Futonbed

Op zoek naar het beste futonbed? Vergelijk hier de top 5 futonbedden voor een comfortabele en stijlvolle slaapervaring. Ontdek nu het perfecte futonbed voor jou!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Ars Natura Areswood II
Ars Natura Areswood II
Voordelen
Geen goedkoop spaanplaat. Bed is oerdegelijk en past mooi in een modern interieur. Je hoeft je niet voorzichtig om te draaien. Het bed oogt modern maar is toch tijdloos. Goede aankoop.
Nadelen
Relatief kostbaar bed om te kopen. Je moet wel zeker weten dat je het voor jaren wil gaan gebruiken.
Futonbed Finsby
Futonbed Finsby
Voordelen
Een betaalbaar futonbed van massief hout. Past in elk interieur. Een bed waar je jarenlang mee doet en wat geen al te hoge instap heeft. Standaardmaten wat handig is bij een matras en een dekbed.
Nadelen
Een futonbed opmaken is vaak wat lastig doordat het bed zo laag is.
Tip: Beste keuze
Ars Natura Lavawood Futonbed
Ars Natura Lavawood Futonbed
Voordelen
Mooi natuurlijk uiterlijk en het hout heeft een prachtige nerf. Bed wat niet al teveel opvalt doordat er geen groot frame omheen zit. lage instap waardoor het bed vooral geschikt is voor mensen die geen al te lange benen hebben.
Nadelen
Als je lang bent is een futonbed geen heel goed idee. Je kan het dan altijd nog op een verhoging bouwen.
Bed lavawood
Bed lavawood
Voordelen
Het lavawood heeft een prachtig natuurlijk uiterlijk. Ook mooi wanneer er even geen dekbed op ligt. Mooi modern minimalistisch design. Bed is gemakkelijk bij in en uitstappen. Bed neemt ook niet al teveel ruimte in.
Nadelen
Een futonbed heeft geen frame. Lastig bij het opstaan wanneer je een steuntje nodig hebt.
Bed lindholm II
Bed lindholm II
Voordelen
Gemakkelijk in elkaar te zetten. Stapt eenvoudig in en uit mits je niet te lang bent. Bed neemt niet veel ruimte in maar biedt genoeg slaapplek voor twee. Past in elk interieur door het uiterlijk.
Nadelen
Een mooi bed wat wel laag bij de grond ligt. Ben je langer dan 1,75 centimeter dan is een frame eronder handig.

Beste FutonbedKoopgids: Welk Futonbed is de beste koop van juni 2024?

Weet jij wat een futonbed is? Misschien ben je wel een keer in Japan geweest en weet je precies wat een futon is. De futon is namelijk van oorsprong een Japans bed. Tegenwoordig is een futon niet meer alleen in Japan te vinden. Ook in Europa kun je kiezen om in een futonbed te slapen. Het matras van een futon is licht en oprolbaar. Dit maakt het matras erg makkelijk om mee te nemen en op te bergen. In Japan wordt de futon voornamelijk zonder onderstel gebruikt. Hierdoor neemt het bed overdag geen ruimte in beslag. Dit maakt een futon ideaal voor iedereen die graag optimaal van de ruimte van een woning gebruik wil maken.

De voordelen van een futonbed

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten futonbedden op de markt te vinden. Naast een futonbed dat oprolbaar is, kun je ook voor een futonbed kiezen met een vast frame. Dit frame is vaak erg simpel en heeft een rustgevend uiterlijk. Dit komt door het Japanse design. Een futonbed is daarnaast lager dan een normaal bed. Het frame is hierdoor goed te combineren met een futonmatras. Door het lage ontwerp slaap je slechts een klein stukje van de grond.

Comfortabel ontwerp

Als je ervoor kiest om een futonbed te kopen zul je gelijk merken dat het bed erg comfortabel is. Daarnaast kom je er misschien ook achter dat er vaak een gunstig prijskaartje aan een futonbed verbonden is. Het matras van een futonbed is altijd voorzien van een hoes van stof. Deze hoes wordt in de meeste gevallen gevuld met wol of katoen. Hierdoor staat de futon er vaak om bekend dat het een stevig karakter heeft. Ondanks het stevige karakter ligt een futon toch opvallend zacht. Deze combinatie zorgt er in de praktijk voor dat steeds meer mensen zich aangetrokken voelen tot het aanschaffen van een futonbed.

Futonbedden in verschillende soorten en maten

Naast dat een futonbed erg lekker ligt kan ook de kostprijs van een futonbed erg aantrekkelijk zijn. De prijs van een futonbed wordt grotendeels bepaald door de verkoper zelf. Er zijn veel verkopers te vinden waar je een futonbed kunt kopen. Hierdoor heb je keuze uit veel verschillende soorten en designs. Afhankelijk van welk type futonbed je kiest kan de prijs erg gunstig zijn. Zo is de prijs van een futonbed vaak lager dan de prijs van een klassiek bed, zoals een boxspring. Naast het design heb je bij een futonbed ook de keuze uit verschillende afmetingen en kleuren. Hierdoor is een futonbed ook geschikt voor twee personen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Futonbed

Wat is een futonbed?

Een futonbed is een Japans geïnspireerd bedframe dat speciaal is ontworpen om een futonmatras te ondersteunen. Het biedt een minimalistisch en modern design, met een laag profiel en eenvoudige lijnen.

Wat is het verschil tussen een futonbed en een traditioneel bed?

Het grootste verschil tussen een futonbed en een traditioneel bed is het matras. Een futonbed maakt gebruik van een futonmatras, dat vaak dunner en flexibeler is dan een conventioneel matras. Het ontwerp van het bedframe is ook meestal eenvoudiger en lager bij een futonbed.

Is een futonbed comfortabel om op te slapen?

De mate van comfort die een futonbed biedt, kan variëren afhankelijk van het type futonmatras dat je kiest. Er zijn verschillende diktes en materialen beschikbaar, zoals katoen, schuim en pocketvering. Het is belangrijk om een futonmatras te kiezen dat aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur en slaapbehoeften.

Kan ik een futonbed gebruiken als mijn hoofdslaapkamerbed?

Ja, een futonbed kan dienen als een hoofdslaapkamerbed. Het minimalistische design kan een modern tintje geven aan je slaapkamer en het kan een ruimtebesparende optie zijn als je een beperkte ruimte hebt. Het is echter belangrijk om rekening te houden met je slaapbehoeften en voorkeuren bij het kiezen van een futonbed.

Hoe onderhoud ik een futonbed?

Het onderhoud van een futonbed is over het algemeen vrij eenvoudig. Het is belangrijk om regelmatig het matras te luchten en te draaien om de levensduur te verlengen. Daarnaast is het aan te raden om het bedframe regelmatig schoon te maken met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Raadpleeg altijd de specifieke onderhoudsinstructies van de fabrikant voor het beste onderhoud van jouw futonbed.

Top 5 Beste kopen
Logo