk gaan en veel stof van de vloer halen. Je hoeft dus ook niet meer zelf te stofzuigen.

 

Waar moet ik op letten als ik een dweilrobot wil aanschaffen?

Als je een dweilrobot wilt aanschaffen, moet je letten op de kwaliteit en de functies van het apparaat. Zo is het belangrijk om een dweilrobot te kopen met een uitstekende navigatiemethode, omdat je dan zeker weet dat de robot het hele huis meeneemt en geen hoeken overslaat. Zonder navigatiemethode rijdt het apparaat willekeurig door het huis. Een dweilrobot met een laser is zeer efficiënt. Ook een zelflerende methode werkt goed en een GPS tracker of plafondherkenning is handig. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een dweilrobot met een bijbehorende app te kiezen, zodat je zelf een navigatieroute kunt creëren.

 

Welke merken en types dweilrobots zijn populair in 2022?

Een populair merk dat dweilrobots aanbiedt is iRobot. Er zijn vele verschillende modellen. Welk model het meest geschikt is voor jouw woning bepaal je helemaal zelf. Het wordt zeer aangeraden om een robot met een laser of GPS tracker te kiezen. Ook een app op je telefoon is handig om de route van de robot te bepalen. Verder kun je nog even navragen welke robots het minste geluid maken. 

Beste Dweilrobot aanbiedingen van Juli 2024