Softclose WC Bril

Op zoek naar de beste softclose wc bril? Ontdek hier onze top 5 aanbevelingen voor een moeiteloze en geruisloze sluiting. Vergelijk en kies de perfecte bril voor jouw toilet!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Duravit Starck 3 WC-zitting 43.1x37x4.3cm met softclose met quickrelease Kunststof wit Glanzend
Duravit Starck 3 WC-zitting 43.1x37x4.3cm met softclose met quickrelease Kunststof wit Glanzend
Bekijk Prijs »

Sanitairwinkel

Voordelen
wc bril van stevig, wit kunststof met softclose mechanisme, waardoor deze langzaam dichtvalt. Modern design en gemaakt van stevig materiaal. Door de quick release functie kan de wc bril makkelijk van de toiletpot worden gehaald, waardoor je deze beter kunt schoonmaken.
Nadelen
niet universeel op iedere toiletpot te plaatsen.
Villeroy en boch Subway 2.0 closetzitting quickrelease en softclose wit
Villeroy en boch Subway 2.0 closetzitting quickrelease en softclose wit
Bekijk Prijs »

Sanitairwinkel

Voordelen
moderne wc bril die zacht en geruisloos dicht gaat. Daarnaast kan de wc bril makkelijk van de toiletpot gehaald worden met de quick release functie. Gemaakt van stevig duroplast materiaal met een zeer lange levensduur. Past perfect op de Villeroy en boch Subway 2.0 toiletpotten.
Nadelen
wc bril kan verkleuren bij het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.
Tip: Beste keuze
Villeroy en Boch Omnia Architectura closetzitting met softclose en quick release wit
Villeroy en Boch Omnia Architectura closetzitting met softclose en quick release wit
Bekijk Prijs »

Sanitairwinkel

Voordelen
wc bril met softclose mechanisme, waardoor deze zacht dichtvalt zonder geluid te maken. Gemaakt van stevig duroplast materiaal met een lange levensduur. De scharnieren van de wc bril zijn gemaakt van roestvrij staal. Door de quick release functie kan de wc bril eenvoudig verwijderd worden.
Nadelen
deze wc bril is eivormig en niet universeel toepasbaar op alle toiletpotten.
Plieger Start closetzitting softclose thermoplast met kunststof bevestigingsset wit
Plieger Start closetzitting softclose thermoplast met kunststof bevestigingsset wit
Bekijk Prijs »

Sanitairwinkel

Voordelen
traditionele, witte wc bril met softclose, waardoor de bril zachtjes neerdaalt bij het dicht doen. De wc bril wordt geleverd met een passende deksel en is geschikt voor eivormige toiletpotten.
Nadelen
de wc bril is minder makkelijk van de toiletpot te halen dan bij een wc bril met quick release functie.
Wiesbaden Flatline 2.0 toiletzitting met Soft Close en Quick Release wit
Wiesbaden Flatline 2.0 toiletzitting met Soft Close en Quick Release wit
Bekijk Prijs »

Sanitairwinkel

Voordelen
mooie wc bril in een zeer plat design. De bril bevat een softclose systeem zodat deze niet hard dicht valt en een quick release functie om de wc bril makkelijk te verwijderen en schoon te kunnen maken. Gemaakt van stevig en antibacterieel materiaal.
Nadelen
deze d-vormige wc bril is niet universeel te gebruiken.

Beste Softclose WC BrilKoopgids: Welke Softclose WC Bril is de beste koop van februari 2024?

Als je een nieuwe toilet of wc bril nodig hebt, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Tegenwoordig is niet iedere toilet meer hetzelfde, maar kun je kiezen uit allerlei soorten potten en wc brillen, zoals een normale wc bril of een softclose wc bril en in d-vorm, ei-vorm of rechthoekig. Met de ruime keus aan toiletten en accessoires kan het soms moeilijk kiezen zijn. De wc bril met softclose eigenschap is een uitvinding die door steeds meer mensen wordt gekozen vanwege de fijne eigenschappen, die hieronder verder worden uitgelegd.

Wat is een softclose wc bril?

Een softclose wc bril is een toiletbril die langzaam en stil naar beneden gaat. Dit type wc bril heeft dempers op de scharnieren, waardoor het vallen van de wc bril wordt vertraagd en stil gebeurt. Als je een normale wc bril hebt en deze vanuit rechtopstaande stand zou laten zakken, dan gebeurt dit zonder vertraging, waardoor de bril hard valt en veel geluid veroorzaakt. Bij een wc bril die langzaam zakt heb je dit probleem niet. Je geeft de wc bril een klein zetje naar beneden, waarna de bril uit zichzelf langzaam zakt, totdat deze de wc pot raakt.

Minder snel kapot
Een voordeel van de wc bril met softclose is dat deze door het mechanisme minder snel kapot gaat, evenals de wc pot. Als een normale wc bril regelmatig hard op de wc pot valt, kan dit schade aanbrengen aan zowel de wc bril als de wc pot. Bij een wc bril uitgerust met het softclose mechanisme gebeurt het zakken van de wc bril op een rustige en geleidelijke manier, waardoor er geen hard contact is tussen de wc bril en de wc pot. De levensduur van zowel de wc bril als de wc pot wordt hierdoor aanzienlijk verlengd.

Veiligheid

Een softclose wc bril is niet alleen minder gevoelig voor schade aan de wc bril en toiletpot, maar geeft ook meer veiligheid. Kinderen die van het toilet gebruik maken, kunnen bij een normale wc bril makkelijker met bijvoorbeeld hun hand tussen de wc bril en de wc pot terecht komt. Door de snelheid waarmee deze wc bril daalt, is het wegtrekken van je hand vaak al te laat. Met je hand tussen de wc bril en toiletpot terecht komen, kan erg pijnlijk zijn. Met een wc bril met softclose heb je dit probleem niet. De bril valt langzaam naar beneden, waardoor er genoeg tijd is om ervoor te zorgen dat er niks tussen de wc bril en wc pot terecht komt.

Softclose wc bril, waar te koop?

Als je graag een softclose wc bril wilt aanschaffen, kun je hiervoor op diverse plekken terecht. Je kunt uiteraard terecht in sanitairwinkels die een uitgebreid aanbod van toiletpotten en wc brillen hebben. Daarnaast kun je deze artikelen ook in de bouwmarkten kopen. Daarnaast zijn er ook steeds meer online winkels die sanitair verkopen. Het voordeel van online sanitairwinkels is dat de prijzen vaak ook gunstig zijn en je een toiletbril tegen een interessante prijs kunt kopen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Softclose WC Bril

Wat is een softclose wc-bril?

Een softclose wc-bril is een toiletbril met een speciaal mechanisme dat ervoor zorgt dat de bril langzaam en geruisloos sluit. Dit voorkomt het harde geluid en de mogelijke schade die kan optreden wanneer een wc-bril hard wordt neergelaten.

Hoe werkt een softclose wc-bril?

Een softclose wc-bril heeft een ingebouwd dempingsmechanisme dat ervoor zorgt dat de bril langzaam en gecontroleerd sluit wanneer deze wordt neergelaten. Dit wordt meestal bereikt door middel van speciale scharnieren of een hydraulisch systeem.

Wat zijn de voordelen van een softclose wc-bril?

Het grootste voordeel van een softclose wc-bril is dat deze het geluid van een neervallende bril vermindert, waardoor het gebruik van het toilet discreter en rustiger wordt. Daarnaast voorkomt het ook schade aan het toilet en de bril zelf, omdat de bril niet hard tegen de toiletpot aankomt.

Kan ik een softclose wc-bril op elk toilet installeren?

In principe kan een softclose wc-bril op de meeste standaardtoiletten worden geïnstalleerd, zolang de afmetingen van de bril overeenkomen met die van het toilet. Het is echter altijd raadzaam om de specificaties van de bril en het toilet te controleren voordat je deze aanschaft.

Is een softclose wc-bril duurder dan een gewone wc-bril?

Over het algemeen zijn softclose wc-brillen iets duurder dan gewone wc-brillen, vanwege de extra technologie en materialen die nodig zijn voor het dempingsmechanisme. De prijs kan echter variëren afhankelijk van het merk, de kwaliteit en het ontwerp van de bril.

Top 5 Beste kopen
Logo