Futonbed
Bijgewerkt: Mei 2023

Futonbed

Futonbed

Weet jij wat een futonbed is? Misschien ben je wel een keer in Japan geweest en weet je precies wat een futon is. De futon is namelijk van oorsprong een Japans bed. Tegenwoordig is een futon niet meer alleen in Japan te vinden. Ook in Europa kun je kiezen om in een futonbed te slapen. Het matras van een futon is licht en oprolbaar. Dit maakt het matras erg makkelijk om mee te nemen en op te bergen. In Japan wordt de futon voornamelijk zonder onderstel gebruikt. Hierdoor neemt het bed overdag geen ruimte in beslag. Dit maakt een futon ideaal voor iedereen die graag optimaal van de ruimte van een woning gebruik wil maken. 

 

De voordelen van een futonbed

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten futonbedden op de markt te vinden. Naast een futonbed dat oprolbaar is, kun je ook voor een futonbed kiezen met een vast frame. Dit frame is vaak erg simpel en heeft een rustgevend uiterlijk. Dit komt door het Japanse design. Een futonbed is daarnaast lager dan een normaal bed. Het frame is hierdoor goed te combineren met een futonmatras. Door het lage ontwerp slaap je slechts een klein stukje van de grond.

 

Comfortabel ontwerp

Als je ervoor kiest om een futonbed te kopen zul je gelijk merken dat het bed erg comfortabel is. Daarnaast kom je er misschien ook achter dat er vaak een gunstig prijskaartje aan een futonbed verbonden is. Het matras van een futonbed is altijd voorzien van een hoes van stof. Deze hoes wordt in de meeste gevallen gevuld met wol of katoen. Hierdoor staat de futon er vaak om bekend dat het een stevig karakter heeft. Ondanks het stevige karakter ligt een futon toch opvallend zacht. Deze combinatie zorgt er in de praktijk voor dat steeds meer mensen zich aangetrokken voelen tot het aanschaffen van een futonbed.

 

Futonbedden in verschillende soorten en maten

Naast dat een futonbed erg lekker ligt kan ook de kostprijs van een futonbed erg aantrekkelijk zijn. De prijs van een futonbed wordt grotendeels bepaald door de verkoper zelf. Er zijn veel verkopers te vinden waar je een futonbed kunt kopen. Hierdoor heb je keuze uit veel verschillende soorten en designs. Afhankelijk van welk type futonbed je kiest kan de prijs erg gunstig zijn. Zo is de prijs van een futonbed vaak lager dan de prijs van een klassiek bed, zoals een boxspring. Naast het design heb je bij een futonbed ook de keuze uit verschillende afmetingen en kleuren. Hierdoor is een futonbed ook geschikt voor twee personen. 

Beste Futonbed aanbiedingen van Mei 2023