Waterontharder

Ontdek de top 5 waterontharders en kies de ideale oplossing voor zuiver, kalkvrij water in jouw woning of bedrijf!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Waterontharder All-in-one XL
Waterontharder All-in-one XL
Voordelen
Als beste getest. Compact. Makkelijk te bevestigen. Geschikt voor alle leidingen. Geld besparen op water en energierekening. Zonder onderhoud.
Nadelen
Het kan enkele dagen duren voordat alle kalk verwijderd is.
Waar te koop?
Tip: Beste keuze
Waterontharder Magneet Alpenwater PRO
Waterontharder Magneet Alpenwater PRO
Voordelen
Hogere kwaliteit water. 10 jaar garantie. Milieuvriendelijk. Tot 50% minder wasmiddel nodig. Klein qua formaat, 7cm. Onderhoudsvrij.
Nadelen
Deze waterontharder is iets duurder dan de gemiddelde waterontharder.
Waar te koop?
Waterontharder CC1500
Waterontharder CC1500
Voordelen
Meest verkochte waterontharder. Geen magneet. Tot 30% op energie besparen. Ook geschikt voor meerpersoonshuishoudens. Zowel horizontaal, verticaal als deels om de hoek monteren.
Nadelen
Het kan enkele maanden duren voordat alle kalk is verdwenen.
 Wpro Magnetische Ontkalker
Wpro Magnetische Ontkalker
Voordelen
Magnetische waterontharder. Laag geprijsde waterontharder. Tot 50% besparen op schoonmaakmiddelen en tot 30% op energie. Gemaakt van duurzame materialen.
Nadelen
Werkt alleen op waterleidingen bij de vaatwasser of wasmachine.

Beste waterontharderKoopgids: Welke waterontharder is de beste koop van april 2024?

Een waterontharder wordt ook wel een waterverzachter genoemd. Het is een apparaat dat ervoor zorgt dat de hardheid van water minder wordt. Zo zit er minder calcium en magnesium in het water, wat het fijner maakt om te drinken. In dit artikel lees je alles over wat een waterontharder precies is en hoe je deze kunt installeren. Ook leer je waarop je moet letten wanneer je een waterontharder wilt aanschaffen. Zo weet je zeker dat je een geschikte waterverzachter koopt en dat je deze op de goede plaats installeert. Je zult direct profijt hebben van de betere kwaliteit van je drinkwater. Bekijk de top 5 best verkochte waterontharders van dit moment zonder alles zelf te hoeven uitzoeken.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat of een soort stof waarmee je water minder hard kunt maken. Water kan “hard” zijn wanneer er veel calcium en magnesium in zit. Veel mensen vinden het water dan minder lekker smaken. Ook heeft het menselijk lichaam niet zoveel calcium en magnesium nodig. Een waterontharder zorgt ervoor dat de calcium- en magnesiumionen uit het water verdwijnen. Deze stoffen worden of aan de waterontharder gebonden en zo uit het water gehaald, of ze worden vervangen door een andere stof, zoals natrium. Zo wordt het water minder hard.

Hoe moet ik een waterontharder installeren?

Een waterontharder kun je zelf installeren. Denk er goed over na waar je het apparaat precies wilt plaatsen. De meeste mensen plaatsen een waterontharder ergens waar hij niet te zien is, zoals in de kelder of de garage. Het is slim om het apparaat vlak na de watermeter te plaatsen. Zorg ervoor dat de waterontharder goed te bereiken is, omdat je regelmatig het regeneratiezout moet vervangen. De installatie hangt af van het type waterontharder. Er zijn namelijk mechanische en elektronische waterontharders. De mechanische waterontharder kost meestal zo’n 700 euro. De elektronsiche kost iets meer: je betaalt er zo’n 900 euro voor.

Waar moet ik op letten als ik een waterontharder ga aanschaffen?

Wil jij graag een waterontharder aanschaffen? Let dan goed op het type waterontharder. Je kunt kiezen uit mechanisch en elektrisch. Beide soorten moeten af en toe onderhouden worden. Je kunt een vakspecialist inschakelen om dit onderhoud uit te voeren, maar je kunt dit meestal ook zelf doen. Het onderhoud bestaat vooral uit een controle van de werking van het apparaat en het aanvullen van het zoutreservoir. Dit moet je ongeveer één tot twee keer per jaar doen. Let op dat het water niet té zacht wordt. Dan kan er namelijk extra koper en lood in het water terecht komen. Dit is juist weer niet goed voor de gezondheid.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een waterontharder

Wat doet een waterontharder precies?

Een waterontharder verwijdert kalk en magnesium uit het water, waardoor het zachter wordt en apparatuur langer meegaat.

Is zacht water veilig om te drinken?

Ja, zacht water is veilig om te drinken en kan zelfs de smaak van het water verbeteren.

Hoe vaak moet ik het zout in de waterontharder bijvullen?

Dit hangt af van het gebruik en de hardheid van het water, maar gemiddeld eens in de 1 tot 3 maanden.

Bespaar ik daadwerkelijk op schoonmaakkosten met een waterontharder?

Ja, zacht water zorgt voor minder kalkaanslag, waardoor schoonmaakmiddelen effectiever werken en apparaten langer meegaan.

Hoe groot is een gemiddelde waterontharder?

De grootte varieert, maar veel modellen zijn vergelijkbaar in grootte met een keukenvuilnisbak en passen in een kast of garage.

Top 5 Beste kopen
Logo