Halloween Kostuum Dames
Bijgewerkt: Maart 2023

Halloween Kostuum Dames

Halloween Kostuum Dames

Halloween is een feest dat ook in Nederland steeds populairder wordt. Voor de gelegenheid trek je een Halloween kostuum dames of heren aan. Het feest wordt gevierd op 31 oktober. Als het donker wordt gaan kinderen op deze dag langs de huizen die worden versierd met pompoenen met daarin lichtjes waarbij ‘trick or treat’ wordt geroepen. In de praktijk komt het erop neer dat de bewoners dan snoep geven aan de kinderen. Voor volwassenen worden er op deze dag Halloween feesten georganiseerd waar je in je Halloween kleding naar toe gaat.

 

Themakleding

Een Halloween kostuum dames heeft meestal een griezelig thema. Hierbij kun je denken aan een zombie- of vampierskostuum, een outfit van een duivel of juist die van een heks of tovenaar. Ook kun je je verkleden als skelet of kies je een kostuum met een sprookjesthema. Doordat de populariteit in Nederland toeneemt, komt er ook steeds meer aanbod van Halloween kostuums en kun je uit steeds meer thema’s kiezen. Zo zie je bijvoorbeeld ook ‘slechte’ personages uit films terug, zoals Maleficent en Harley Quinn. Hoewel de bedoeling is dat je er met het kostuum griezelig of eng uit ziet, wordt soms ook geprobeerd om er daarnaast een sexy draai aan te geven met strakke kostuums en korte rokjes.

 

Maatvoering

Een Halloween kostuum voor volwassen vrouwen kun je kopen in verschillende damesmaten. Afhankelijk van hoe de maatvoering wordt aangegeven, kan je kiezen uit de maten XS tot en met XXL of uit de maten 34, 36, 38, 40 en soms ook groter. Je kunt de kostuums in de winkel kopen of online. Als je online koopt, dan is het prettig als er wordt vermeld hoe het kostuum valt en wat eventuele maten zijn van de lengte en omtrek, zodat je zeker weet of deze past. Daarnaast is een foto van een model die de kleding draagt ook fijn om een idee te krijgen van de pasvorm en maatvoering.

 

Materiaal

De meest feestkostuums zijn gemaakt om slechts een of enkele keren te worden gebruikt. Ze zijn daarom vaak gemaakt van polyester, wat een goedkoop materiaal is, maar vaak ook niet zo lang meegaat. Ben je op zoek naar een Halloween kostuum dames dat je eenmalig voor een feestje wilt aantrekken, dan zijn kostuums van synthetisch materiaal prima. Houd wel rekening met eventueel brandgevaar van het materiaal en ga niet te dicht bij kaarsen of vuur staan. Wil je een Halloween kostuum kopen dat je voor een langere tijd wilt gebruiken, kies dan voor een duurzamer materiaal, zoals katoen.

 

Halloween kostuum, waar te koop

Als je een Halloween kostuum dames wilt kopen in Nederland, kun je hiervoor terecht bij winkels die feestkleding aanbieden of je kunt je kleding via internet aanschaffen. Een fysieke feestwinkel heeft als voordeel dat je het kostuum ook kunt aanpassen voordat je het koopt. Online heb je echter vaak meer keus en zijn er kostuums in allerlei prijsklassen beschikbaar. 

Beste Halloween Kostuum Dames aanbiedingen van Maart 2023