Handbagage Koffer

Op zoek naar de beste handbagage koffer? Vergelijk hier de top 5 modellen en vind jouw ideale reisgenoot voor probleemloos reizen. Ontdek het nu!
Handbagage Koffer
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
CarryOn Skyhopper 4 Wiel Trolley 55 old pink
CarryOn Skyhopper 4 Wiel Trolley 55 old pink
Voordelen
Veilig en sterk ontwerp voorzien van een TSA cijfercombinatieslot. Een licht ontwerp die eenvoudig op te tillen is. Voorzien van vier dubbele ‘silent wheels’ en verstelbare trolleystang. Mag mee met 99% van alle vliegmaatschappijen ter wereld.
Nadelen
Niet iedere handbagage koffer is van dezelfde kwaliteit.
Samsonite Base Boost Spinner 55 Length 40 black
Samsonite Base Boost Spinner 55 Length 40 black
Voordelen
Voldoet aan de IATA-norm voor handbagage. Zeer lichtgewicht, de koffer weegt slechts 2 kg. Voorzien van gekruiste inpakriemen met Smart Fix-buckle. De vier wielen rijden erg soepel. Voorzien van verschillende vakken, inclusief een ritsvak aan de voorzijde.
Nadelen
De koffer is niet uitbreidbaar.
Tip: Beste keuze
Oistr Brooks Cabin Trolley 55 black
Oistr Brooks Cabin Trolley 55 black
Voordelen
Deze koffer is gemaakt van hoogwaardig ABS materiaal en voorzien van twee stevige skate wielen. De telescopische trekstang is gemaakt van mooi aluminium en is in hoogte verstelbaar. Dankzij het ruime hoofdcompartiment benut je alle ruimte van de koffer erg goed.
Nadelen
Je moet vrij voorzichtig met de rits omgaan.
Samsonite S'Cure Spinner 55 black
Samsonite S'Cure Spinner 55 black
Voordelen
Deze hardschalige koffer beschermt je bagage beter tegen regen en stoten dan een zachtschalige koffer. De koffer is van polypropyleen gemaakt en daardoor extra stevig. Voorzien van interne ritsvakken om je bagage overzichtelijk op te bergen.
Nadelen
Een koffer van polypropyleen is over het algemeen zwaarder dan een koffer van ander hard materiaal.
Decent Tranporto One Trolley 55 zalm
Decent Tranporto One Trolley 55 zalm
Voordelen
Verkrijgbaar voor een mooi prijsje. Het is een mooie en praktische koffer. Mag gewoon als handbagage meegenomen worden in het vliegtuig. De koffer is voorzien vier zwenkwielen waardoor de trolley stevig op de grond staat.
Nadelen
De koffer is waarschijnlijk niet geschikt voor een lange vakantie van meer dan een week.

Beste Handbagage KofferKoopgids: Welke Handbagage Koffer is de beste koop van mei 2024?

Je hebt een reis voor de boeg en je hebt een goede handbagage nodig om je spullen in te verpakken. Maar welke eigenschappen moet een goede handbagage hebben? Wat voor soort reistas moet je kopen? De antwoorden op deze vragen zijn anders voor elk individu. Als je gaat winkelen voor een handbagage koffer, wat zijn dan enkele belangrijke details om in gedachten te houden? Het hangt af van je plannen die je hebt met de reis en je wensen met betrekking tot de handbagage koffer.

Wat voor handbagage koffer moet ik kopen?

Waar ben je van plan heen te gaan? Is dit een reis voor zakelijke doeleinden? Of ga je twee weken weg? Een handbagage koffer is natuurlijk kleiner dan een normale koffer, waardoor je minder spullen mee kunt nemen. Als je een weekendje weg gaat kun je vaak alleen een handbagage koffer meenemen. Je hebt dan namelijk niet de ruimste koffer nodig. Als je langer weggaat kun je overwegen om ook een grotere koffer mee te nemen.

Wordt het een cruisevakantie of een vakantie gericht op sport? Of wordt het een heerlijk uitstapje naar de stad? Dan is het meenemen van gewoon handbagage ook meestal voldoende. Er zijn handige handbagagekoffers verkrijgbaar die de capaciteit hebben om heel wat spullen te bevatten.

Waar kan ik een handbagage koffer kopen, onder meer bij Action, Lidl en Hema

U kunt een handbagagekoffer kopen bij verschillende winkels, zoals de Action, Lidl of Hema, warenhuizen, online retailers en direct bij fabrikanten. U kunt ook zoeken op internet naar specifieke merken of modellen die u interesseren en deze vervolgens kopen bij de bijbehorende webshop of een gespecialiseerde online retailer. Vaak zijn de handbagage koffers goedkoper bij winkels zoals Action, Lidl of de HEMA. Wil je een wat duurzamer model ga dan langs bij een gespecialiseerde kofferwinkel.

Met het vliegtuig op vakantie met een handbagage koffer

Als je met het vliegtuig reist, is het essentieel dat je je eigen handbagage koffer labelt, zodat je hem zelf kunt opsporen en ophalen. Het komt nog wel eens voor dat de handbagage koffer namelijk alsnog met de rest van de bagage in het vliegtuig geplaatst kan worden.

Ben je van plan ook de bus te nemen? Als je met de bus en het vliegtuig reist, is het essentieel dat je een koffer hebt die goed tegen een stootje kan. De bagage zal immers vaak gestapeld worden in de bos en die moet het kunnen verdragen om rond geduwd te worden. Reis je met de auto? Dan is een zachte handbagage koffer wellicht de beste optie.

Ga je de koffer dragen of rollen?

Er bestaan handbagage koffers die ook als een rugzak gedragen kan worden. Als je niet altijd met de koffer wilt rollen, is dit erg handig. Je hebt verder de mogelijkheid om met twee of vier wielen te rollen, afhankelijk van je voorkeur. Bij het rollen op oneffen terrein presteren twee wielen meestal beter. Aan de andere kant zijn vier wielen ongelooflijk handig als je veel door luchthavens reist. De koffer is dan gemakkelijk voor je te duwen.

Kijk naar het gewicht van de handbagage koffer

Als je eraan zit te denken om veel mee te nemen en de koffer zelf is al fors, dan spreekt het vanzelf dat je niet ver zult kunnen reizen. Er kan een aanzienlijk gewichtsverschil zijn tussen verschillende handbagage koffers. Stel je voor dat je op pad gaat en een geweldige handbagagekoffer koopt, maar die weegt zelf al 5 kilo. Dan heb je niet zoveel gewicht meer dat je extra in het vliegtuig mee mag nemen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Handbagage Koffer

Hoe groot mag mijn handbagagekoffer zijn?

De maximale afmetingen van een handbagagekoffer verschillen per luchtvaartmaatschappij, maar over het algemeen is een afmeting van 55 x 40 x 20 cm toegestaan.

Mag ik vloeistoffen meenemen in mijn handbagagekoffer?

Ja, maar er gelden beperkingen. Alle vloeistoffen moeten in flesjes van maximaal 100 ml zitten en in een doorzichtige plastic zak van 1 liter passen. Daarnaast is er meestal een limiet van één plastic zak per persoon.

Mag ik elektronische apparaten meenemen in mijn handbagagekoffer?

Ja, elektronische apparaten zoals laptops, tablets en smartphones mogen meestal worden meegenomen in de handbagagekoffer. Het is echter mogelijk dat je ze bij de veiligheidscontrole uit de koffer moet halen en apart moet laten scannen.

Mag ik scherpe voorwerpen meenemen in mijn handbagagekoffer?

Scherpe voorwerpen zoals messen, scharen en nagelvijlen zijn over het algemeen niet toegestaan in de handbagagekoffer. Deze dienen in je ingecheckte bagage te worden geplaatst.

Mag ik eten en drinken meenemen in mijn handbagagekoffer?

Ja, je mag eten en drinken meenemen in je handbagagekoffer. Het is echter belangrijk om te controleren of er beperkingen gelden voor vloeistoffen (bijvoorbeeld geen dranken boven 100 ml) en of er regels zijn voor bepaalde voedingsmiddelen (zoals fruit, groenten of vloeibare etenswaren).

Top 5 Beste kopen
Logo