Gereedschapskoffer
Bijgewerkt: Juli 2024

Gereedschapskoffer

Gereedschapskoffer

De gereedschapskoffer is een product dat bij niemand mag ontbreken die een aantal stukken gereedschap heeft. Of je nu veel of weinig klust of dat je klust in je eigen huis of voor je werk. Een gereedschapskoffer zorgt ervoor dat al je gereedschap goed gesorteerd bij elkaar kan blijven liggen, zodat wanneer je iets moet repareren of timmeren je niet helemaal hoeft te zoeken waar je Engelse sleutel of kruiskopschroevendraaier is gebleven. Voor iedereen is er wel een geschikte gereedschapskist beschikbaar, waardoor je altijd voldoende ruimte voor jouw klusartikelen hebt.

 

Uitgebreid of juist overzichtelijk

Er zijn verschillende soorten gereedschapskoffers beschikbaar. Wie weleens een loodgieter of timmerman over de vloer heeft gehad, kent wel de traditionele koffers die helemaal uit kunnen klappen. Dit is vooral geschikt voor wie veel klein gereedschap heeft, zoals verschillende schroevendraaiers en sleutels. Wie wat minder gereedschap in huis heeft kan ook kiezen voor een simpele koffer die als een reiskoffer opengemaakt kan worden. Dit is dan slechts één laag voor alleen de meest essentiële benodigdheden. Tot slot kan er ook echt uitgebreid worden met hoge torens volledig gevuld met alle soorten gereedschap.

 

Wie een gereedschapskoffer aanschaft kan dit doen op twee manieren. Je kunt namelijk een gereedschapskoffer kopen om je huidige voorraadje gereedschap in op te kunnen bergen, maar het is ook mogelijk om een hele set te kopen. Hierbij krijg je de gereedschapskoffer compleet gevuld met het belangrijke gereedschap waar je de koffer voor kunt gebruiken.

 

De merken

Gereedschapskisten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en materialen. Zo kunnen de koffers gemaakt zijn van polyester, kunststof en polystyreen. Ook niet geheel onbelangrijk hierin zijn de merken. Vrijwel ieder merk dat gereedschap verkoopt heeft ook eigen gereedschapskisten, die met name bedoeld zijn voor producten van het eigen merk. Bosch, Stanley, Küpper en Connex zijn grote voorbeelden van merken met een eigen gereedschapskist. Daarnaast kun je ook gereedschapskisten bestellen van onder andere L-BOXX, RAACO, Wiha en het huismerk van de plaatselijke bouwmarkt. Vooral gereedschapskisten die niet aan een specifiek merk verbonden zijn kunnen geschikt zijn om meerdere soorten gereedschap in op te bergen. Daarentegen zijn gereedschapskisten van eigen merken weer handig om een beter overzicht te creëren, omdat de onderdelen beter in de vormpjes passen.

 

Waar te koop

Gereedschapskisten zijn overal te koop waar ook het gereedschap te koop is dat je er mogelijk in zou kunnen opbergen. Vooral bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach en Karwei hebben een breed scala aan gereedschapskisten ter beschikking. Hiervoor hoef je niet naar een filiaal van de bouwmarkt te gaan, want je kunt de gereedschapskisten met en zonder inhoud ook online bestellen. Naast bouwmarkten kunnen ook winkels als Action een paar gereedschapskoffers te koop hebben, met name in bepaalde klusseizoenen.

 

De prijzen

Gereedschapskoffers heb je in veel variaties, van mogelijkheden tot merken. Hierdoor kan er geen specifieke prijs worden genoemd van hoeveel een gereedschapskoffer kan kosten. De prijs kan variëren tussen de 6 euro en 1400 euro, afhankelijk van het merk, hoe groot de koffer is en of deze wel of niet al gevuld is met gereedschap.

 

Om de prijzen een beetje te kunnen drukken kun je het beste de aanbiedingen van de bouwmarkt in de gaten houden. Deze winkels stunten vaak met de prijzen, waardoor je gewilde gereedschapskoffer opeens een stuk goedkoper kan zijn. Daarom wordt het ook aangeraden om je gereedschapskoffer te kopen via een retailer zoals een bouwmarkt.

Beste Gereedschapskoffer aanbiedingen van Juli 2024