Softclose WC Bril
Bijgewerkt: Juni 2024

Softclose WC Bril

Softclose WC Bril

Als je een nieuwe toilet of wc bril nodig hebt, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Tegenwoordig is niet iedere toilet meer hetzelfde, maar kun je kiezen uit allerlei soorten potten en wc brillen, zoals een normale wc bril of een softclose wc bril en in d-vorm, ei-vorm of rechthoekig. Met de ruime keus aan toiletten en accessoires kan het soms moeilijk kiezen zijn. De wc bril met softclose eigenschap is een uitvinding die door steeds meer mensen wordt gekozen vanwege de fijne eigenschappen, die hieronder verder worden uitgelegd.

 

Wat is een softclose wc bril?

Een softclose wc bril is een toiletbril die langzaam en stil naar beneden gaat. Dit type wc bril heeft dempers op de scharnieren, waardoor het vallen van de wc bril wordt vertraagd en stil gebeurt. Als je een normale wc bril hebt en deze vanuit rechtopstaande stand zou laten zakken, dan gebeurt dit zonder vertraging, waardoor de bril hard valt en veel geluid veroorzaakt. Bij een wc bril die langzaam zakt heb je dit probleem niet. Je geeft de wc bril een klein zetje naar beneden, waarna de bril uit zichzelf langzaam zakt, totdat deze de wc pot raakt.

 

Minder snel kapot
Een voordeel van de wc bril met softclose is dat deze door het mechanisme minder snel kapot gaat, evenals de wc pot. Als een normale wc bril regelmatig hard op de wc pot valt, kan dit schade aanbrengen aan zowel de wc bril als de wc pot. Bij een wc bril uitgerust met het softclose mechanisme gebeurt het zakken van de wc bril op een rustige en geleidelijke manier, waardoor er geen hard contact is tussen de wc bril en de wc pot. De levensduur van zowel de wc bril als de wc pot wordt hierdoor aanzienlijk verlengd.

 

Veiligheid

Een softclose wc bril is niet alleen minder gevoelig voor schade aan de wc bril en toiletpot, maar geeft ook meer veiligheid. Kinderen die van het toilet gebruik maken, kunnen bij een normale wc bril makkelijker met bijvoorbeeld hun hand tussen de wc bril en de wc pot terecht komt. Door de snelheid waarmee deze wc bril daalt, is het wegtrekken van je hand vaak al te laat. Met je hand tussen de wc bril en toiletpot terecht komen, kan erg pijnlijk zijn. Met een wc bril met softclose heb je dit probleem niet. De bril valt langzaam naar beneden, waardoor er genoeg tijd is om ervoor te zorgen dat er niks tussen de wc bril en wc pot terecht komt.

 

Softclose wc bril, waar te koop?

Als je graag een softclose wc bril wilt aanschaffen, kun je hiervoor op diverse plekken terecht. Je kunt uiteraard terecht in sanitairwinkels die een uitgebreid aanbod van toiletpotten en wc brillen hebben. Daarnaast kun je deze artikelen ook in de bouwmarkten kopen. Daarnaast zijn er ook steeds meer online winkels die sanitair verkopen. Het voordeel van online sanitairwinkels is dat de prijzen vaak ook gunstig zijn en je een toiletbril tegen een interessante prijs kunt kopen.

Beste Softclose WC Bril aanbiedingen van Juni 2024